Skutre do 125cm3, vase skusenosti, pomoc s vyberom

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
tomek00
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Skutre do 125cm3, vase skusenosti, pomoc s vyberom

Príspevok od používateľa tomek00 »

Caute!
Zvazujem kupu skutra na kazdodenne dochadzanie do/z roboty v BA. Ako uz nazov temy naznacuje, mam zaujem o 110-125cc skutre ktore sa budu pohybovat do +-2,000 EUR s nizkou spotrebou a dobrou ovladatelnostou aj pri 2 pasazieroch. Mate niekto nejake skusenosti s tymito modelmi? Najviac ma zatial zaujali Honda Vision, Suzuki Address a Peugeot VivaCity pripadne Peugeot Tweet. Neviem akym inym znackam mam doverovat kedze do spominanej cenovej kategorie zname znacky vela scootrov neponukaju.

Diky za odpovede
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Honda Vision / Suzuki Address / Peugeut VivaCity ?

Príspevok od používateľa Gothar »

V tejto kategorii skus zvazit aj jazdenku. Vdaka moznosti jazdit na skupinu B je na predaj vela dobrych skutrov s nizkym najazdom, ktore boli kupovane na Slovensku. Je to kvoli tomu, ze vela ludi s Bckom na 125ke ziskalo nadsenie pre 2 kolesa a rozhodli sa ist do vacsieho stroja.
Ak trvas na novom, tak fakt nemas velmi na vyber a s Hondou alebo Suzuki chybu urcite neurobis - rozhodoval by som sa podla vzhladu a servisnych intervalov. Peugeot skutre nepoznam, no na forach som parkrat cital o problemoch s elektrikou a kvalitou spracovania, no aj tak by to malo byt v pohode. Urcite lepsie ako lacne cinske stroje, ktore sa roky predavaju stale pod inym nazvom.
Vela ludi chvali aj Kymco Agility 125, Kymco je Taiwanska znacka, vela ludi ma predsudky, ale majitelia su vacsinou spokojni. Osobnu skusenost tiez nemam.
Ja vlastnim Hondu PCX 125, zatial mam 12 000 km bez poruchy, preto mozem Hondu odporucit. Jedina nevyhoda je servisny interval 4000 km, ktory zbytocne predrazuje prevadzku.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Ja som kupoval pred 3 mesiacmi skuter taktiez za ucelom dochadzania do roboty.
Ja som si kupil Piaggio New Fly 125ccm - je skuter standartnej velkosti, pomerne vykonny motor 12,1 koni, mam 198cm a v pohode vieme ist aj vo dvojke natom. Spotreba je tak zanedbatelna ze som to nejak ani nemeral, co sa rychlosti a sviznosti tyka do 80 zrychluje v pohode, 80-95 este stale sa da, cize napriklad v 80tke este vies niekoho bezpecne predbehnut ale od 95 uz je to mrtve (top speed podla tachometra okolo 105). Ja stym chodim po Viedni po obchvate a bohato mi to staci. Servisne intervaly su super prvy mas po 1000km a vsetky dalsie su po 10 000km. Je to kvalitne spracovane nic nebucha neklepe neskrie je to robustne a hlavne za 1999,-Eur podla mna nic lepsie nezozenies
tomek00
Light Professional
Light Professional

Nasiel som aj zaujimavu ponuku znaciek Keeway a SYM.
O druhej menovanej som sa docital ze je to tusim sesterska spolocnost HYUNDAI.

Myslim ze lepsi nazov temy bude Skutre do 125cm3 :)
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

tomek00 napísal:Nasiel som aj zaujimavu ponuku znaciek Keeway a SYM.
O druhej menovanej som sa docital ze je to tusim sesterska spolocnost HYUNDAI.

Myslim ze lepsi nazov temy bude Skutre do 125cm3 :)
Mal som cinu, mal som koreu a jedno ti radim daj od toho ruky prec.
Opak
Addict
Addict

Re: Skutre do 125cm3, vase skusenosti, pomoc s vyberom

Príspevok od používateľa Opak »

My máme doma Peugeot Satelis 125, ročník 2010, prestal dobíjať akumulátor, oprava nie je drahá ale nevieme zohnať nikoho kto by sa do toho pustil :D
Inač funguje v poriadku, plasty za ten čas síce poriadne vybledli. Na tvojom mieste by som šiel asi do nejakého japonca
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Možno niečo ako Yamaha Majesty/Suzuki Epicuro/Burgman. Osobne som vlastnil Majesty, ale 250 a nebol žiadny problém. Len daj si pozor na plastové diely, lebo ich kúpa nie je zrovna lacná. Inak celkom dobrý e-shop je v CZ, kde majú kopu dielov - nových/použitých na skútre. (nechcem robiť reklamu, tak SS)
tomek00
Light Professional
Light Professional

v poslednom case sa mi pozdavaju tieto 2 modely -> Kymco Agility 125 a SYM Jet4 125.
Oboje modely sa daju kupit nove v Bratislave kde ponukaju aj servis.
Chlapik v obchode odporuca SYM Jet4 s tym ze vlastnici okrem pravidelnych servisnych prehliadok k nim nechodia, co je zrejme dobre znamenie.

Obidve znacky su "podznacky" znamych vyrobcov, ci uz Kymco je pod Hondou tak SYM je pod HYUNDAI.
Mate s tymito strojmi/vyrobcami nejake skusenosti?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Kymco pod Hondou nie je ani nahodou. V davnej minulosti spolupracovali, ale teraz je to samostatna znacka. Tieto reci o spolupraci ostatnych znaciek s Hondou a Yamahou casto pouzivaju predajcovia, ale nie je to pravda. Vychadza to asi z toho, ze pouzivaju motor GY6, ktory v 60tych rokoch vyvinula Honda, ale dnes je uz zastaraly a pouziva sa prevazne v cinskych skutroch. Kymco aj SYM maju uz aj skutre so vstrekovanim (GY6 je karburatorovy).
Obe znacky su v pohode, vyberal by som podla vzhladu. Ak mas moznost, tak ber model so vstrekovanim paliva a prevadzka by mala byt bez problemov. S karburatormi su casto problemy po zime, treba to ladit a musis vediet ako. Pri vstreku je problemov omnoho menej. Aj ked si pozries fora, tak vacsinou sa riesia iba problemy s nastavenim karburatora.
Co sa tyka skusenosti so znackami, tak Kymco ma za sebou velmi uspesny dlhodoby test na skutrportali:
http://www.skutrportal.cz/1217-kymco-k- ... -test.html
SYM ma za sebou kratsi test, ale so slusnym najazdom:
http://skutrmania.cz/clanek/697-sym-sym ... y-tes.html
Na forach je o nich ticho, riesia sa iba vyssie spomenute problemy s karburatormi.
Napísať odpoveď