Aky vysavac kupit ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kutya
Medium Star
Medium Star

Aky vysavac kupit ?

Príspevok od používateľa kutya »

Viete mi niekto poradit, aky vysavac kupit ? Skor by som bral nejaky bezvreckovy, z ktoreho len vysypem bordel.
Doma mame taky starsi Elextrolux, ale nejak sa uz kazi. Ma 1800W a saje to paradne, takze asi by som nechcel nejaky taky co ma len 700W.
Na co ine pozerat pri kupe ?
Cenovo do nejakych 80 eur. Hlucnost ma netrapi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aky vysavac kupit ?

Príspevok od používateľa begbeee »

sací výkon, philiphs robil najsilnejšie vysávače na trhu tuším
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ak si necháš poradiť, toto je najlepší vysávač aký som kedy vlastnil. Nezničiteľný, tri roky heavy-duty prevádzky a stále ako nový.
Občas v Lidli za 50€.
Prílohy
w1753266.jpg
w1753266.jpg (15.66 KiB) 1380 zobrazení
kutya
Medium Star
Medium Star

@Andi_Cibula, nevidno tam model ani nic na tej fotke, ale nie je to priemyselny vysavac, teda na hrubu spinu ?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

kutya - vyzera tak, ale pozri si tu temu ktoru sem dal hojko, riesili sa tam aj tie priemyselne a su tam aj bezvreckove.

Nemozes sa orientovat len podla vykonu, tie starsie maju ucinnost aj E ci G na niektore povrchy, novsie maju A, B, takze stary s vyssim vykonom moze vysavat este horsie ako novsi s nizsim.

Ak chces usetrit, co zrejme chces - aj podla cenoveho stropu, aj kvoli bezvreckovemu prevedeniu, tak dolezita je tiez cena HEPA filtra, niektore stoja aj 20 ci 30€, ine 4€, ja som kupil v akcii za Euro a nieco a bol tam uz aj ten hubkovy, umyvatelny.
kutya
Medium Star
Medium Star

Hm, tu ucinnost na povrchy som si nejak doteraz nevsimal.

Ale mali v okay v akcii takyto vysavac:
http://vysavace.heureka.sk/dirt-devil-rebel-24he/#

Celkom sa mi pacil, hlavne ze nema taky vysoky prikon, teda ma nizsiu spotrebu. Na jeho stitku bolo nasledovne (vid obrazok).
Ked mi ho ale predavac zapol a prilozil som ruku k tomu otvoru kde sa napaja hadica, tak to salo nejak slabo.
Ked som k tomu prilozil ruku povedal som predavacovi nech da na silnejsie ... no regulovat sa to neda na tomto vysavaci, preto ma prekvapilo ze tak slabo saje. A to ma tiez kus sklamalo, ze nie je moznost regulacie.
Prílohy
stitok.PNG
stitok.PNG (178.34 KiB) 1316 zobrazení
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Paci sa mi ako niekto riesi spotrebu u vysavaca. Dajme tomu, ze mas ten 700W vysavac, ze byvas v dome, kde mas 4 izby, kuchynu, chodbu, 2x wc a kupelku. Povysavat taky dom trva cca hodinu. Ak by si vysaval 2x do tyzdna, tak to mas 8 hodin do mesiaca. Pri priemernej cene 0,15 eur/kWh spotrebujes za mesiac neskutocnych 0,912 eur, cize priblizne euro. Ak by si mal 1700W vysavac, tak je to 2,22 eur za mesiac. Ak vsak byvas v mensom byte, vysavas 1x tyzdenne a cele ti to trva trebars 40 minut, tak pri 700W je to 30 centov a pri 1700W je to 74 centov. Cize z mojho hladiska riesit spotrebu u vysavaca je uplne zbytocne. Ina situacia je u chladniciek, pripadne aj u praciek (ak je mnohopocetna rodina). Clovek tiez minie vela na kavu, alkohol, cigarerty, phm, ale to je uz mimo temy.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko - suhlasim, ale vykon a "tah" nie je vsetko, dolezita je energeticka ucinnost, starsie vysavace s prikonom aj 1500W maju casto ucinnost E-G, takze to ma silny tah, ale co z toho, ked vsetok prach vypusti naspat?

kutya - Kazdopadne su aj ucinne vysavace s prikonom 800W, urcite si pozri tu druhu temu z odkazu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dreamer: Ja som nepisal absolutne nic o vykone, tahu alebo o tom kolko spiny to dokaze povysavat. Riesil som cisto len prepocet spotreby el. energie podla prikonu/vykonu vysavaca, nic viac a nic menej.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja by som vysavac s nizkym hrubym vykonom nekupoval ani keby ucinnost mala byt deklarovana neviem ako vysoko. Moj osobny nazor je ze hruby vykon neoklames a zatial sa mi to aj v praxi potvrdilo.
A riesit spotrebu pri vysavaci je uplne zbytocne, staci si uvedomit kolko clovek zaplati napr za jeden cyklus prania v pracke na vyssej teplote.
kutya
Medium Star
Medium Star

Okej spotrebu už neriešim, ale zvažujem ze kúpim nakoniec nejaký sáčkový vysávač. Myslel som si ze tie sáčky sú drahšie, ale 15 sáčkov za 11 eur do takého Electrolux vysávača, to je v pohode cena. Jeden 3,5l sáčok mi predpokladám vydrží aj viac ako mesiac. Bývam v 3i byte a vysavam raz za týždeň.
gogo956
Redeemer
Redeemer

dobre je tiez pozriet ci to ma HEPA filter, aby si si potom cast toho najskodlivejsieho prachu nevracal zase do miestnosti.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

A je nejaky, ktory by nemal?
kutya
Medium Star
Medium Star

cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Chod do zelmera, ja mam zelmer tiny a je to dokonaly vysavac, po 3 rokoch mu nic nieje a vysava ako divy..;) elektrolux je spotrebny tovar na dva roky si myslim..:)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja mam Electrolux, ma tiez zo 3 roky a tiez mu nic nie je. To tvoje tvrdenie pokladam na urovni argumentacie skolkara.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ryan Giggs napísal:A je nejaky, ktory by nemal?
Ano.

Inak dobre je si pozriet okrem toho ci ma HEPA, aku ma ucinnost na vystupe, moze mat super vykon aj ucinnost na vstupe, ale ked ma vystup nejake F, tak vazne to vsetko moze ist von. Taktiez je dobre si zistit cenu HEPA filtrov, moze to byt aj 20-30€.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ale ma nejaky iny filter. A to nie je vôbec podstatne aky. Či hepa, či niečo ine. Podstatne je to čo pišeš ďalej, ako to dokaže učinne zachytavať, nie ako sa to vola.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs

pre zdraveho cloveka bez alergii je mozno jedno aky ucinny je filter vo vysavaci. Tym ze su rozne ale mozu mat ucinnost rozlicnu co pre alergika alebo cloveka pre ktoreho je podstatne co dycha on a jeho rodina, tomu to jedno nie je. Najlepsie je nedat na reklamu ale ucinnost si overit v realite meracom prachovych castic na vystupe vysavaca. Apropo, az ked si take zariadenie clovek ma a co to aj pomera, tak je sokovany aky bordel kde vsade lieta vo vzduchu /nemyslim len prachove castice ale aj rozne rozpustadla,formaldehyd a dalsie chemikalie naprz plastov/. Verejne priestory, typicky obchody mavaju bezne hodnoty formaldehydu vysoko nad pripustne zdravotne limity-luto mi je tych ludi co tam cele dni pracuju a nic netusia..
Napísať odpoveď