Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Let lietadlom

Príspevok od používateľa melonSVK »

Pasova kontrola = kontroluju ta colnici/policajti pri odlete aj prilete, skenuju OP a bohvie co vsetko zistuju.
Kontrola dokladov = ukazes OP pracovnikovi letiska ci meno suhlasi s tym na letenke, po prilete uz ziadna kontrola nie je.

Druhy pripad sa vztahuje na lety vramci Schengenu.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Cestujem Frankfurt - Vieden - Frankfurt minimalne 2x mesacne a mozem potvrdit, ze doklady som neukazal ani raz. Letenky kupujem len online cez lh.com, tam vyplnim potrebne udaje a uz sa ma nikto nic nepyta potom.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Rozhodli sme sa s par ludmi navstivit na jesen Pariz. Nikto z nas este neletel, preto by som sa rad nieco spytal niekomu zbehlejsieho. Letiet planujeme Ryanairom, letenky budeme kupovat priamo na ich webe. Pri kupe je moznost zvolit si za mierny poplatok konkretne miesto v lietadle, ak si clovek nevyberie, pochopil som to tak, ze mu par dni pred odletom bude pridelene nejake miesto automaticky. Moja otazka teda znie - tieto sedadla su pridelovane nahodne, alebo sa zohladnuje to, ze boli letenky kupene spolocne? Teda je pravdepodobnejsie, ze budeme 4 sediet pri sebe (resp aspon 2 a 2), alebo budeme kazdy rozhodeny nahodne?

Vdaka :)
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ak si kupoval letenky spolu a máš spoločný reservation code tak spravte aj check in spolu a budete sedieť pri sebe bez poplatku...BTW priletite do jedného z najhorších letísk v EU, nečakaj extra služby a pocitaj s dlhým transportom do centra Paríža
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Kufor napísal:Rozhodli sme sa s par ludmi navstivit na jesen Pariz. Nikto z nas este neletel, preto by som sa rad nieco spytal niekomu zbehlejsieho. Letiet planujeme Ryanairom, letenky budeme kupovat priamo na ich webe. Pri kupe je moznost zvolit si za mierny poplatok konkretne miesto v lietadle, ak si clovek nevyberie, pochopil som to tak, ze mu par dni pred odletom bude pridelene nejake miesto automaticky. Moja otazka teda znie - tieto sedadla su pridelovane nahodne, alebo sa zohladnuje to, ze boli letenky kupene spolocne? Teda je pravdepodobnejsie, ze budeme 4 sediet pri sebe (resp aspon 2 a 2), alebo budeme kazdy rozhodeny nahodne?

Vdaka :)
da vas spolu, ak budu volne miesta pri sebe, inac vas rozhodi, preto rob checkin co najskor (7 dni pred odletom)
.BTW priletite do jedného z najhorších letísk v EU, nečakaj extra služby a pocitaj s dlhým transportom do centra Paríža
suhlas, hlavne ten transport, ja idem v septembri do Disney Paris, cez BVA... nastastie pozicanie auta bolo lacne, 55 e, striedna trieda, na 3 dni
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Vdaka pani za odpovede, snad to teda nejak dopadne. Ten transport z/na letisko celkom prekvapil aj mna, 80km a cena autobusu 17€, co je viac ako cena samotnej jednosmernej letenky :| Co sa tyka vybavenia letiska, neviem, co si mam predstavit pod extra sluzbami, ale pokial bez problemov priletim a odletim, budem spokojny :)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

mate niekto tusenie ako je to s prestupom na cinskych letiskach? Konkretne Guangzhou Baiyun. Treba mi vybabovat nejake tranzitne viza alebo mozem ist aj bez? Nieco som vygooglil - ak tomu spravne chapem tak mi viza netreba pokial nepojdem mimo tu "security" zonu - nepojdem po batozinu, len prestupim do ineho lietadla (mal by som tam mat nejaky 2h prestup)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Foreign travellers holding connecting tickets to pass through China are exempt from visa requirements provided they stay in the transit area of the airport for a no longer than 24 hours.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

To nie je celkom pravda.

https://www.travelchinaguide.com/embass ... ee-72hour/

Má k dispozícii 72 hodín a môže dokonca cestovať aj po provincii a opustiť bezpečnú zónu letiska. Sám som to podstúpil pred pár mesiacmi. V Šanghaji a ďalších je to dokonca až 144 hodín a taktiež môže turista cestovať, ak sa preukáže letenkou.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Shwollo napísal:mate niekto tusenie ako je to s prestupom na cinskych letiskach? Konkretne Guangzhou Baiyun. Treba mi vybabovat nejake tranzitne viza alebo mozem ist aj bez? Nieco som vygooglil - ak tomu spravne chapem tak mi viza netreba pokial nepojdem mimo tu "security" zonu - nepojdem po batozinu, len prestupim do ineho lietadla (mal by som tam mat nejaky 2h prestup)
Na letisku dostanes 72h tranzitne vizum ak chces ist do mesta, dopredu nemusis nic vybavovat... ak planujes ostat v tranzitnej zone na letisku, tak nepotrebujes riesit nic lebo technicky do ciny nevstupis.... Seth82 ti dal najlepsi link k tomu
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

dik za tipy :) ale nakoniec som kupil letenky cez Abu Dhabi :D. A podla toho co maju na webe tak do 4h mi viza netreba
test
Hardcore addict
Hardcore addict

testtest

Príspevok od používateľa test »

Pre fanusikov lietania, mozno by mal ist GothaR skusit - http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2 ... zivot.html
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

^ Toto ma zaujalo. Asi si to pojdem niekedy vyskusat, kedze som odohral dost vela hodin na Flight Simulatoroch. Toto musi byt niekde uplne inde ale. Vdaka za tip.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Vyzera to paradne, ale pri tej cene dam peniaze radsej do realneho lietania :) Letova hodina na Cessne 152 sa hybe tiez okolo tych 130-140 €. Aj ked priamo v BA su vyhliadkove lety drahsie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

GothaR mooznooo by sa dalo daco rozumnejsie vybavit :)

Inak kto by chcel skusit, tak blizko pri BA je este simulator aj v Gyori.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

Ahojte,

chcem sa opytat, ako je to presne s tou prirucnou batozinou? Prvy krat letim cez WizzAir, a dostal som dost obmedzene rozmery na prirucnu batozinu, ktora je zadarmo. Tak som si dokupil "Velku prirucnu batozinu" k letenke. Teraz otazka je:
1) Kebyze mi v pripade malej prirucnej batoziny trci par centimetrov, vadilo by to? Nezmestilo by sa to niekam, alebo tam beha niekto s metrom?
2) Mozem si k teraz zakupenej velkej prirucnej batozine zobrat aj malu, co je zadarmo? e. g. tasku na ntb ako malu a kufor ako velku?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

1) vadilo, zalezi od letiska, maju na to stojany
2) ano
pcsiete
Medium Star
Medium Star