Problém s reklamáciou v ČR

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Tomb
Amateur
Amateur

Problém s reklamáciou v ČR

Príspevok od používateľa Tomb »

Ahojte,
potreboval by som poradiť s problémom ohľadom reklamácie, lebo už si neviem rady a stojí ma to nemalé peniaze. Pre vyše polrokom som si kupoval notebook v jednom dosť známom českom internetovom obchode. Lenovo Y50 a začali sa mi po čase robiť tie známe vodorovné čiary na obrazovke. Tak som reklamoval a postupne sa nazbierali 4 reklamácie v priebehu polroka a vždy bol ten istý problém. Neviem, čo tam majú za technikov v servise, ale 2 reklamácie mi neuznali. Vyjadrenie z prvej bolo "Byl zjištěn problém SW (OS). Provedena nová instalace OS. Hardware funguje v rámci specifikace výrobce (LCD)." WTF? Noťas došiel domov, zapnem a hneď bolo vidno, že to tomu nepomohlo, hoci tie čiary zo začiatku robilo málinko a časom sa to stupňovalo. Tretia reklamácia mi bola uznaná. Výmena koaxialnej časti, pri prvej menili koaxiálny kábel. Minulý týždeň som posielal opäť na reklamáciu a došlo vyjadrenie "Závada se v průběhu testu neprojevila, obnoveno tovární nastavení, update OS." Tak to som už čumel, ale môžu toto spraviť. Predtým ako som im to posielal, tak som tam mal ako aj najnovšiu 10, aj obnovené recovery s win 8 a čiary robilo v oboch prípadoch. Všetko som nakameroval. Tá porucha je taká, že to nerobí pravidelne, ale napr iba pri prvom zapínaní cez deň a potom niekedy počas práce. Niekedy to robí iba niekoľko sekúnd a niekedy aj minúty, tak preto tie videá. Dokonca som im natočil videá s oboma OS a dal na plochu, nech si to pozrú v servise a oni mi odpíšu, že žiadna chyba sa neprejavila, hoci je jasné, že ten notebok nie je v poriadku. To sa vážne na to pozrel techník na 5 minút a keďže mu to práve vtedy neurobilo, tak je všetko ok? Opakujem, 4. reklamácia a 2x mi neuznali kvôli OS. Pripadá mi to ako výhovorka, len aby sa vykrútili z vracania peniazi. Viete mi poradiť, ako to mám riešiť? Dokonca v podmienkach majú, že preplácajú náklady na prepravu pri reklamácií a vzhľadom, na to, že som zo Slovenska, tak mi ich nechcú preplatiť (v podmienkach nie je nič o inom štáte), hoci ma to zakaždým vyjde pomaly 20 eur poštou. Zvažujem ČOI. Videá z poslednej reklamácie mám a tiež z niektorých predchádzajúcich. Čo som čítal o eshope, tak s reklamáciou malo u nich hodne ľudí problémy a vraj boli aj také prípady, že ľudia si to dali posúdiť u nezávislého odborníka a nakoniec eshop sa vraj môže rozhodnúť, či to uzná alebo nie. To im môžem poslať aj 100x a oni mi to nemusia s takýmto prístupom uznať a zakaždým sa vyhovoriť na win.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém s reklamáciou v ČR

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Veď kontaktuj čoi. Nechapem na čo čakaš.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Asi ,ze to forum vyriesi....
DarkLordSK
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa DarkLordSK »

Pošli to priamo výrobcovi a obíď obchod .
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Pozor, lenze tie reklamacie ti nezamietol priamo predajca ale servis lenova. Jedine co bude skumat COI je to, ci dodrzali lehotu 30dni a ci ti vydali protokol s odbornym posudenim od servisu, kde je uvedene, preco to bolo zamietnute. Taketo blbe vetne skladby pouziva len Lenovo (imho to prekladaju cez google translate), takze to si splnili.
Hneval by som sa na Lenovo, nie na predajcu.
Kvoli tomuto som odporca Lenova, maju hrozny popredajny servis.
Postovne naklady ti preplatit mali (Je to tak na SVK, malo by byt aj v CR)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

lenovo má servis v Poľsku...
tá rada notebookov je celá kazová, brat mal rovnaké problémy ale viac šťastia a vrátili mu po troch reklamáciách €€. mojej žene neuznali reklamáciu a nedotiahli/nedali vôbec šrobik pántov = vylomené šasi a práva sa nedomôžeš. Lenovo je nový Acer spred 10 rokov

ak by si to nemal daleko do ČR, tak prísť na prvú poštu za hranice a poslať to stadiaľ
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Musim dat za pravdu, popredajny servis, ci uz zarucny ale aj pozarucny je u Lenova ziva katastrofa.
Ale zjavne sa stretavaju s odporom ich vyjadreni denne, kedze v poslednom zamietnuti bolo jednym vrhom dopisane ze ak s tym nesuhlasime, mame kontaktovat sudneho znalca.. :D
Napísať odpoveď