Caute , mam 1,tlaciaren HP LaserJet Professional M1132 MFP a router od telekomu ADB VV3212 .
Napojil som tlaciaren do usb portu routra . Problem je ze v konfiguracii routra mi tlaciaren ukazuje , ale ako ju sfunkcnim na pocitacoch, ktore maju internet z tohto routra ?
Skusal som pridat novu tlaciaren v nastaveniach zariadenia a tlaciarne v ovladacich paneloch , ale nic nenajde . Viete mi pomoct to rozchodit ?
Zosietovat tlaciaren pomocou routra s usb portom
-
martin0134
Medium Star
Re: Zosietovat tlaciaren pomocou routra s usb portom
Musis ju nastavit v routri ako sietovu tlaciaren. Potom na kazdom pocitaci musis dat tuto tlaciaren instalovat, normalne treba pouzit ovladace od tlaciarne. V lepsom pripade ti ju najde, v horsom musis zadat IP adresu. Nevyhoda je, ze tlaciaren nema lan, ale zdielas ju cez USB za pomoci print serveru toho routra.
-
martin0134
Medium Star
test napísal:Musis ju nastavit v routri ako sietovu tlaciaren. Potom na kazdom pocitaci musis dat tuto tlaciaren instalovat, normalne treba pouzit ovladace od tlaciarne. V lepsom pripade ti ju najde, v horsom musis zadat IP adresu. Nevyhoda je, ze tlaciaren nema lan, ale zdielas ju cez USB za pomoci print serveru toho routra.
No dobre , ale v obrazkoch su vsetky nastavenia co router na nastavenie tlaciarne ponuka , tak som zapol vsetko co slo ...
Ked som odinstaloval ovladace na tlaciaren , ktore som uz mal a chcem ich teraz nainstalovat na novo , tak ma nechce pustit cez instalaciu pokym nepripojim tlaciaren k usb portu pc .
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
musíš ju potom pridať na PC asi takto:
cez inštalačku to nespravíš.
cez inštalačku to nespravíš.
-
martin0134
Medium Star
Uz som to urobil , ale trochu inak ako na videu. Nastava este problem , ako rozchodit skener . Pretoze po instalacii ked sa pokusim spustit program vypise tuto tabulku :
- Prílohy
-
- 142.JPG (28.05 KiB) 1461 zobrazení
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
scaner na tom nerozchodíš, na to by bolo treba lepší router alebo router kde sa dá nahrať dd-wrt.
ono ak chceš zdieľať scaner a tlačiareň po sieti tak je lepšie použiť nejaký PC kde bude zapojený a tak zdieľať, ale to musí byť ten PC nonstop zapnutý.
Poprípade si spraviť printer-server cez Raspberry Pi.
ono ak chceš zdieľať scaner a tlačiareň po sieti tak je lepšie použiť nejaký PC kde bude zapojený a tak zdieľať, ale to musí byť ten PC nonstop zapnutý.
Poprípade si spraviť printer-server cez Raspberry Pi.
Tak, tak, skener nepojde. To je proste tak na print server cez usb a lacny router.
Nazdar, chcel by som ozitivit tento topic.
Mam presne ten isty problem pri tom istom routri, tlaciaren HP P1005, v routri ju ukazuje ale neviem ako ju dostat do pc, pozeram rozne videa na YT s navodmi, napr.podla toho vyssie mi to nefunguje, ale nemozem to rozbehat.
Skoda ze martin0134 nenapisal ako to nakoniec rozchodil, uplne by mi stacila tlac, skener neriesim.
Nejake napady v com je chyba, ako nakonfigutovat tu tlacku na peckach?
Vdaka
Mam presne ten isty problem pri tom istom routri, tlaciaren HP P1005, v routri ju ukazuje ale neviem ako ju dostat do pc, pozeram rozne videa na YT s navodmi, napr.podla toho vyssie mi to nefunguje, ale nemozem to rozbehat.
Skoda ze martin0134 nenapisal ako to nakoniec rozchodil, uplne by mi stacila tlac, skener neriesim.
Nejake napady v com je chyba, ako nakonfigutovat tu tlacku na peckach?
Vdaka