Vieš ono je to alchýmia, no najlepšie je sa držať toho, čo máš v základe, to, čo ti poskytne napríklad Lightroom...ťahať tam filtre nakoniec vždy skončí vrstvením milióna a nakoniec to vyzerá horšie ako originál.marek788 napísal:Ahojte, uz dlhsie fotim amatersky a sam pre seba, castokrat som z vysledku sklamany, kedze kompozicia si myslim, ze je celkom v pohode, akurat ten vysledny efekt je nic moc. Co som cital par clankov a pozeral videa, tak ako z obycajnej fotky je mozne pomocou Lightroomu alebo Photoshopu vytvorit fakt fotky pri ktorej si clovek fakt povie wau. Chcel by som sa preto spytat, poprosit o radu, ako sa naucit spravne upravovat fotografie. Tych moznosti je tam milion, ako ti ludia vedia, ktora kombinacia zmien a nastaveni docieli fakt dobru fotku? Na youtube je napr na temu jesenna fotografia dost tutorialov, ale nikdy neviem, co z toho pouzit. Je nejaky klasicky postup, co sa upravuje stale (kontrast, saturacia, expozicia…) a potom sa uz len skusa co a a ako aby to lahodilo oku? Dakujem za rady
Tu je príklad toho, ako to môžeš robiť (samozrejme jeden z milióna spôsobov)
Čekni si kľudne aj jeho iné "5min Portrait" série - väčšinou ako fotenie, tak úprava a odovzdanie fotoknihy.