Google Android OS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
roly
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa roly »

Skúšali sme manuálne ale nič nenašlo. Ja mám Telekom a ona O2 ale telefóny nemáme od operátorov (neviem či na tom záleží).
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dokážu niektoré súčasne mobily s Androidom byť pripojené k wifine bez prístupu k webu a zároveň ťahať dáta z Internetu cez mobilné dáta?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Samozrejme asi závisí od výrobcu ale od 5.0 či koľko, by to mal robiť Android automaticky.
Kým sa nedostane na internet cez WiFi, stále sú zapnuté mobilné dáta. Akonáhle je prístup na internet cez WiFi, dáta sa vypnú.
Aspoň na čistom Androide mi to teda tak funguje.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

brm: Fuuu, prave Huawei P9 lite ked som ho instaloval, tak sa pytal na nieco ako wifi+. Tusim tam bolo spomenute, ze wifi+ je vlastne kombinacia wifi a mobilneho internetu. Skus pohladat viac, ze ako to funguje.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

tuším že nejaký starší Samsung Galaxy mal niečo také a bola to jedna z marketingovych features (asi S5)

a novších androidoch si to vieš nastaviť v developer options:
Prílohy
Screenshot_20161024-001111.png
brm
Darca
Darca

94jakub.. to aj mne funguje, ale ja nechcem, aby sa dáta vypli, keď sa pripojí na wifi...

hojko.. skúsim nagoogliť. :)

Spixy.. mal som to vypnuté, skúsil som zapnúť, poobede vyskúšam, či to bude fungovať ako chcem.

Môj problém je, že sa viem cez wifinu pripojiť priamo na jednotku auta a získavať nejaké aktuálne dáta o jazde, avšak keď sa tam pripojím, vypnú sa mi klasické dáta a tým pádom mi prestanú chodiť notifikácie na emaily a podobne, pretože tá wifina v aute nemá prístup na net.

Ale ešte som teraz trochu hľadal..
I lose my internet connection when connecting to SmartGate.
The Android operating system, unlike iOS, doesn't allow its devices to use mobile data over Wi-Fi.
Solution: Wi-Fi Direct
Čiže iOS to vraj dokáže, ale android nie.. idem ešte nagoogliť ten wifi direct.....
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Pripadne, ak to podporuje mobil, nastavit IP manualne na wifi bez default gateway. Na mojom OP3 pokial mam wifi bez pristupu na net, mobilne data funguju.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ale veď to funguje presne tak ako opisuješ. Mobilné dáta sa neodpoja, keď sa mobil pripojí k WiFi ale až ak mobil zistí, že cez to WiFi sa dá pripojiť na internet.
Takže ak nie je internet cez WiFi(aj keď som k nej pripojený) stále mám zapnuté mobilné dáta.
Takto mi to funguje na čistej 6.0, viem, že to tak je asi od 5.0 cca.
Prílohy
Screenshot_20161024-114524.png
brm
Darca
Darca

Jou, takto mi to nakoniec funguje... problém bol ten, že takto mi to funguje kým neodsúhlasím hlášku, že tá wifina je bez internetu. Akonáhle hlášku odklepnem OK, mobilné dáta sa vypnú. Ďalší problém je, že mobil sa mi nechce automaticky pripojiť na wifinu bez internetu. Ak ju dám pripojiť manuálne, stále mi vybehne hláška o nepripojení k internetu. Dá sa ignorovať, ale zbytočne zaberá miesto v notifikačnej lište. Navyše, aj keď má možnosť zaškrtnúť, že už sa nikdy nepýtať, aj tak sa po znovupripojení stále opýta. Asi chyba mojej verzie CM13.

Wifi direct som nerozbehal, ale čítal som fóra, majú s tým problém aj iní..

Ďakujem vám za nakopnutie..

:)
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Kúpil som si MHL kábel, pripojenie k TV funguje bez problémov. Ale dalo by sa to aj naopak?
Teda že by som to pripojil k PC, do grafiky, a mobil by som mal ako druhý monitor.
Viem že je to viacmenej nevyužiteľné, ale chcel by som to vyskúšať :D

Keď to len pripojím a dám buď duplikovať alebo ako druhý monitor, nič sa nedeje. Ďakujem
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

roly napísal:Ahojte, ja , brat , kolega a priateľka máme všetci huawei p8 lite a všetci sme už mali update na android 6.0 cca pred mesiacom až na priateľku.. má to nejaký dôvod alebo sa to dá nejak vyriešiť ? Nieje to síce nič vážne ale je to čudné a rada by aktualizovala aj ona. Videl som návody na manuálne stiahnutie a inštaláciu ale to sa mi moc nepozdáva. Ďakujem :)
A čo ťa na tom desí? Ručný update je v princípe taký istý ako cez OTA. Treba dodržať postup ktorý chujavei vždy bali do update.zip a nemôže sa nič neočakávané stat.
Problém s OTA môže byť v tom či je zariadenie brand alebo debrand.
Nie každý operátor pružne reaguje na update výrobcu. Hlavne ak do svojho UI nahadzu ich bloatware.
Manzelke som kúpil Honor a update aj napriek tomu,že je mobil debrand som musel robiť ručne.
Zariadenie je funkčné. Navyše po zmene rom už jej ďalšia OTA prišla automaticky tento týždeň .
Stiahni update ručne zo stránok výrobcu a urob ho sám.
iceman1414
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa iceman1414 »

Nechcem zakladať novú tému, tak napíšem sem a vopred vďaka za rady... Mám v aute kábel 30 pin čo je na ipod/iphone a chcel by som ho pripojiť na môj mobil čo má 3,5 mm jack. Existuje taká redukcia?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To neni len o dakej redukcii, to je cely interface pripraveny pre iPhone/iPad/iPod.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Je nejaká možnosť, ako mať mobil pripojený k TV cez MHL ale zároveň ho ovládať myšou? Rozmýšľal som nad bluetooth myšou, no to už je trochu drahé.

Ďakujem
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ako donutit lg g3 na Marshmallow?skusal som tu ich vybornu aplikaciu, lg pc suite ale vzdy to sekne pri roznych percentach.nechapem preco mi to neponukne mobil :/ mam 5.1 android ,predtym Marshmallow
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skus to na inom pc.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

neviem kdesi som cital clanok, ze ked zmenis zem(krajina alebo casove pasmo) alebo co to bolo, ze ti ponukne aktualizaciu.neviem to uz ani vygooglit :? len nechapem prečo mi neponukne marshmallow, ked aktualizacia je celosvetova :|

//len by ma zaujimalo.prečo mi lg pc suite najde marshmallow a mobil nie :smt007
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Aktualizacie sa predsa davaju nie podla zeme a casoveho pasma v telefone, ale podla operatora ku ktoremu boli telefon predany, teda seria do ktorej krajiny isla. Napriklad v USA a Kanade mozu tie LG mat prve aktualizacie, pre Slovensku mozu prist az o tri mesiace neskor. Nemecky trh ich moze mat este neskor. Ak si dovezies napriklad telefon z Kanady, tak aktualizaciu dostanes naraz ako aj v Kanade. Je to podla IMEI cisel, maju tam urcite rady a rozsahy podla ktorych sa aktualizacie uvolnuju.
brm
Darca
Darca

Čo si pamätám LG G2, aj tam aktualizácia z KK na LP musela byť robená cez PC a nešla cez mobil.
Môžeš vyskúšať stiahnuť romku a flešnúť ju cez LG Flash Tool.. ;)
http://devtester.ro/projects/lg-firmwares/
Pozor na presné označenie modelu! Ak sa v tom veľmi nevyznáš, vyhľadaj správne kdz cez IMEI.

A áno, zmena krajiny a časového pásma nepomôže, musíš mať presne typ. Tiež paralela z LG G2, v Európe myslím ako prvé chodili aktualizácie pre Poľsko, až nejaký mesiac oneskorene prišli aj pre CZ/SK verzie.
A napr. pri mojom súčasnom OnePlus3 ľudia ťahajú aktualizáciu na 7ku cez kanadské VPN, mne od Silvestra ešte stále neprišla. ;)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

brm nechce mi najst podla imei :sneaky: skusal som sa pozriet aj pod baterku, ale tam je rovnaky imei.nakoniec som stiahol romku s tiadialto.

http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda% ... oid+6.0%2F

mam 3GB ramku a 32 GB rom ,snad to je spravna rom.stahujem d85530B europe

//flashnute konecne marshmallow :wink:
Napísať odpoveď