Dakujem
Olej do rozvodovky - OEM oznacenie G055145A2
Olej do rozvodovky - OEM oznacenie G055145A2
Ma prosim niekto ucet v Autokelly, Elit (nejde mi Elit uz dlhsie), Intercars a neviem kde inde? Ze aka je tam cena na nakup oleja do rozvodovky, oznacenie oleja - G055145A2 
Dakujem
Dakujem
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Olej do rozvodovky - OEM oznacenie G055145A2
autokelly 115e, gak.sk 120e, 1001.sk 67e, inde mi nenaslo...
nemoze byt nahrada? toto su dost predrazene oleje... najlepsi asi redline 75W-90 GL5 z GB alebo nejaky motul...
nemoze byt nahrada? toto su dost predrazene oleje... najlepsi asi redline 75W-90 GL5 z GB alebo nejaky motul...
Autokelly je konecna cena, mna skor zaujimala ta pre odberatelov, ze ci je tam daka zlava. Redline nie je nahrada, ani Febi, vlasne nic, pretoze je to len olej bez aditiva Sturaco, ktoreho tam je 3 ci 4 percenta. Tusim ide o Sturaco FM 1992, teda okolo 0,35 deci, mala flasticka na Amazone bola v sume okolo 45 dolarov co som nasiel. Podla slov mechanika z autorizovaneho servisu s ktorym som sa bavil nezavisle mimo autorizovaneho servisu, tak povedal, ze nespekulovat a dat tam iba original, pretoze ten diferencial ci rozvodovka je citliva na ten olej a pri vymene tesnenia a vari aj loziska treba dat vhodny olej (a to je len original), pretoze je to lepsie ako za kratku dobu znicit nieco v diferenciali za 2000 eur. Preto radsej nebudem spekulovat, liter toho oleja neni az taky hrozny vzhladom na to co to moze napachat. Co som cital na internete, tak tebou spomenuty olej s normou GL5 je tym uplne najnevhodnejsim co tam ludia leju, bude asi niekde na urovni fritovacieho oleju. Redline sa dava, ale ina norma, este teoreticky Castrol s normou SAF-AG4 Q, ale k tomu opat treba tusim aj to aditivum Sturaco.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
na autokelly je nejakych 30-40%, objednaj cez hociktory servis...
v pripade nahrad Ti, zial, neviem pomoct... o redlinoch som zase ja pocul uplne opacne, dokonca aj skusenosti po nejakej dobe pouzivania... mozno zalezi uz aj od stavu mechanickych casti, v zachovalejsich bol mozno ok... aditivum sturaco sa pouzivalo tusim iba do medzinapravoveho diffu... co sa tyka toho motulu, dobre referencie boli na gear 300, skus pohladat este k tomu nieco...
v pripade nahrad Ti, zial, neviem pomoct... o redlinoch som zase ja pocul uplne opacne, dokonca aj skusenosti po nejakej dobe pouzivania... mozno zalezi uz aj od stavu mechanickych casti, v zachovalejsich bol mozno ok... aditivum sturaco sa pouzivalo tusim iba do medzinapravoveho diffu... co sa tyka toho motulu, dobre referencie boli na gear 300, skus pohladat este k tomu nieco...
Ano, malo by ist o medzinapravovy diferencial (alias rozvodovka).
ma tam ist G 055 145 A2 cize 75W-85. urcite tam nedavaj 75W-90. oznacenie A1 alebo A2 mas len objem. Neviem cenu OEM dielu, ale pri mojom oleji G 052 171 A2 je cena 40€ liter
pouzil som SWAG s rovnakou specifikaciou a nie je ziadny problem...
osobne by som sa nebal ist do tohoto: http://www.fuchs.sk/e-shop/prevodove-ol ... -75w-85-1l
je aj FEBI 48785 ale nikde nie je dostupny
alebo SWAG 10 94 8785 ale tiez nedostupny
len si zisti kolko mas napln, aby si to neprelial nahodou
//// este kukam, ze je tam RAVENOL RAV MTF175W85 s cenou cca 13€/liter ale skusenost s tymto olejom nemam, takze ho nebudem odporucat....
osobne by som sa nebal ist do tohoto: http://www.fuchs.sk/e-shop/prevodove-ol ... -75w-85-1l
je aj FEBI 48785 ale nikde nie je dostupny
alebo SWAG 10 94 8785 ale tiez nedostupny
len si zisti kolko mas napln, aby si to neprelial nahodou
//// este kukam, ze je tam RAVENOL RAV MTF175W85 s cenou cca 13€/liter ale skusenost s tymto olejom nemam, takze ho nebudem odporucat....
Nikde nepisem o tom, ze by som am chcel dat 75W-90, asi som si akurat zle zapamatal viskozitu, kedze ty pises o 75W-85. Cela tema je o origo oleji, nie o nahradach. A1 sa uz nerobi, robi sa uz len litrova flaska s oznacenim A2. Tvoj olej 052 je iny olej, to je vari cisto diferencialovy do predneho a zadneho, ak ma pamat neklame. Tento medzinapravovy ma tie Sturaco aditiva a to je ten kamen urazu. Aj tak dik za radu a komentar.
Nakoniec cena v Autokelly je lepsia, je to 96 eur s DPH, orignal servis VW+Audi ma original za 125 eur. Nastastie tam ide len 8 deci ci kolko to ukazovalo v Else, uz si to presne nepamatam, mechanik to ma Elsy vytlacene.
Nakoniec cena v Autokelly je lepsia, je to 96 eur s DPH, orignal servis VW+Audi ma original za 125 eur. Nastastie tam ide len 8 deci ci kolko to ukazovalo v Else, uz si to presne nepamatam, mechanik to ma Elsy vytlacene.
ked raz olej splna specifikaciu vyrobcu G055145A2, tak ju splna a je vhodny pre tvoju rozvodovku. nad tym nic nenaspekulujes. To, ze ti vo VW povedia, alebo nezavisly servisak z VW, ze tam nemoze ist nic ine ako OEM olej, lebo hrozi poskodenie, tak mierne klame. Oni si len chrania biznis na predaji svojho oleja. Myslis si, ze VW group si vyraba vlastne oleje? omyl
moze to byt napriklad BP, Castrol nebodaj Shell.. VW group si dava vyrabat oleje a maju len vlastne balenia, nic viac 
Nikde som nevidel, ze by ten olej splnal tu specifikaciu, ale mozno som to len prehliadol. Podla toho co som cital na zahranicnych forach, tak nenasli ziadny olej s tym Sturaco aditivom, iba original a na to iste ma varoval aj mechanik. Mechanikovi moze byt jedno ci chrani biznis origo predajcu alebo nie, ja to budem menit aj tak cez vikend sukromne u neho v garazi, nie v autorizaku, takze jemu moze byt jedno, ze ci mi tam naleje Madit alebo origo olej, pretoze z toho nic nema, ale vyslovene ma na to varoval a upozornil, ze nech tam nic ine ako origo nedavam. Aj ked som cital zahranicne fora alebo aj domace kluby, tak tam odporucali len origo olej, napriklad poobede som cital diskusiu na tusim ceskom Audi klube a tiez zase len origo. To, ze davas do auta olej s normou napriklad VW 503.01, to je okej, neni to daky specialny olej urceny len pre dake 3 typy auta, do rozvodovky, s pridavnymi aditivami presne urceny pre tuto rozvodovku. Ano, mozno daky Febi co si uviedol vyssie bude mazat, bude fungovat, co to ale spravi o 2 alebo 3 roky, to neviem. Nema vyznam riskovat poskodenie a platit opravu 2000 eur, radsej tomu predidem flaskou drahsieho origo oleja.
-
phatres1994
Star
Ahoj Heker, ako si to nakoniec vyriesil? Rad by som si vymenil olej v prednom, zadnom diferaku a rozvodovke. Do rozvodovky by mal ist presne ten isty olej ako si zhanal ty. Do diferakoch G052145S2 a A1. Myslis, ze je mozne ich nahradit napr motulom 75W-90 GEAR 300 LS?
Dakujem
Dakujem
Kupil som origo co stalo okolo 100 eur. Bavil som sa aj s mechanikom a ten do toho odporucal jedine original. Cize sice by som teraz usetril 50 eur, ale v konecnom dosledku prerobim tisice.