Bakalarska praca - citovanie obrazkov a 3D modely

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
marek788
Light Star
Light Star

Bakalarska praca - citovanie obrazkov a 3D modely

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahojte, pisem bakalarku a niesom si isty, ako spravne odcitovat obrazky resp. kde uviest zdroj, kedze obrazok je prevzaty z internetu. Druha vec, ktora ma trapi je, ze obal zariadenia, ktore v ramci bakalarky vyrabam, som si dal vytlacit na 3D tlaciarni. Model som ale prevzal zo stranky thingiverse.com. Je potrebne nejak specialne uvadzat link na konkretny model resp. nejak specialne citovat, alebo sa staci zmienit v casti, ze obal bol vytlaceny na zaklade modelu z tej a tej stranky? Dakujem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Bakalarska praca - citovanie obrazkov a 3D modely

Príspevok od používateľa aacid »

obrazky by som citoval rovnako ako text. kazdy obrazok musi mat popis, na konci popisu by som dal cislo [0] a na konci v zdrojoch by som napisal odkial to je.
popripade napisal zdroj do popisu obrazka s tym ze web adresa by bola dole pod ciarou.
3d tlac asi nebude nikto riesit, napisal by som to niekde do textu kde budes rozoberat tu tlac, ze model bol prevzaty odtial a odtial.

najlepsie by bolo to prebrat s veducim prace, popripade my sme mali samostatny predmet bakalarska praca, kde nam prave taketo administrativne veci vysvetlovali.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Ok, dik.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

k obrazkom sa dava hlavne zdroj, ziadne take ze "internet" ale das tam stranku podla citacneho predpisu...

sak si otvor CRZP, najdi nejaku bakalarku, idealne od tvojho veduceho starsiu, a kukni jak to je tam.
Napísať odpoveď