Problemy s autorizovanym servisom - Mazda 6

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zly odtien farby - poistovna

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja by som sa ich pri preberani rovno opytal ci im to uz j**e alebo co...takto dokalicit krasne auto...
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ano vyzera to hrozne, neverili by ste mi ani ako to mna stve, a tak ako som sa z toho auta tesil, na neho ani teraz nemam chut. Prva vec, ked som auto preberal, bolo dost omrznute, vedel som, ze mi to nehra do karat, ale s tym mrazom a este k tomu na to nesvietilo ani slnko, to tak zle nevyzeralo. Druha vec auto som uz surne potreboval, kedze v servise bolo cca tyzden a pol. Budem to dalej riesit, lebo pride mi ta farba este o malinko svetlejsia ako predtym. Neviem ako pochodim, ci ma nejak rychlo neodbiju, a mne nezostane nic ine, len si to takto nechat, lebo 600 z vlastnych sa mi za to fakt nechce davat, za okolnosti, ze neviem ako to dopadne niekde inde.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ak ti to nebudu chciet prestriekat na vlastne naklady, tak kontaktuj hlavneho importera Mazdy pre Slovensko, oni su zodpovedni za vsetky autorizaky. Myslim, ze nebudu riskovat medializaciu a negativny image znacky a vyriesia to k vzajomnej spokojnosti.
cheeseburger
Light Star
Light Star

No uvidime, dufam, ze sa s nimi dohodnem na nejakom rozumnom rieseni. Mna tam uz asi fakt nebudu mat radi po tomto. Pisal som aj niekolkokrat importerovi, ale to boli veci ako zvlnene predne kotuce po 21 000km, zaruka len do 20 000km, a za vymenu kotucov plus dosticiek na predne kolesa 480 eur. Toto vsak nebola vyslovene staznost na servis, nakolko neviem ake maju oni pravomoci, a ak by mi to vymenili asi by im to mazda nepreplatila. Este predtym mi po 6000km zacalo buchat, pri plnom vytoceni volantu do lavej strany, od laveho predneho kolesa. Za jedno otocku 360 stupnovu to aj trikrat buchlo. Bol som tam asi 3x v servise, najprv ze to je tlmic, tak ho vymenili, no buchanie neprestalo. Druhykrat tiez neico skusali, znova nic. Az potom mi asi po tyzdni a pol zavolali, ze maju riesenie. Vymenili gulovy klb a problem prestal. Vtedy som vsak neplatil nic, ale stalo ma to vela casu, presedel som tam pol dna, a vysledok ziadny. Nahradne auto samozrejme nemali. Tak to ma trochu nahnevalo. Teraz mi to zacalo buchat znova, sice to nebucha tak casto, len obcas. Vraj tycka riadenia, znova okolo 110 eur. Teraz to vsak uz budem musiet zacvakat ja, pretoze mam sice 5 rocnu zaruku, ale len 2 roky poskytuje mazda, a zvysok nejaka tretia firma (ak som spravne pochopil tak nieco ako poistovna), a tato vec uz do zaruky nespada. Co mi pride tiez trochu klamlive a zavadzajuce zo strany mazdy. Auto ma nabehanych sotva 29 000km.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

?? vsak ak je to 5 rokov tak je to 5 rokov a teba ako koncoveho zakaznika nemusi zaujimat na koho naklady sa to bude opravovat v tej lehote.
tiez by ma zaujimalo aky expert robi v tom servise lebo uz ako som to cital som si hovoril ze to bude klb alebo tycka. nechapem ako prisli na tlmic a to nie som ziadny auto-moto expert.

musis po nich ist aj ked to stoji vela casu a namahy lebo inak sa ta budu snazit odpalkovat. naklady na korektne prelakovanie by mal znasat servis. nie ty a ani poistovna.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tiez nie som expert, ale tlmic by ti nepovedal ani student odbornej skoly, ktory studuje za mechanika. Urcite by hladal chybu niekde v capoch alebo stabilizatore, v pripade zadnych kolies v tyckach stabilizatora.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Myslis, ze ohladom tej tycky riadenia znova pisat importerovi? Mna len stve to, ze su s tym stale nejake problemy, 5 rocna zaruka, ale ked sa nieco posere, tak na to zaruka neplati. Kupoval som mazdu kvoli tomu, ze sa mi strasne pacila, a cakal som aj trochu lepsiu kvalitu. To buchanie hned po 6000km to odstartovalo. Nasledovali kotuce, na octavii som prvykrat menil po 300 tisicoch. Tu nevydrzali ani 20, a to som sa k tomu autu fakt spraval setrne a nejazdil s nim sportovo. V servise mi povedali, ze som ich musel prebrzdit, alebo ze to mozno je aj tym, ze auto velmi nejazdi. Som na neho pozrel, ci si robi srandu, a radsej sa k tomu ani nevyjadroval. Neviem akym sposobom funguju zarucne opravy autorizovanych servisov, predpokladam, ze im to preplaca mazda. Takze trochu aj chapem, ze servisny technik, nemoze len tak menit hocico. Po konktaktovani importera, som nakoniec dostal tie kotuce aj dosticky za 100 eur. Najviac ma pobavilo ako napisali vyjadrenie do toho listu, co sa opravovalo "Vymena brzdovych kotucov a dosticiek z dobrej vole mazdy." Myslim, ze toto si mohli odpustit. Teraz tycka, co ked vymenia tycku a nepomoze to? Zase to budem hradit ja? Som trochu sklamany, a myslim, ze ak su tam ti servisaci normalni, tak to pochopia. Poslal som uz mail s fotkou ako to vyzera, som zvedavy, aka bude odpoved.

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2016, 11:22)
K tomu buchaniu, oni tam este boli po nejaky pristroj s mikrofonami, poprilepovali to niekde zo spodu auta, zrejme na casti napravy, a vozili sa v tom. Jeden soferoval druhy sluchadla na usiach a pocuval. Ako prislo mi to vtedy trochu komicke, ze odbornici nevedia prist na obycajne buchanie, pritom ked som rozpraval tento pribeh, uz vela ludi mi zfleku povedalo, ze kde mohol byt najskor problem, a aj sa trafili. Kazdopadne uz to je jedno, podarilo sa im to vtedy nakoniec vyriesit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

5 rocna zaruka ti urcite neplati na cele auto, ale pocitam, ze na karoseriu, mozno na motor. Treba si to pozriet. Inak ti plati normalne na vsetko ostatne zaruka 2 roky, navyse v pripade spotrebnych veci je tazko reklamovat dake capy ci tycky riadenia. To by som si pozrel, ze ako si menil na Octavii po 300 000km kotuce, tomu neveris ani ty, ani ja a ani dalsi ludia.

Povedz mi dovod, na co chodis k takym kretenom do autorizovaneho servisu, ked nemaju ani paru o tom co je pokazene??? Preco nejdes do ineho servisu, ci si myslis, ze servis Mazdy je lepsi ako iny servis???
cheeseburger
Light Star
Light Star

Kde mam ist? Teraz dochadzam 100km do servisu, ktory je najblizsie ku mne. Dalsi autorizovany je o 30km dalej, no tam to je podla vyjadreni este horsie. Potom to mam uz vsetko daleko cez 200km. Nemam nikoho znameho, aby som chodil do neautorizovaneho, a bol si isty, ze mi to nedodrbu. Ak to dodrbu v autorizovanom, tak aspon sa mozem obratit na importera.

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2016, 11:36)
K tym kotucom, octavia 1.6i r.v. 2001, bolo okolo 295 tisic nech som presny.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kde byvas a kam chodis do servisu, ktory konkretny servis to je???
cheeseburger
Light Star
Light Star

Som teraz na vychodnom slovensku, chodim do Presova, ten dalsi je v Kosiciach. V kosiciach som nikdy nebol, takze osobne skusenosti nemam, no vyjadrenia pozitivne nie su. Potom dalsi najblizsi az Lucenec, ale to je uz velmi daleko.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Hojko: mozno tych 300tis. kilometrov znie neuveritelne, ale po tom co otec odjazdil za 14 rokov 100.000tis. kilometrov na tych istych pneumatikach, uz sa necudujem nicomu :D

Cheeseburger: Potom daj vediet ako si dopadol, v rodine mame tiez auto premiovej znacky z dovodu spolahlivosti (nehovorim, ze premiovka musi znamenat spolahlivost), a za 50.000km uz bolo viac v servise ako taka octavia za 200.000km.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Ved prave, octaviu co mam este, tak ma uz nabehanych cez 500 000km, s tym autom nikdy nic nebolo. Neviem, ci som trafil fakt vydareny kus, ale az na spotrebne veci, ziaden problem. Pred mesiacom bol prvykrat problem, co som zostal stat, kedy odisiel starter. Mazdu za premiovku sice nepovazujem, ale tak neckal som problemy tak skoro.

edit: tak neviem ako to lakovali, ale teraz si este kamarat vsimol a ma pravdu, ten vrch dveri je dost poskrabany. Nie su to nejake hlboke skrabance, zrejme by isli bezproblemov prelestit, ale tak ked je ten diel nanovo lakovany, tak by to tam vobec nemalo byt
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no to s tymi mikrofonmi ma dostalo uz uplne :D

autorizovanych servisov je viac:

http://www.autoservisyonline.sk/autoservisy/presov/

tie kotuce este budiz, tycky alebo cepy sa tiez daju bez problemov za 20tkm opotrebovat hlavne na slovensku ak jazdis okresky.

skus kontaktovat jeden z tych servisov, ci robia aj "maliarske" prace
cheeseburger
Light Star
Light Star

Ano, ale autorizovany pre mazdu je len jeden.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Preco sa stale tlacis do autorizovaneho servisu??? Napisem otazku co som ti polozil vyssie: Preco nejdes do ineho servisu, ci si myslis, ze servis Mazdy je lepsi ako iny servis???
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mas tam ALZ sro a PK auto v okrese Presov..a to som hladal mozno minutu. dovolim si tvrdit, ze ich je v tvojom okoli viac

Autorizak zrejme voli kvoli deklarovanej 5 rocnej zaruke. keby mu to robili v neautorizovanom servise tak o zaruku pride (aj ked by ma zaujimalo, na co sa ta 5 rocna zaruka vlastne vztahuje)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

O zaruku prist nemoze, je o tom rozhodnutie na urovni dakeho europskeho sudneho dvoru alebo nariadenie z EU.

//autoeditácia príspevku (07 Nov 2016, 14:19)
http://www.mazda.sk/servis-a-prislusens ... da/zaruky/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

heker - o tej zaruke to vies dohladat? lebo sa mi nezda, ze by zaruka nadalej platila aj v pripade, ze si das opravit napriklad tesnenie hlavy motora u garazmajstra s peciatkou
cheeseburger
Light Star
Light Star

hojko napísal:Preco sa stale tlacis do autorizovaneho servisu??? Napisem otazku co som ti polozil vyssie: Preco nejdes do ineho servisu, ci si myslis, ze servis Mazdy je lepsi ako iny servis???
cheeseburger napísal: Nemam nikoho znameho, aby som chodil do neautorizovaneho, a bol si isty, ze mi to nedodrbu. Ak to dodrbu v autorizovanom, tak aspon sa mozem obratit na importera.
Este raz, tu nablizku by som miestnym garazovym servisakom nedoveroval, pocuvam som rozne skusenosti. Od pofidernych repasovanych turbach s prebrusenym vin cislom, az po navrtanie dier do DPF filtra. Dokaslu mi nieco a potom ma odfajcia, ze bol prevedeny neodborny servis alebo nieco a mam po zaruke. Sudit sa mi fakt nechce. Ak uz dochadzam do presova, tak mi to je viacmenej jedno, ci idem niekde inde alebo do autorizovaneho. V neutorizovanom takisto nemam zaruku, ze to spravia na jednicku. Tak som aspon ja kryty, ze som bol v autorizovanom.
Napísať odpoveď