Problemy s autorizovanym servisom - Mazda 6

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zly odtien farby - poistovna

Príspevok od používateľa Fabo »

Ved povedal preco... nema overeny neautorizak, a na autorizak sa aspon moze stazovat u importera.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ano ano, stazovat sa moze :D
Necitali ste blogy toho nestastneho kamionistu a jeho "boj" s importerom (boj=robili si z neho dobry den a jeho chudaka slo rozdrapit)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

guess.whoo napísal:mas tam ALZ sro a PK auto v okrese Presov..a to som hladal mozno minutu. dovolim si tvrdit, ze ich je v tvojom okoli viac
Na stranke Mazdy uvadzaju iba ALZ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

cheeseburger: To vidim ako sa mozes obratit na importera, nakolko tvoj problem ako s prelakovanim, tak aj buchanim vyrieseny prakticky nebol, resp. dost krkolomne. A teraz sam pises o tyckach stabilizatora, ze kto to zaplati, ak to nebude ono (ci co ti to tam bucha). Neviem kde pocuvas tie mudrosti, kedze turbo nema vin cislo, akurat tak stitok s identifikacnym cislom, tj. nejake oznacenie turba na zaklade coho sa da potom objednat nove. Sam pises, ze v neautorizovanom servise nemas zaruku, ze to spravia na jednicku, no ale pozri si tuto temu co si zalozil, tu zaruku nemas ani v autorizovanom servise a to, ze maju ceny 2x vyssie ako inde, to je proste realny a nepopieratelny fakt. Len tak mimochodom, tuto temu si zalozil 22. jula, dnes je 7, november, to je 138 dni co je zalozena tato tema a tvoj problem so striekanim/lakovanim ti autorizovany servis ani po prestriekani nevyriesil, opakujem, po 138 dnoch!!! Ty sa tu ohanas nejakou absurdnou zarukou, pricom ani nevies co tato zaruka obsahuje a ake su jej podmienky. Ak by ta slavna zaruka fungovala ako mala, tak by si predsa neplatil za opravu auta, ci ano??? Ked uz, tak si dovolim tvrdit, ze na spotrebne veci ako su kotuce, platnicky, capy, tycky stabilizatora a riadenia, dake gufera..., tak tam sa zaruka nevztahuje. Nevidim absolutne ziadny dovod chodit do toho servisu, ci je autorizovany alebo nie, ked nevedia prelakovat auto do metalizy aku ma to auto mat, nevedia najst a odstranit problem, nevedia identifikovat problem... Servisov je plno, kludne si zaloz temu alebo pohladat na dakych auto moto weboch/forach a najdi si servis, ktory chvalia. Urcite sa najde taky aj v Presove, aj v Kosiciach. Ja na tvojom mieste sa vratim do Mazdy s tym, nech to auto prestriekaju, aby vyzeralo ako ma a nech to spravia na ich naklady, pripadne cez daku ich poistku, tebe to moze byt jedno. Ak to nedokazu, tak sa obrat na poistovnu, na zastupenie Mazdy na Slovensku, na SOI. A toto by bola moja posledna navsteva v tom servise, uz by som tam viac nesiel a nasiel si iny servis.

Je tu aj tema o servisoch, tak sa pozri, ze ci tam niekto nespominal Presov a Kosice: kvalitne-autoservisy-t173490.html
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

hojko: ano mas v podstate pravdu, ja nijak neobhajujem autorizovany servis, len som proste mal obavy, ze ak sa mi nieco aj pokazi, a bude na to zaruka aj tych 5 rokov, tak na mna raz dva nieco vytiahnu, a zaruku zamietnu.

Mam vsak este jednu otazku. Na aute som doteraz este v zime nejazdil, kedze pocas zimy som bol vacsinou prec, a priznam sa trochu som to auto aj setril, preto stalo celu zimu v garazi. Auto ma po 3 rokoch nabehanych 29 tisic. Dnes som ho prvykrat bol prezuvat na zimne gumy, a zostal som sokovany. Vnutorna strana prednych gum je zjazdena takmer az do kordu, este som to nevidel, len mi volal kamarat, co ma pneuservis. Vonkajsia strana je OK, tam je este aj dezen v poriadku. Naposledy som bol v servise v maji na prehliadke po roku, auto malo zhruba o 6 tisic menej. Nie je mozne, aby za taku kratku dobu som tak zjazdil gumy. Je normalne, aby ma pri prehliadke neupozornili na tuto vec resp. ju prehliadli? Druha vec, mam tam pneumatiky od kupy, Toyo 225/55 R17, je mozne aby vydrzali tak malo? Nerobil som ziadne agresivne, sportove a ine jazdy. Mam pochybnosti, ci pri tom buchani este na zaciatku nejak nedosrali napravu. Dakujem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tvoje obavy su opodstatnene. geometriu si mal od vyroby dobre nastavenu a gumy sa za 30000 tymto stylom nezoderu..ktore si mal zodrate? ci vsetky 4?
cheeseburger
Light Star
Light Star

Predne iba. Geometriu mi vtedy sice robili, ale tak bohvie, co tam s tym porobili. Pri jazdeni vsak nijake zvlastne chovanie nepozorujem, aby mi tahalo volant alebo nieco podobne.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no tak to mas jasne potom
cheeseburger
Light Star
Light Star

Re: Zly odtien farby - poistovna / geometria

Pozeram teraz do papierov co vtedy robili, pamatam si, ze robili geometriu urcite, lebo som to aj videl, ale nemozem najst ten papier. Nasiel som vsak, ze okrem toho tlmica, konkretne to bolo horne ulozenie, menili aj tycku riadenia pri 8900km. Tak neviem aku to geometriu spravili dokelu. Teraz tam obujem zimne, a bohvie ako budu vyzera po zime. Neviem teraz, ci si dat spravit tu geometriu niekde ine. Najradsej by som tam skocil hned zajtra, aj s gumami, nech to vidia, ale vravel mi, ze najblizsie 2 tyzdne su uplne plny (kvoli opatovnej vymene tej tycky riadenia). Moze mat nejaky vplyv riesenia problemu ak si dam spravit tu geometriu niekde inde? Asi nie, ze?

//autoeditácia príspevku (08 Nov 2016, 14:58)
Este otazka, je moznost zlej geometrie, aj ked nepocitujem ziadne tahanie do stran a pod. pocas jazdy? Rozmyslam aj nad alternativou ci mi ich len neprezuli.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ako myslis, ze ci ti ich len neprezuli?

akoze im by som nedal robit uz ani kavu nieto este geometriu a vymenu tyciek. horne ulozenie to sice tiez mohlo byt ale na odhalenie toho problemu uplne stacilo to dat na zdvihak a potocit kolesom.
geometria je taka osemetna vec, nie vsade ju vedia dobre spravit. s tymto chod po radu radsej na mazda forum pre servis v okoli.

mne spravil najlepsie geometriu jeden chalan, ktory ju robil najprv "od oka" bez pristrojov a potom som siel ku kamosovi na pristroje a sedelo to skoro na 100%
kazdopadne ale ak si nevsimli pri tych vymenach, ze ti derie vnutornu stranu kolies tak su to mantaci..alebo ti to nepovedali schvalne
cheeseburger
Light Star
Light Star

Ako nechcem robit unahlene zavery, len zvazujem vsetky moznosti. Preto sa pytam, ci moze byt zla geometria aj ked to clovek nepocituje pri soferovani. Kazdopadne myslim si, ze len tak prezut by si to nedovolili v autorizovanom servise, a skor to vidim na problem s napravou. Dam potom foto gum, az skocim po auto.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano moze, uvediem skor typicky priklad, ktory sice nie je tvoj ale pre predstavu staci:

Ak by si na auto nasadil sportove pruziny, automaticky sa spravi negativny odklon, tzv "Acko" a nebude to tahat nikam, vnutra pneumatik ti vsak "zrat" bude.
Cize, ak je zly odklon ale vzajomne ma naprava dobru zbiehavost, tahat to nemusi ale drat pneu to moze, spravidla su to byvaju vnutrajsky.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Super, diky za odpoved, este by ma zaujimalo, ked mi menili tu tycku riadenia auto malo 8900km, mohli nieco dosrat napr aj tou geometriou alebo cim, ze ta tycka vydrzala tak malo? Nahoda, ze prave znova ta lava. Ako ked si predstavim, ze kazdych 20 tisic mam menit tycky riadenia, tak ako to mozem viete co.

//autoeditácia príspevku (08 Nov 2016, 16:47)
Auto mi nakoniec priviezol kamarat, no bez gum. Mam zatial len foto, co mi posielal on. Posudte sami.
Prílohy
20161108_133043.jpg
20161108_133136.jpg
20161108_133142.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sranda, cim viac sa bavim na tvojej hluposti. Ale zaroven mi ta je uprimne luto, ze aj po tomto vsetkom chces nadalej ist do tej Mazdy im dat nieco robit. Podla toho co pises, tak pri 8900km ti menili tycky riadenia, ale je zrejme, ze pri tom nespravili geometriu. Ak spravili, tak dobre na figu. Ja na tvojom mieste, zajtra vezmem jednu pneumatiku do auta a pojdem do tej Mazdy, dam si zavolat rovno riaditela tej pobocky a ukazem mu pneumatiku. Zaroven si od neho vyziadam protokol z geometrie, kedze v Mazde bude urcite digitalna 3D geometria, kde sa vyplnaju udaje o auta a veci sa ukladaju, tj. bude tam tvoja SPZ, VIN cislo, meno mechanika, vstupne a vystupne hodnoty geometrie, budu tam pozadovane hodnoty a na zaklade toho bude vidiet, ze ako geometriu spravili, nakolko pri vymene tycky riadenia je podla mna povinnost servisu upozornit na to a spravit geometriu. Mazda ma elektronicku servisnu knizku, takze vsetky zasahy do auta sa ukladaju na daky centralny server Mazdy a je k tomu pristup po celom svete, resp. v ramci Europy, takze sa nemozu vyhovarat na to, ze by to nemali zapisane. Ak tu geometriu nespravili alebo ju odflakli, tak by som povazoval od nich, len neviem co. Gumy ti urcite preplatit nebudu chciet, vyhovorky na to budu rozne, ale aj tak by som trval na tych gumach, geometrii a neviem na com dalsom. Zaroven by som zvazil a minimalne zatelefonoval priamo dovozdcovi a hlavnemu zastupcovi Mazdy na Slovensku, opisal mu problem, vyziadal si jeho mail a poslal mu dalsie udaje na mail - tvoje VIN cislo, priebeh servisu ako si to pisal aj tu na fore, fotografie pneumatik, pripadne nejake blocky za co vsetko si platil. Nie je mozne, aby ti autorizovany servis takto znicil auto.

Mal by si dokladne zvazit, ze ci tam v tom servise das este nieco opravit a zaroven by bolo mozne, tak ako tu uz niekto vyssie napisal, skusit napisat na Mazda forum a opisat problemy, aby sa ludia k tomu ozvali co sa vo veci vyznaju a mozno ti budu poradit ako dalej postupovat. Do toho servisu by si mal ist uz len maximalne na reklamaciu, na nic ine, uz by som im tam nikdy nedal nic urobit, jedine, ak by ti mali na ich naklady opravit sposobene problemy. Mozno by nebolo zle zvazit aj medializaciu, oslovit televizie, denniky, pretoze si myslim, ze toto moze byt zaujimava tema a moze to byt dobra vystraha aj pre dalsich ludi navstevujucich tento servis.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Hojko, dakujem za odpoved. Ako skutocne po tomto som uz fakt vytoceny. Ak myslis to nadalej, ze som spomenul, ze by som tam najradsej zajtra isiel, tak kvoli tomu, ze ked to raz pravdepodobne sfusovali, a mali to spravit poriadne, tak nech to urobia, nemienim za to platit ja + tie znicene pneumatiky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Chod tam zajtra a pytaj si riaditela rovno, nemas dovod cakat dva tyzdne.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Ak sa este smiem spytat, budem ja ako laik vediet z toho vycitat, ci ta geometria bola spravena dobre? Viem si predstavit, ako sa budu vyhovarat na nespravny tlak gum, agresivnu jazdu, vletel som do jamy (ako to bolo aj v pripade toho buchania), nebodaj na to, ze auto malo jazdi.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

vybehni si niekam na kontrolu geometrie, stoji to par € a dostanes aj protokol z merania
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

cheeseburger: Ku kazdej geometrii sa robi protokol a aj keby ho nevytlacili, tak ostane ulozeny v pocitaci (v zariadeni geometrie). Su tam tri hodnoty, viacmenej je to v slovencine/cestine - mas tam vstupnu hodnotu, teda to je ta tvoja hodnota s ktorou si prisiel na aute, potom odporucanu hodnotu co maju nastavit (alebo teda rozmedzie, napriklad vec XXX ma mat hodnotu 0,25 - 0,45, vec YYY ma mat 1,0 - 1,1) a potom je vystupna hodnota, teda hodnota co nastavili a s ktorou auto opustalo geometriu. Neverim tomu, ze na novom aute tie hodnoty nenastavia uplne presne, ved na autach co maju 300 tisic km, 4x auto vrazilo do jamy a rozbilo disk, malo 2 autonehody, polka napravy bola 3x vymenena, tak aj tam sa castokrat da nastavit takmer dokonala geometria, obcas je nieco na hranie, niekedy nieco tesne mimo. Ale na novom aute to nemoze byt problem aj po vymene capa, ulozenia tlmica ci tyciek riadenia.

Otvor si Google, daj si hladat medzi obrazky a daj hladat toto, tam uvidis ako vyzera protokol: "protokol z geometrie"
Napísať odpoveď