Powerline adaptéry LAN
Powerline adaptéry LAN
Potreboval by som radu, ak má niekto skúsenosti s Powerline adaptérmi. Mám cez ne prepojený z routra internet na všetky možné spotrebiče ako TV, satelit, PS3, Xbox, multimediálne centrum a pod. Doteraz som mal Zyxel PL100 ktorý fungoval o.k. ale musel som to vymeniť a kúpil som TP-Link TL-PA4010. A teraz sa mi stáva že mi na pár sekúnd vypadáva bez nejakej logiky, niekedy ide aj dve hodiny potom ho sekne na pár sekúnd a zas ide, niekedy ho sekne hneď po pár minútach ako hovorím nemá to žiadnu logiku. Vo čom môže byť problém? Alebo ak bude problém v Powerlinoch, tak mi poraďte nejaké iné lepšie a kúpim ich. Cena ma nezaujíma, môžu byť aj drahšie len aby mi išlo v pohode.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Powerline adaptéry LAN
Pises, ze to robi po vymene, takze to bude asi tym zariadenim. Mozno sa pozriet, ze ci sa tam neda upgradnut firmware a ked nepomoze, tak vratit, reklamovat alebo skusit iny adapter.
Ahoj mam tp link 2x tl-pa4010 a 1x tl-wpa4220 ide to cez istice a nevypadava, rychlost nic moc ale na DSL to staci. Podla mna mas vadny kus, skusil by som reklamovat, alebo vyssiu radu kupit a vyskusat, ked tak vratis.
tiez mam 1 par a idu bez problemov
Ono to je to komplikované a nelogické. Mám ich zapojených 6 kusov, z toho tri idú skoro stále a tri veľmi málo. Tak som teraz tie tri odpojil čo požívam málo a tie dalšie tri skúšam meniť medzi sebou aj s tými čo som odpojil a stále a to prejavuje rovnako, pochybujem že by všetky boli vadné. Skôr rozmýšlam či to nebude zásuvkami, kdesi som čítal že na všetkých zásuvkách kde je Powerline by mali byť fázy úplne rovnako či ako, tak som si objednal elektrikára ktorý má o tom šajnu, lebo ja teda nemám. Ale zase ma mätie že predtým som zapojené staré powerline Zyxel a tam to išlo bez problémov. Jedným slovom nemá to logiku.
Moze to robit nejaky elektrospotrebic napr. chladnicka ked sa zapne-vypne, mikrovlnka a podobne
Powerline by mali byť na jednom zasuvkovom obvode. Dokonca ak sa nemýlim tak je to písané aj v navodoch. Takisto môže byť problémom šnúra s ochranou alebo rôzne zdroje. A stalo sa mi ,že aj pri otoceni fázy v rozdvojke to robilo problémy so stabilitou prenosu.
V navodoch je toho popisane...powerline nikdy nenahradi LAN, ale su miesta kde sa je tazke dostat novym kablom a niesu narocne na datovu prevadZku, tam je powerline ako stvorene. Mne staci aby to dalo par KBs a stac...
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ak môžeš vrátiť, tak vráť a ber o5 zyxel, tiež som mal aj devolvo aj linksys, aj tp-link a zyxel, z toho devolvo a tp-link nič, linksys bolo ok a zyxel-i mi vždy šli najlepšie.