alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa kukiak »

https://www.alza.sk/kontakt/ostatni.htm?qgid=63&qid=315

V principe ti, ale hovoril pravdu, ale prejav ma teda hrozny. Preposli to na to staznosti, je tam na to zvlast oddelenie, ktore vybavuje len taketo veci. Napisu ti to, ale akurat odbornejsie a za stratu dokladov sa ti ospravedlnia. Ono pokial si tuto registraciu na DPH vyplnoval este minuly rok, tak sa to vsetko rusilo a kazda jedna firma musela doniest nove doklady (myslim, ze sa to v tejto teme aj riesilo) Ver ale tomu, ze urcite si to firma ako alza vie zratat a musia mat na to dobry dovod, aby vsetky tieto doklady vyzadovali..

//mas to na strane 26
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tie bludy sú možno nové interné smernice, podľa ktorých musí postupovať, resp vyžadovať to a to, inak bude od nadriadeného pochválený ešte viac ako od teba. Bohužiaľ okolo DPH je všetko viac horšie a ťažšie. Rozumiem alze že sa chce chrániť pred podvodmi.
Áno ty si vykonáš samozdanenie...ale keď z nejakého dôvodu nie, tak je v prdeli alza, lebo tú DPH zaplatí za teba. Preto sa chráni a nerobí problém keď ideš platiť sumu vrátane DPH.

Za problémy a byrokraciu ďakuj vláde...

Kedysi keď som uzatváral zmluvu s obchodným partnerom, tak mala 3 strany, podpis, podali sme si ruky a bol biznis.

Dnes má tiež 3 strany + sken z OR, sken registrácie DIČ, sken registrácie IČ DPH, sken potvrdení a certifikátov ohľadom našej činnosti, sken súhlasu a povolenia z ministerstva....viac ako 10 príloh a aj tak je tam strach, minimálne kvôli dph....
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hegy »

Nechapem o co im v tej alze ide.
Snazim sa minimalizovat firemne nakupy z Alzy, ale tu-tam maju nieco, co maju len oni a okolnosti ma donutia to "skusit".
Kedze nimi pozadovane dokumenty som: 2x zasielal na KAM/VIP kontakt ktory to odo mna vyzadoval pri schvalovani prvych objednavok, nasledne este "veducko" priamo v showroome, slusne som mu vysvetlil ze z nasej strany obdrzali vsetko vr. zbytocnosti ktore neustale pozaduju, jeho reakcia bola taka, ze mi vrazil do ruk vopred predstrihany utrzok A4ky kde stal jeho mail (vizitka 2016 style) so slovami "poslite to prosim mne na mail", tak som vytiahol telefon a forwardol som mu spravu ktora sla spominanemu KAM povedal dakujem, to je vsetko (v duchu si hovorim HURA dpc...). No radost priskora, dalsia navsteva alzy sa niesla, tento krat uz v duchu "DOTERAZ STE NAM NEPOSLALI CO POTREBUJEME NEDAM VAM TOVAR" tlak 10 000, ten isty "veducko" s tym istym ustrizkom v ruke no to uz je na fyzicke napadnutie. Zafucal som, nadych vydych, SLUSNE som mu vysvetlil ze isto maju vsetko, staci si to pohladat a najdu to aj u viacerych ludi, slusne som poprosil ze nech mi uz prestanu riadit zivot a nechaju ma v klude minat firemne peniaze v ich obchode no miesto nejakej rozumnej reakcie som dostal predstrihnuty papierik z A4 s emailovou schrankou "veducka" uz som bol ale ready a ukazujem mu na telefone ze uz som mu to posielal aj jemu aj KAM/VIP obchodakovi ze nech mi uz daju laskavo pokoj no a neuverite, odvtedy mam naozaj uz pokoj :).

Chapem legislativne zmeny, to je jedna vec.
Ale pristup a kompetencie zamestnancov alzy a alzy samotnej to bola tragikomedia.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Mozes hlasovat iba penazenkou. By ma zaujimalo ake promile boli tie DPH podvody, ze to nechali vyzrat vsetkym zakaznikom. Toto by sa urcite nemalo stavat.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Preco sa stazujes tu ?
Stazuj sa priamo u nich

Myslite si ze niekto cita fora ? Nie.. stazovat sa treba priamo v alze ak je problem s pristupom alebo postupmi..
Ja som sa takto stazoval v tempuse, zrusili ho
Stazoval som sa v banke, pristup sa zmenil
a pod.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak nakoniec dosla odpoved:
Dobrý den,
v případě zasílaného požadavku ze 14.2.2016 byla zaslána pouze doložka. Na toto jsem Vás také upozorňoval.
Proto nemáte momentálně na Alza profilu 0% DPH nastaveno.
Jak psal kolega, jedná se o povinnost předcházet daňovým únikům a proto jsou vyžadované uvedené dokumenty.
Veškeré informace o nákupu bez DPH najdete zde: https://www.alza.sk/ic-dph-a-nakup-s-0-dph-art5134.htm
V případě jakýchkoliv dalších přání či dotazů nás neváhejte kontaktovat.
František xxx - Alza.cz
Obchodní podpora

Neviem o akej dolozke sa tam pise, ci myslia osvedcovaciu dolozku podpisu zo zadnej strany??? Na co by som im nieco take asi tak posielal. Ale je zaujimave, ze zrazu sa uz nieco naslo a uz nasli dokumenty odo mna, hoci nie take ako som ich posielal.

kukiak: Ja to nechcem riesit cez nejake oddelenie staznosti, ktore sedi v kancelarii hned vedla niekoho z obchodneho oddelenia co mi odpisoval. Rad by som tento problem riesil cez vyssie miesta, minimalne toho experta s tym jeho svojvolnym vykladom zakona, profi gramatikou a vyhybanim sa odpovedat.

xH4wK: Ak si si nevsimol, toto je diskusne forum a riesila sa tu nejedna recenzia, staznost a pod. Ked sa budem stazovat, tak sa budem stazovat rovno v Alza a nemyslim si, ze sa stazujem tu. Ak si pozorne cital moj prispevok na predoslej stranke, tak si sa urcite docital, ze zhanam kontakt na niekoho vyssie postavene v Alze, aby som sa mohol stazovat priamo jemu. Tempus nezrusili kvoli tomu, ale kvoli desiatkam staznosti priamo v BMW a biznisom pri vymene/nevymene oleja.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ano.. desiatkam staznosti ludi ktori sa aj stazovali u kompetentnych a nie na forach.
baldorex
Addict
Addict

Veď on sa chce sťažovať u kompetentných, tu to píše len pre info...

BTW to vám stojí za to ten nákup bez DPH? Je pre vás problém kúpiť to normálne a DPH si uplatniť v daňovom priznaní?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

To sa neda
baldorex
Addict
Addict

Čo sa nedá?

Dostaneš blok z erp a normálne to dáš do účtovníctva, plus daňové priznanie k dph aj kontrolný výkaz. Tak ako bežný nákup v inom obchode. Na doklade máš slovenské IČ DPH...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nedá sa to, alza.sk (cz) je zahranicny subjekt.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hegy - dostanem klasicky blok resp fakturu ako pise baldorex. Z ktoreho prsta si to mam vycucat ze oni su zahranicny subjekt. V alze som uz par veci nakupil na firmu a nikto sa zatial nestazoval.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak mi vysvetli ako to robis. Lebo to co pise hojko si nikto nevymyslel, ani ja nie.
Odkial vycucat, no staci sa pozriet na FA:
Prílohy
FA.PNG
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

alza predava aj pod firmou registrovanou v SR
tu maju podmienky: https://www.alza.sk/article/10.htm (nebudem to studovat - len konstatujem. mozno tam maju nejake haciky, ze sa to vobec neoplati)
wladas
Redeemer
Redeemer

No ja samozrejme nakupujem klasicky s DPH. Nikto z uctovneho sa ale zatial nestazoval :)
baldorex
Addict
Addict

To čo píše hojko platí keď to chce kúpiť bez DPH a sám vo firme vykoná tzv. samozdanenie.

Sám uvádza, že pokiaľ to šiel zobrať s dph, tak nebol problém tovar vydať.

Alza cz as je iba obchodný názov, môžu sa volať aj alza z marsu sro....dôležité je že majú registráciu pre slovenské IČ DPH a môžeš použiť režim, akoby si nakupoval v lidli či v metre, teda platíš ceny s DPH.

Keď ale chceš ten nákup bez DPH, tak sa tvária ako zahraničie a použijú české IČ DPH....
wladas
Redeemer
Redeemer

sundevil napísal:alza predava aj pod firmou registrovanou v SR
Ja normalne nakupujem cez stranku a osobny odber a na fakture je slovenska firma.
Prílohy
alza.png
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

lebo vyberas veci, ktore su skladom na predajni.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ahaaaaa tak teraz si na to kapol. Kukol som dalsie faktury a tam uz je a.s. :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pri platbe vopred (proforma faktura) sa da platit pen bez DPH, aj pri dobierke len bez DPH v pripade firmy. Osobne sa da aj s DPH a daju normalny blocek.
Napísať odpoveď