Lacna tlaciaren

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Lacna tlaciaren

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ahojte. Chcem kupit tlaciaren, ako z nadpisu vyplyva chcem co najlacnejsiu ale zaroven co najlepsi pomer cena/vykon, takze nedam nejaku konkretnu sumu.

Pouzitie: Tlaciaren pouzivam narazovo t.j. Jeden mesiac niekolko desiatok stran (skuskove) potom 2-3 mesiace nic mozno raz za cas 2-3 strany. Preto bol problem s povodnou atramentovou tlaciarnou kedze mi casto zasychal atrament. Otazka je, oplati sa zainvestovat do laserky alebo radsej ostat pri atramentke?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Lacna tlaciaren

Príspevok od používateľa heker »

Ja sa priklanam k laserovke. Ak by si isiel do atramentovej, tak ti to zase zaschne, jedine obcas nieco vytlacit aj ked netreba a to z dovodu precistenia.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Mas nejaky konkretny typ? Nepotrebujem scanner, staci cista tlaciaren. Pozeral som, ze rozdiel ceny CB/Farebna je relativne zanedbatelny takze je mi viac menej jedno ci bude farebna. Jedine co potrebujem je moznost tlacit black only kvoli tlaceniu predloh na DPS.

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2016, 12:41)
Mas nejaky konkretny typ? Nepotrebujem scanner, staci cista tlaciaren. Pozeral som, ze rozdiel ceny CB/Farebna je relativne zanedbatelny takze je mi viac menej jedno ci bude farebna. Jedine co potrebujem je moznost tlacit black only kvoli tlaceniu predloh na DPS.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Skús sa pozrieť po repasoch - HP2055D, poprípade na inzertných portáloch.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Odporučil by som Ti Xerox Phaser 3010, ale už zoženieš iba jazdenú. Tá mala cenu okolo 50 € a sotrebák stál cca 25 €. Teraz je na trhu Phaser 3020, tiež stojí okolo 50 €, ale toľko stojí aj spotrebák. Je však malá, výkonná, tým pádom nezavadzia a znesie aj náazové zaťaženie. Kúpil som ju kamarátovi do firmy, ktorý tiež za mesiac vytlačí 10 papierov a potom zrazu na konci mesiaca 500 stranovú správu či dokumentáciu. Veľmi si ju pochvaľuje.

Pri týchto malých laserovkách nemáš čo pokaziť výberom. Z tých o stupienok drahších pozeraj po značkách Canon (i-SENSYS LBP6030 alebo i-SENSYS LBP6030W ak chceš Wi-Fi), Samsung (SL-M2026 alebo SL-M2026W ak chceš Wi-FI) a HP (LaserJet Pro P1102). Majú modely v cene 70-80 €, ale spotrebák stojí 50-60 € a má kapacitu 1000 strán.

Mal som možnosť vyskúšať aj Brother HL-1110E a za tie 3 dni, čo som ju mal som nenašiel dôvod, prečo si ju nekúpiť. Cenovo je na to asi ako Xerox a spotrebák stojí okolo 35 €, momentálne je na trhu nástupca HL-1112E.

Neviem, aký máš rozpočet, toto sú najlacnejšie modely. Jazdené tlačky je dobre kúpiť po študentovi, ten si na tom vytlačil pár seminárok, diplomovku a nebude mať vytlačených tá tlačka viac ako 2000 strán a dlho Ti ešte poslúži. Len nekúp veľkú starinu, aby si zohnal spotrebák. :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mam doma uplne novu, nerozbalenu Brotherku laserovu, ČB, maly kancelarsky typ (model presne neviem, mozem doma pozriet) viem ju nechat za nejaku polovicnu cenu. Ak tak ss.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Laserovky od Samsungu mali problematicke ovladace a cena tlace nebola najlacnejsia. Treba si pozriet recenzie a porovnania. Keby bol rozpocet, je to o inom. Za 100 eur kupis celkom fajn ciernobielu laserovku, ale pocitaj s tym, ze ak je toner do tlaciarne velky a napriklad na 2500 listov papiera, tak ten toner moze stat kludne 40 eur.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

samsung mám doma a neodporúčam, wi-fi pripojenie je katastrofálne, 3 dni nič netlačí a potom na 4. deň vytlačí 500 strán, všetko, čo som za tie 3 dni dal tlačiť.
cofi21
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cofi21 »

Ja uz mam druhy samsung laser multifunkciu..a nikdy som nemal problem..tlaci na nu niekolko pc zo siete..cierny toner cca 21e
110mat110
Light Professional
Light Professional

Diki vam vsetkym. Rozpocet nemam stanoveny, ale tych 50-70€ by bolo fajn. Nakoniec bude stacit cierno-biela tlaciaren. Sietovka by bola fajn. Ako som pisal vyssie, budem tlacit niekolko stovak stran rocne takze jeden toner mi zrejme vydrzi dlhsie ako samotna tlaciaren :D

Ta Brotherka sa mi celkom paci. Zatial je najhorucejsi kandidat.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hegy napísal:Mam doma uplne novu, nerozbalenu Brotherku laserovu, ČB, maly kancelarsky typ (model presne neviem, mozem doma pozriet) viem ju nechat za nejaku polovicnu cenu. Ak tak ss.
Pozriem ti doma ten model ci nemas vobec zaujem? Je naozaj nova nedotkuta dostal som ju k nejakemu nakupu a doma mi tlaciaren netreba :)
Napísať odpoveď