Prezidentské voľby 2016 v USA
-
Solo_Kamen
King
Re: Prezidentské voľby 2016 v USA
Netušil som, že budem ráno takto prekvapený. Donald Trump sa takmer určite stáva prezidentom. Ostáva iba počkať na oznámenie redakcie SME, že novým prezidentom USA sa stáva Vladimír Putin 
Ako uvidime co sa bude diat, podla mna je to uplne jedno kto tam bude prezidentom
Najviac zasnem ako slniecka zacinaju vyplakavat, ale zodpovedat sa a vyvodit dosledky to zdaleka nie, len neustale zaplatat chyby svojimi intelektualnymi kecmi...
http://komentare.sme.sk/c/20379332/zvyk ... oncil.html
-
Solo_Kamen
King
Nie sú schopní akejkoľvek sebareflexie, to čo sa deje bolo neodvratné. Som zvedavý na množstvo SJW záchvatov hnevu, ktoré onedlho zaplnia youtube. Týmto prerasteným deťom totižto slúbili cukríky ,ktoré nedostanú.
Zvolenie Trumpa bude mat za nasledok ekonomicke spomalenie s dosahom na cely svet a posilnenie pozicii extremnej pravice v Europe.
Ja by som povedal, ze v Usa sa pri volbach nikdy moc nehrali na to, ze kto je kvalifikovanejsi politik, ale kto dokaze okolo seba vytvorit lepsiu show. Napr. ked dovtedy nie moc politicky znamy Regan drtivo porazil Cartera bol tiez celkom sok, a vela ludi ho volilo len preto, ze ho poznali z filmov. Tiez celkom detinsky dovod...gogo956 napísal:Americania sa zda ze su mentalne detmi preto si aj zvolili prezidenta ktory sa ako dieta sprava..
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ďalšia studená sprcha slniečkárom, ktorú potrebujú ako soľ. 
https://www.novinky.cz/zahranicni/ameri ... ranky.html Tiež prdel. Youtuberi ktorých občas sledujem týkajúcich sa mojich zájmov a hobby zvažujú naopak, emigráciu z Kanady.
https://www.novinky.cz/zahranicni/ameri ... ranky.html Tiež prdel. Youtuberi ktorých občas sledujem týkajúcich sa mojich zájmov a hobby zvažujú naopak, emigráciu z Kanady.
Usa su z historickych dovodov krajina bez jednotneho kulturneho ramca.dragon883 napísal: Ja by som povedal, ze v Usa sa pri volbach nikdy moc nehrali na to, ze kto je kvalifikovanejsi politik, ale kto dokaze okolo seba vytvorit lepsiu show. Napr. ked dovtedy nie moc politicky neznamy Regan drtivo porazil Cartera bol tiez celkom sok, a vela ludi ho volilo len preto, ze ho poznali z filmov. Tiez celkom detinsky dovod...
Ano Reagan bol tiez politicky novacik ale tam vsetka podobnost s Trumpom konci. Usa su proste krajina jednoduchych ludi a prostych rieseni- niekedy je to vyhoda a niekedy nie./akcie uz zareagovali padom/
Demokrati si to podla mna prehrali sami, tym ze nominovali Clintonovu a Trump bol len to "vrece zemiakov". Ktovie aky vplyv budu mat tieto volby na hegemoniu dvoch stran v USA, kedze myslim ze obe strany su trochu v soku z toho, co sa stalo. Republikani preto, ze sa na nich zviezol niekto v podstate cudzi. Demokrati preto, ze sa ukazalo ze ich vedenie (nedemokraticky) pretlacalo Clintonovu, co ich napokon mozno stalo volby. Som teda celkom zvedavy ci sa Americania dokazu vymanit z tych mentalnych put, ze si treba vybrat medzi dvoma stranami.
Este si pockajme na volitelov 13. novembra, vtedy bude rozhodnute.
Tak tak, Sanders by mal určite väčšiu šancu poraziť Trumpa. Každopádne, jeho víťazstvo ma neprekvapuje. Voľba Američanov bola ako výber medzi povestným blatom a kalužou. Som však zvedavý, čo bude Trump reálne robiť. Ako sa ukazuje, títo populisti sú často sami prekvapení tým, že vyhrali a potom nastáva tá reálna politická prax, kde sa ukáže, že vlastne väčšinu kampane len tárali dve na tri a demagogicky šírili klamstvá. Viac ukáže čas. Jedno pozitívum na tomto je to, že žiadny koniec dejín (to sa ukázalo už pri kríze, teraz sa to len viac a viac potvrdzuje) sa nedeje. S (neo)liberálnym kapitalizmom a nijak inak na večné časy sa nekoná.eMPiko napísal:Demokrati si to podla mna prehrali sami, tym ze nominovali Clintonovu a Trump bol len to "vrece zemiakov". Ktovie aky vplyv budu mat tieto volby na hegemoniu dvoch stran v USA, kedze myslim ze obe strany su trochu v soku z toho, co sa stalo. Republikani preto, ze sa na nich zviezol niekto v podstate cudzi. Demokrati preto, ze sa ukazalo ze ich vedenie (nedemokraticky) pretlacalo Clintonovu, co ich napokon mozno stalo volby. Som teda celkom zvedavy ci sa Americania dokazu vymanit z tych mentalnych put, ze si treba vybrat medzi dvoma stranami.
Inak, čo sa týka negatív, možno si to ani neuvedomujeme, ale práve prežívame 20. - 30. roky minulého storočia. Ten nástup fašizmu/nacizmu bol veľmi pozvoľný, trvalo to prakticky cez 10 rokov. My tiež teraz prežívame istú zmenu a k lepšiemu to nie je.
S tou poslednou vetou sa dá súhlasiť. A hlavne vytvára sa isté davové šialenstvo, nie nepodobné ako v tom období.
Jasné nič sa nedeje v zásade, dôležitá je prax. Zároveň ale ak dostojí svojim sľubom niektorým tak to nebude sranda.
Začiatkom roka som kdesi čítal, že tento rok sa môže otočiť smerovanie sveta, lebo nás čakajú tri veľké udalosti a záleží ako sa to vyvinie: brexit, trump a zostáva nám LePenová
Jasné nič sa nedeje v zásade, dôležitá je prax. Zároveň ale ak dostojí svojim sľubom niektorým tak to nebude sranda.
Začiatkom roka som kdesi čítal, že tento rok sa môže otočiť smerovanie sveta, lebo nás čakajú tri veľké udalosti a záleží ako sa to vyvinie: brexit, trump a zostáva nám LePenová
-
xH4wK
Naozaj smutne, ze ty intelekt postradas a musis prskat na inych, ktori niebutthead napísal:Ako uvidime co sa bude diat, podla mna je to uplne jedno kto tam bude prezidentomNajviac zasnem ako slniecka zacinaju vyplakavat, ale zodpovedat sa a vyvodit dosledky to zdaleka nie, len neustale zaplatat chyby svojimi intelektualnymi kecmi...
Clintonova bola zla volba, Trumb je do neba volajuca mega zla volba
Demokrati si za to mozu sami, ze presadzovali Clintonovu pred Sandersom.. nech sa im paci, teraz budeme trpiet vsetci
Snad si ludia nemyslia, ze dianie v USA sa nas nedotkne..
tak sa poopravim, skor pseudointelektualne 
Vsak nech sa demokrati nestazuju, je to predsa demokracia a ked sa im nepaci nech sa nastahuju do severnej korei.
Vsak nech sa demokrati nestazuju, je to predsa demokracia a ked sa im nepaci nech sa nastahuju do severnej korei.
-
hrban
Addict
begbeee napísal: Jasné nič sa nedeje v zásade, dôležitá je prax. Zároveň ale ak dostojí svojim sľubom niektorým tak to nebude sranda.
Hej lebo Ronald Regan mal tej praxi... A bol zvolený 2x a v americkej historií a politologií jeden z tých lepších prezidentov...a tiež republikán a na tie časy by sa jeho predvolebné hlásanie dalo prirovnať k Trump-ovi. Ale stále lepšia voľba ako šialená blondýna...neviem na čo demokrati spoliehali keď ju nominovali... Že po čiernom prezidentovi (bez urážky Pán Obama) natlačia amerike ďalšiu novinku a to ženu za prezidenta ?
-
ledenaster
Medium Professional
Kto vravi konkretne o Hillary ???? Precitaj si tento clanok a tom ako sa ovplyvnuje aj za hranice USA a potom chod hrat Call of "duty" !awtt napísal:
Jasne, Hillary plati media na slovensku lebo to je to co ovplyvni volby v USA.
Omg nepochopim jak dakto moze byt tak hlupy.
http://www.hlavnespravy.sk/uniknute-dok ... sku/820985
Dôležitá je prax v zmysle, ako bude úrad vykonávať, nie v zmysle, že má za sebou politickú alebo úradnícku prax.hrban napísal:
Hej lebo Ronald Regan mal tej praxi... A bol zvolený 2x a v americkej historií a politologií jeden z tých lepších prezidentov...a tiež republikán a na tie časy by sa jeho predvolebné hlásanie dalo prirovnať k Trump-ovi. Ale stále lepšia voľba ako šialená blondýna...neviem na čo demokrati spoliehali keď ju nominovali... Že po čiernom prezidentovi (bez urážky Pán Obama) natlačia amerike ďalšiu novinku a to ženu za prezidenta ?
A prepáč, zabudol som, že diskutujem aj s Trumpovými sympatizantami, budem voliť do budúcna podstatne jednoduchšie a zrozumiteľnejšie frázo.. Uhm, nič.
-
hrban
Addict
Plus, čo normálny smrteľník, čo žerie všetko médiám nevidí, Trump je v bielom dome obklopený poradcami, analytikmi, pisárami etc... Tak ako na slovensku, v USA je prezident tiež len bábka pre médiá a ľudí. Čiže je viac menej jedno kto vyhrá/vyhral, ale stále lepšie ako Hillary. 
A nie som sympatizant Trump-a, bol by som radšej keby vyhrajú demokrati ale Hillary by bola oveľa horšia voľba...
A aby som to zhrnul. Američania mali výber:
1. Po kolená v hov*ách
2. Po kolená plus 1cm v hov*ách
kde Trump je "len" po kolená v hov*ách. (všimni si, to len je v úvodzovkách)
A nie som sympatizant Trump-a, bol by som radšej keby vyhrajú demokrati ale Hillary by bola oveľa horšia voľba...
A aby som to zhrnul. Američania mali výber:
1. Po kolená v hov*ách
2. Po kolená plus 1cm v hov*ách
kde Trump je "len" po kolená v hov*ách. (všimni si, to len je v úvodzovkách)
dalsi kvalitny clanok z hlavnespravy.sk
ake je to ovplivnovanie ked prispeje peniazmi za legalizaciu lgbt, ved je to nejaka verejnopravna organizacia, ktora zije z prispevkov. rovnako ine organizacie...
odhliadnuc od toho, co ma spolocne hillary so sorosom? mimo konspiracii?
ake je to ovplivnovanie ked prispeje peniazmi za legalizaciu lgbt, ved je to nejaka verejnopravna organizacia, ktora zije z prispevkov. rovnako ine organizacie...
odhliadnuc od toho, co ma spolocne hillary so sorosom? mimo konspiracii?
V USA či na Slovensku, médiá sú súkromné organizácie so súkromnými záujmami, ktoré sú očividne viac v súlade s politikou Hillary Clinton a jej sponzorov. Takže nejde len o to čo "Hillary platí", ako si detinsky naznačil.awtt napísal:
Jasne, Hillary plati media na slovensku lebo to je to co ovplyvni volby v USA.
Omg nepochopim jak dakto moze byt tak hlupy.
“We heard [Trump's] campaign rhetoric while still a candidate for the US presidency, which was focused on restoring the relations between Russia and the United States,” President Putin said, speaking at the presentation ceremony of foreign ambassadors' letters of credentials in Moscow.Solo_Kamen napísal:Netušil som, že budem ráno takto prekvapený. Donald Trump sa takmer určite stáva prezidentom. Ostáva iba počkať na oznámenie redakcie SME, že novým prezidentom USA sa stáva Vladimír Putin
“We are concerned with the deterioration of Russian-American relations, but that was not our choice, we never wanted that. On the contrary, we want to have friendly relations with the US, a great country and a leading economy,” Putin said at an economic forum in Moscow.
https://www.rt.com/news/365966-putin-trump-congratulates-victory/
Načase dať si s tým povýšenectvom pauzu. Je to len sebaklam, potvrdený aj zložením Trumpových voličov.begbeee napísal:A prepáč, zabudol som, že diskutujem aj s Trumpovými sympatizantami, budem voliť do budúcna podstatne jednoduchšie a zrozumiteľnejšie frázo.. Uhm, nič.
Ak niečo nie je na SME alebo DennikuN, skús použiť google.aacid napísal:odhliadnuc od toho, co ma spolocne hillary so sorosom? mimo konspiracii?
Napr.,
- "Hedge fund billionaire George Soros is the biggest spender among donors on the index, giving almost $11.9 million to Clinton’s cause. A Hungarian immigrant to the U.S., Soros is the 17th-richest person in the country with $24.7 billion, according to the index."
http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-09-26/billionaire-donors-led-by-soros-simons-favor-clinton-over-trump
- "Hillary Clinton has aligned herself closely with a vision for America laid out by her benefactor — left-wing financier George Soros, who talks of “international governance,” more open borders, increased Muslim immigration and diminished U.S. global power."
http://www.washingtontimes.com/news/2016/oct/20/hillary-clinton-embraces-george-soros-radical-visi/