Kupa novej TV pre xbox one

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Awattar
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Kupa novej TV pre xbox one

Príspevok od používateľa Awattar »

Ahojte,

Potreboval by som ku Xboxu novu TV. Tu co mame doma je uz stara cca 10-12 rokov a obraz je strasny, neda sa to pozerat, nie je to ani HD.
V TV sa ABSOLUTNE nevyznam, neviem aka znacka, ci LCD/LED, zakrivena/nezakrivena.. Viete mi prosim poradit?

Co som pozeral cca ceny na alze, da sa kludne kupit aj nejaka 4K telka okolo 500-600-700 eur - Je to realne v pomere cena/kvalita?

Jedine co by som chcel je, aby TV okrem pekneho obrazu a kvalitnych farieb, mala aj kvalitne audio, pretoze tu co mame teraz je taka, ze ked ju ma clovek nahlas tak ju zle pocuje (nie je problem v nastaveniach).
Tym ze striham a colorujem videa tak si urcite potrpim aj na podani farieb, ale kupa novej TV je vyslovene iba koli Xboxu a mozno obcasnemu pozeraniu filmov, u nas sa telka doma moc ani NEPOZERA.

Uhlopriecku mame teraz cca 80cm, nova by mohla mat kludne 120cm

Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Kupa novej TV pre xbox one

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Kupiť sa samozrejme da aj UHD za 500-700 eur, ale nema to zmysel. Je to uplny lowend, navyše za to len male uhlopriečky.

Aka je sledovacia vzdialenosť a rozpočet?
Awattar
Light Professional
Light Professional

Suhlasim, ak 4K netreba, tak radsej kvalitnu FHD.

Sledovacia vzialenost je CCA 2.5m - 3.20m najviac.. presnu vzdialenost dopisem neskor, nemam teraz moznost to presne odmerat.

Rozpocet? netusim v akych cenach sa pohybuju lepsie televizory, ake su kvality, nic.. nieco co som odsledoval na alze - mozno max 700? ak je 700lowend, tak viac.. ak 700 uz celkom dost, tak kludne aj za 500, nevyznam sa.. Ale radsej samozrejme za menej, pretoze ako som spominal, bude to len na obcasne hranie xboxu. Vobec nepozerame spravy, komercne tv programy a podobne debiliny, mozno raz za tyzden - za dva sa telka zapne (discovery, spektrum napr) mimo hrania..
Ideal teda aby zvuk nebol uplny odpad, a samozrejme pekny obraz...
Takze asi tak.

Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie je treba presnu, staci ta priblizna. Na 2,5 a viac metrov ma zmysel UHD minimalne v 65". A kvalitny UHD (HDR, Quantum dot...) v takej uhlopriecke stoji tak od 2000€.

Neviem aku predstavu mas o zvuku, ale su to tenke placky a kvalitny reproduktor potrebuje objem. Fyzika nepusti. Takze netreba mat vysoke ocakavania.

700 eur je dobry rozpocet aj na spickovy FHD televizor. Na hranie to chce nizky lag, to ti splni napr. Sony 55W755C/756C. Pripadne este Samsung UE55J6282.
Awattar
Light Professional
Light Professional

UHD - jasne, rozumiem, suhlasim.

zvuk - mas pravdu... asi hocico bude lepsie ako to, co mame a ked som teraz nezainvestoval do ext. reproduktorov, tak pri novej urcite nebude treba..

Ten Samsung vyzera velmi super, je aj nieco v nizsej cene dobre, napr 400-550 ?

Dakujem pekne
Ryan Giggs
VIP
VIP

To su vsetko 100 Hz modely. V nizsej cene take nie su. Teda jedine ich nizsie uhlopriecky.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mam doma Samsung televizor a po pravde druhy raz by som ho nekupil. dva roky a jeden mesiac od kupy zacala blbnut hlavna doska. podla toho, co som cital na diskusiach, podobne problemy maju Samsung smart tv celkom casto.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nemaju o nic viac problemov ako ostatni vyrobcovia. Vychadza to percentualne narovnako.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

ja mam doma Samsung presnejšie Samsung UE32EH5300W od roku 2012 a žiaden problém s nim nieje funguje ako má. Napr. mam problémy s HDMI káblom ale neviem či je to problém TV alebo zariadenia ktorý som k nemu pripojil, problém je ten že mi často odchádzali HDMI káble proste čiarkovaní obraz po výmene zase všetko v poriadku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kazdy vyrobca ma to svoje. U Philipsu zvyknu odchadzat Hdmi konektory, u Sony panel, IPS panely mavaju mizerne podsvietenie atd. Keby mal clovek takto rozmyslat, tak nekupi nic. Pokazit sa moze cokolvek.

A pokial ma clovek pocit ze u Samsungu to vidi castejsie, tak ano je to mozne. Len treba mysliet nato, ze Samsungov sa preda 2x viac ako vsetkych ostatnych dokopy. Tak je logice ze co do poctu bude tych poruch viac. Percentualne to ale nijako z priemeru nevybocuje.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Predbezne som sa bol pozerat v nay, konkretne tu 6282 a 55ka (679€) je extremne velka, asi 48-50", urcite. 55ku ani nemam kam dat
Vzdialenost od TV je teda presne 3m.

Chcem sa este opytat, tie zakrivene vyzeraju super, len jedna dolezita vec ktora mi vadi je to, ze skoro v kazdej je vidiet odlesky okolia, su aj nejake " matne " ?

A tie 4Kckove verzie su naozaj na prd? Maju ich v ponuke celkom dost za tie ceny ako fullhd

Dakujem
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Samozrejme, platis tam za rozlisenie na ukor kvality obrazu. Pri danom rozpocte ber fullhd so 100Hz panelom. Napriklad ja som tiez bral ten samsung j6272 v 48". Zakrivena telka je podla mna blbost, hlavne ak sa chces na nu pozerat z roznych uhlov.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na 3 metre nie je 55" veľa.
Ano, tie UHD v tejto cene su horšie ako FHD. Navyše na 3 metre aby si z toho 4K niečo mal, potrebuješ uhlopriečku 65"+. Tak načo to bude tebe, keď nechceš ani 55"? To UHD bude pre teba uplne zbytočne, kedže ho aj tak neuvidiš. Tak nad tym ani vôbec neuvažuj.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Jasne, UHD/4K blbost, vylucujem teda urcite.

Prosim ta, ake varianty by si mi este poradil pri samsungu v cene cca 600€ a 100Hz ? Dakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Varianty nemaš žiadne. Len 6202/6272/6282/6292, čo je ale ten isty TV, liši sa len v maličkostiach.
Jedine potom sa da zohnať ešte starši H6xxx.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Jasne, takto som myslel, popozeram tie 4. Mozno kupim aj tu 55ku, ale budem musiet este nabytok popresuvat :D
Je to zoradene cca od najslabsej po najlepsiu, ze?
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Rozdiely nie su v kvalite ale vo vybave. Napriklad v tuneroch. U nas sa predava j6272 ktory ma pre niekoho zbytocny aj satelitny tuner
Ryan Giggs
VIP
VIP

Awattar napísal:Jasne, takto som myslel, popozeram tie 4. Mozno kupim aj tu 55ku, ale budem musiet este nabytok popresuvat :D
Je to zoradene cca od najslabsej po najlepsiu, ze?
Je to zoradene podľa čisla. Nehľadaj v tom nič ine. Veď pišem že je to kvalitativne ten isty TV.
6202 nema satelitny tuner. Ostatne maju. 6282 a 6292 su "exkluzivne" modely pre konkretne elektro reťazce. Lišia sa farbou a vyššou papierovou frekvenciou ako 6202 a 6272. Ta je ale uplne nepodstatna, v praxi to nema žiaden vyznam, je to len marketingovo vyššie čislo aby to podporilo tu "exkluzivitu".
Awattar
Light Professional
Light Professional

Jasne, tak asi zoberiem tu 6282 v nay buduci tyzden, ci 50 alebo 55 este neviem..
Keby som este nieco spekuloval tak sa ozvem, zatial dakujem pekne:))

//autoeditácia príspevku (02 Nov 2016, 1:25)
Btw ta 6282 neni 100hz ale len 50... som bol v tom ze to je 100
https://www.nay.sk/televizor-samsung-ue ... uct-params

ČI ? :D

// par ludi ma este odradza od samsung, vraj SONY alebo Panasonic, ale u sony mi asi bude vadit ten android. Samsung mi je nasympatickejsi, samozrejme ak ina znacka ponuka lepsiu kvalitu v pomere cena/vykon, tak pojdem do toho.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to 100 Hz.
Lepsi pomer cena/kvalita nie je. Panak ma porovnatelny, Sony je o sost drahsie. Philips detto.
Napísať odpoveď