Vigor 2700 Telekom

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
tyler91
King
King

Vigor 2700 Telekom

Príspevok od používateľa tyler91 »

Zdravim,mame doma od Telekomu Magio TV + Internet 8 Mbit a cele to je zapojene do Vigora 2700 ktory uz mame asi 8 rokov.
Nedavno som si vsimol,ze internet je ovela pomalsi,ci uz na notebooku alebo telefone.Skusil som teda zapojit notebook cez ethernet a spustil som speedtest a nameralo mi rychlost aku by som mal mat teda +- 8Mbit,pricom cez Wi-Fi mi meria max 5Mbit a niekedy aj 2 Mbit.Profil linky mame 11508000.
Moze to byt,ze router po tych rokoch akokeby "straca silu" ? Skusim som aj menit kanal,ale nepomohlo.
Mam skusit ziadat vymenu routru ?
farnell
Star
Star

Re: Vigor 2700 Telekom

Príspevok od používateľa farnell »

Rozhodne by som nežiadal od Telekomu nič. I keď Vigor mi skvele slúžil a s pádmi či nízkou datovou rýchlostou som problémy nemal.
Ja osobne mám skúsenosť,že pokiaľ oni dačo poskytnú tak to za veľa nestojí.
Zistil by som si či je v tvojej lokalite možnosť použitia aj inej technológie ako iba ADSL a podľa toho by som vyberal aj zariadenie.
Pokiaľ telekom ponúkal dake ADSL zariadenia tak väčšinou to bolo to najhoršie čo na trhu existuje. Preto som sa na ich podporu dávno vykašľal a toto si zabezpecujem dlhodobo sám.
Neviem či práve najlepšie no zatiaľ som vcelku spokojný.
A to čo od toho očakávam to momentálne moje zariadenia spĺňajú.
tyler91
King
King

Nie som si istý, ale pokiaľ vyuzivam aj Magio TV tak musím mať zariadenie iba od nich... Zvažujem aj prechod na VDSL, práve skončila viazanosť, avšak za tie isté služby budeme platiť o 3€ viac
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Tak to netuším , ale asi najskôr áno...
Ja na TV využívam satelit a "služby" skylinku.
Od telekom mám iba dátové služby takže nie som na ich zariadenia odkázaný.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Mal som Vigor aj Mágio TV.Na Vigore som si vypol wifi, používal som ho iba ,ako modem a pre TV a za neho som pripojil klasický router, ktorý používal pre wifi.
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja mam tiež Vigor 2700VGST ale ty máš inú verziu pre magio TV, ale napr. u mna bol problém že so mal prepnuté Mód: len na 11b ako náhle som to prepol na zmiešaný 11b+11g tak mi cez mobil ide internet dobre a na speedteste ukazuje 12 až 15 Mbitov.
tyler91
King
King

My sme mali Vigor asi 6 rokov,ktory obsluhoval 2x Magio,3x notebook,2x mobil,takze sa necudujem,ze uz "nemal silu" :D
Ale pred niekolkymi tyzdnami som ho vratil,kedze sme presli na VDSL
Napísať odpoveď