Odvlhčovač vzduchu
-
DarkLordSK
Medium Expert
Odvlhčovač vzduchu
Ahojte potreboval by som poradiť s ddvlhčovačom vzduchu. Potreboval by som ho do spálne kde sa mi cez zimu dosť často tvoria pliesne. Problém je to ten že bývam ešte starom dome ktorý nie je zatiaľ zateplený a na severný stena mi navĺha a neviem ako by sme to mohli vyriešiť tak ma napadol odvhčovač. Nemám ani predstavu ani parametre čo by bolo najlepšie. Osobne by som si všetko nechal poradiť a dať na vaše skúsenosti. Inak miestnosť ma 38 metrov krichlovych
Re: Odvlhčovač vzduchu
ja mam dva v doch miestnostiach, oba neznackove,jeden ma 350W a druhy 400W, splnaju co maju, funguju bez problemov asi treti rok. Rataj ale s tym ze znacne hucia, spat sa pri tom urcite neda, takze prevadzka iba cez den,plus je ze odvlhceny vzduch jevyfukovany uz zohriaty. U teba bude ale problem hlavne to, ze severna stena je vyrazne chladnejsia ako ostatne steny.
-
DarkLordSK
Medium Expert
Jasne chápem. A spotreba ? Lebo som to prepočítaval a vyšlo mi to na pekné veľké prachy len za jedno zariadenie
v lidli mali za 150, ja ho mam doma a je perfektny.. Nemysli si ale, ze ho budes mat zapnuty denne.. Ked ho budes mat zapnuty prvy mesiac, tak ti to vyzmyka vsetku vlhkost poriadne a potom sa ti zase uz nebude dat dychat a zit v tom suchu, tak ho budes pustat len obcas.. Je to perfektna vec, aj na susenie pradla v kupelni..
Nezabudni si izbu zatvarat..
ked budes odvlhcovat..
Viete mi odporučiť nejaký odvlhčovač, ktorý by mohol fungovať aj v spálni a nerušil pri spaní? Alebo ho jednoducho cez noc vypínať? Prípadne máte niekto skúsenosť s týmto https://www.amazon.de/Pattex-Luftentfeu ... 9140676142?
elektricky urcite nie, funguje to, ze su tam lamely, na ktorych sa zraza vlhkost a voda sa odstredi tym ze sa to rychlo toci, tak to musi vzdy hucat. A hentie tablety trochu funguju, ale to nie je na dlhodobe pouzivanie a odvlhci to nasobne menej oproti elektrickemu. Ale z osobnych skusenosti, nema zmysel mat odvlhcovac pusteny cez noc. Ked to mas pustene doma cely den, ked ti ten hluk ako tak nevadi, tak potom to na noc mozes kludne vypnut.