mal by som jeden navrh pre novu sekciu do bazaru (alebo aj inde ale tam sa mi hodi najviac) - sprostredkovatel, islo by o to ze keby niekto potreboval kupit nejaku drobnost, alebo aj vacsiu vec z ineho mesta ako pochadza a napr. eshop s ktoreho kupuje ma moznost zasielania len kurierom a postovne za kuriera je vyssie ako cena samotnej veci, tak by mohol v tejto sekcii poziadat niekoho z toho mesta aby to prebral a poslal napr. postou alebo lacnejsiou variantou ako ponuka dany obchod
pripadne by sa sekcia mohla vyuzit aj pri kupe z inzeratov, kde by si niekto chcel overit stav a funkcnost kupovanej veci, takze by niekoho poziadal z toho mesta ako je predavajuci aby to isiel pozriet ked bude vsetko ok tak to kupi a posle ziadatelovi postou, takze zadiatel bude mat minimalne riziko ze kupuje macku vo vreci
cenu za sprostredkovanie by si urcili medzi sebou ziadatel a sprostredkovatel
Navrh novu sekciu v bazari - sprostredkovatel
Re: Navrh novu sekciu v bazari - sprostredkovatel
Si z BA, ja trebars niekde z Oravy, kupujem v Alze. Alza ma postovne 4,90 eur, ak sa nemylim. Ty musis ist do Alzy, pockat tam v rade, vziat tovar. Potom s tym musis ist na postu a poslat mi to. V pripade dakeho usb kluce alebo pamatovej karty za 10 eur, nechcem platit Alze skoro 5 eur za postu. Posta od tebe ku mne bude kolko, 1,50 eur za doporucenu zasielku a este daka obalka, cize mozno 2 eura? Co ak budem kupovat klavesnicu a toner do laserovej tlaciarne, tam uz posta bude stat cez 3 eur a to este som nepocital tvoje naklady co budes mat s cestou do Alzy. Pri nieco drahsom je to postovne ukradnute alebo treba kupovat z obchodov kde pri kupe nad urcitu sumu je postovne zadarmo.
Alebo mam len ja zly pohlad na vec?
Alebo mam len ja zly pohlad na vec?
-
Brahmin
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ma to napadlo pri pripade co sa mne stal: z eshopu tichepc som si chcel kupit filter na ventilator za 4€ doprava stala 4,50€ dokopy 8,50€, ale nasiel som ochotneho cloveka z KE ktoremu som poslal 6€ (4€ ventialtor 1€ psotovne a 1€ na pivo) na ucet on mi to objednal prevezme a posle, cize usetrene 2,50€ viem nieje to ziadna zavratna suma ale itak
potom ma napdol druhy prikald s tym bazarom, ja si vyhliadnem na bazosi napr. telefon v BA, poprosim dakoho z BA ci by mi nesiel ten telefon pozriet ci je naozaj v stave ako sa pise ked ano tak ho kupi a posle mne, jednak sa mozno daco usetri na dobierke a druha vec je ze telefon pride taky ako ho ocakvam, cize nic take ze by nenabijal, alebo ma puknuty displej, pripadne je oscuhany, utopeny...
a posledna vyhoda pre sprostredkovatela je ze si moze na tom trosku zarobit, napr. ked ho naraz vyuzije 5 ludi na nakup z jedneho obchodu a kazdy mu da po 1€
potom ma napdol druhy prikald s tym bazarom, ja si vyhliadnem na bazosi napr. telefon v BA, poprosim dakoho z BA ci by mi nesiel ten telefon pozriet ci je naozaj v stave ako sa pise ked ano tak ho kupi a posle mne, jednak sa mozno daco usetri na dobierke a druha vec je ze telefon pride taky ako ho ocakvam, cize nic take ze by nenabijal, alebo ma puknuty displej, pripadne je oscuhany, utopeny...
a posledna vyhoda pre sprostredkovatela je ze si moze na tom trosku zarobit, napr. ked ho naraz vyuzije 5 ludi na nakup z jedneho obchodu a kazdy mu da po 1€
mna by to skor zaujalo u ludi co ziju v zahranici, obcasne by som aj nieco objednal z nemecka alebo uk, ale postovne je bud strasne drahe alebo to neposielaju na slovensko vobec.
na inzeraty to tiez moze byt ok, ked nechcem kupovat na dobierku z ineho mesta ale chcem overit stav.
problem vidim ale v tom ze to musi byt niekto overeny, urcite by som niekomu cudziemu nenechal poslat drahsi telefon nech mi ho preposle.
rovnako na druhej strane musi sa to tomu cloveku oplatit, ja by som za 1 euro urcite nechodil do obchodu, balil balik a potom ho niesol na postu... za 5 eur mozno, ale to uz sa samozrejme neoplati v tvojom pripade. v tomto je to ale subjektivne, viditelne sa najdu ludia ktorym to za euro stoji.
na inzeraty to tiez moze byt ok, ked nechcem kupovat na dobierku z ineho mesta ale chcem overit stav.
problem vidim ale v tom ze to musi byt niekto overeny, urcite by som niekomu cudziemu nenechal poslat drahsi telefon nech mi ho preposle.
rovnako na druhej strane musi sa to tomu cloveku oplatit, ja by som za 1 euro urcite nechodil do obchodu, balil balik a potom ho niesol na postu... za 5 eur mozno, ale to uz sa samozrejme neoplati v tvojom pripade. v tomto je to ale subjektivne, viditelne sa najdu ludia ktorym to za euro stoji.
-
hojko
Site Admin
Popravde v tom nevidim zmysel a ani potencial. Skor si myslim, ze by stacila tema, kde by sa stanovili pravidla k tej teme, ako sa tam maju pripadne pisat prispevky a co vsetko treba uviest pri pozadovani u kupu alebo sprostredkovanie. Ta tema by mohla byt teoreticky aj ako dolezita.
-
t0m4s3
Admin
Navrh dobry, ale urcite nie tak casty aby sa kvoli tomu zakladal komplet nova sekcia. Jedna tema, ktora sa pripadne oznaci ako dolezita, na zaciatok urcite postaci.