Ahojte, chcem sa spýtať mam doma staršiu zostavu a chcel by som z toho dostať trochu viac ak by sa dalo zostava :
Procesor : AMD 6000+ dual core 3,01 Ghz AM2
Doska : Asrock ALiveNF6G-GLAN
RAM : 2x2 GB Corsair 800 Mhz
grafika : Palit GeForce 9800 GT
HDD : 1x 320 GB WD Blue , 1x 1TB Seagate Barracuda
Zdroj : Fortron Hexa 500W
Na stránke výrobcu dosky je písané, že to zoberie max 16 GB ram a že je to AM3 ready doska takže by som tam vedel asi osadiť nový procesor. Ak by som tam pridal este tak 4 GB ram a novy procesor a SSD dalo by sa z toho vyťažiť este niečo viac ako z momentálnej zostavy ?
Ďakujem
upgrade PC
Re: upgrade PC
O niečo viac výkonu na aký účel?
Momentálne ti stačí vymeniť HDD za SSD a nárast rýchlosti pri spúšťaní Windowsu a svižnosti pri práci v ňom bude veľmi pekný... čiže na bežnú prácu s PC to bude výborné, maximálne by som ešte pridal ramku na 8-16GB podľa využitia PC. V hrách ti to však pomôže iba minimálne, tam by to už chcelo novú grafiku.
Momentálne ti stačí vymeniť HDD za SSD a nárast rýchlosti pri spúšťaní Windowsu a svižnosti pri práci v ňom bude veľmi pekný... čiže na bežnú prácu s PC to bude výborné, maximálne by som ešte pridal ramku na 8-16GB podľa využitia PC. V hrách ti to však pomôže iba minimálne, tam by to už chcelo novú grafiku.
-
Daniel9911
Professional
Hry na tom hrať nechcem to bude maximálne len na internet,filmy a konvertovanie videa, len som dnes pozeral stránku vyrobcu dosky a videl som že max 16 GB sa tam dá dať len či to bude mat efekt a či procesor bude stíhať. Inak by som potreboval poradiť aj nový chladič hlavne aby bol tichý lebo ten čo mam teraz na procesore je ako traktor. SSD si dám, zatial mam skúsenosti s Kinston V300 120GB a Patriot Blast 240 GB oba fičia ako majú, len pri spustení systemu Windows ako keby boli pomalšie ale to nie je veľký problém.
-
lukostrel77
Star
16gb ram je do tej zostavy zbytočné investovat,stačilo by aj 8gb,aký máš windows??
2 sloty uz tam mas, do dalsich 2 by som dokupil dalsich 4 GB (snad budu fungovat spolu)
+ nejake 120/250 GB SSD
+ teoreticky by tam mohol ist AMD Phenom II X4 alebo X6 ale neviem ci to AM3 ready, znamena ze ti tam pobezia vsetky cpu so socketom AM3
+ nejake 120/250 GB SSD
+ teoreticky by tam mohol ist AMD Phenom II X4 alebo X6 ale neviem ci to AM3 ready, znamena ze ti tam pobezia vsetky cpu so socketom AM3
-
Daniel9911
Professional
Windows tam mam Win 7 HP 64 Bit verzia,
Disk chcem určite už 240 GB, procesor je na výber podla tohto zoznamu :
http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/ALiveNF6G-GLAN/?cat=CPU
Disk chcem určite už 240 GB, procesor je na výber podla tohto zoznamu :
http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/ALiveNF6G-GLAN/?cat=CPU
tak to jedine Phenom II X4 (prípadne X3)