Prezidentské voľby 2016 v USA
-
awtt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prezidentské voľby 2016 v USA
Hamba pre USA ale tak aspon ze ludom ne*ebe len na slovensku.
-
Dante Flyshit
Medium Expert
Tipoval som tesný triumf Trumpa. Dnes som sa na seminári dokonca dozvedel, že desaťročia existujú výskumy, že ak proti klasickému politikovi postavíš nepolitika (biznismena a pod.), väčšina ľudu zvolí práve nepolitika
Kotleba, Trump, v Rakúsku len tesne prehral Hofer...a stále sa všetci divia. Kto sa ešte čuduje, tak žije v bubline a zdravý sedliacky rozum ide mimo neho.
Ľud je rozmanitý, nie každý je mestský intelektuál. A toto klasický novinár a kadejaký pacifistický perohryz, nevie pochopiť.
Ľud je rozmanitý, nie každý je mestský intelektuál. A toto klasický novinár a kadejaký pacifistický perohryz, nevie pochopiť.
-
Andi_Cibula
Addict
Toto je tiež vtipné, lebo síce sa to v dejinách ešte nestalo, ale práve teraz je moment, ktorý je tomu najbližšie. V niektorých štátoch (je ich tuším 28) volitelia nie sú viazaní na splnenie voličskej vôle.butthead napísal:Este si pockajme na volitelov 13. novembra, vtedy bude rozhodnute.
Možno aj to je tá konšpirácia o občianskej vojne.
Veľmi povzbudzujúce.awtt napísal:Hamba pre USA ale tak aspon ze ludom ne*ebe len na slovensku.
Tak ako brexit dopadli aj volby. Ach jaj, populista zase vyhral. Hillary nebola ziadna vyhra, ale aspon mala nejake skusenosti a nebol to len hulvat. Cely ten volebny system v US je riadny joke.
Andi_Cibula: To mi tiez prijde take divne. Su 1 krajina, ale kazdy state si urcuje svoje pravidla. Ani len v tych istych volabach nemaju celonarodne pravidla.
Andi_Cibula: To mi tiez prijde take divne. Su 1 krajina, ale kazdy state si urcuje svoje pravidla. Ani len v tych istych volabach nemaju celonarodne pravidla.
Tusimž ze raz sa uz stalo, ze jeden volitel nedal hlas tomu kto vyhral, ale protikandidatovi...Andi_Cibula napísal:Toto je tiež vtipné, lebo síce sa to v dejinách ešte nestalo, ale práve teraz je moment, ktorý je tomu najbližšie. V niektorých štátoch (je ich tuším 28) volitelia nie sú viazaní na splnenie voličskej vôle.
Možno aj to je tá konšpirácia o občianskej vojne.
Inak tam doteraz pri hlasovani nemusis predkladat ani ziaden doklad totoznosti. Jednoducho staci, ked povies svoje meno. Republikani sice uz v minulosti chceli presadit, aby bol volic povinny preukazat totoznost, ale sa tam spustila vlna kritiky od demokratov, ze to porusuje ludske prava.Pascalwb napísal:Tak ako brexit dopadli aj volby. Ach jaj, populista zase vyhral. Hillary nebola ziadna vyhra, ale aspon mala nejake skusenosti a nebol to len hulvat. Cely ten volebny system v US je riadny joke.
Inak počúval som Trumpov prejav a už bol úplne zmierlivý, aj menšiny, aj ženy, aj čierni a iné národnosti, už hovoril o jednotnom celku atď. Dobré boli reakcie divákov, veľmi vlažné a prekvapujúce, to taká Clinton zožala oveľa väčšie ovácie a potlesk, pri svojom prvom povolebnom vystúpení. 
karmista: Odcituj, kde som napísal, že Sulík/Trump je fašista.
karmista: Odcituj, kde som napísal, že Sulík/Trump je fašista.
A ved co mal hovorit. Show skoncila, nastupila realita. Hadam nikto necakal, ze to tam od zajtra zacne robit poriadky a vyhlasi stanne pravo, a necha prerast v obciansku vojnu. V kongrese aj v senate maju republikani vacsinu, tak sa ma o co opriet, a nema sa kde ponahlat, pravomoci prezidenta i tak prevezme az januari. Riesit silu potlesku ho asi teraz najmenej trapy...hughito napísal:Inak počúval som Trumpov prejav a už bol úplne zmierlivý, aj menšiny, aj ženy, aj čierni a iné národnosti, už hovoril o jednotnom celku atď. Dobré boli reakcie divákov, veľmi vlažné a prekvapujúce, to taká Clinton zožala oveľa väčšie ovácie a potlesk, pri svojom prvom povolebnom vystúpení.
Spomínaný prejav.
A jeden príklad za všetky, na ilustráciu dôveryhodnosti mainstream médií.
A jeden príklad za všetky, na ilustráciu dôveryhodnosti mainstream médií.
Nj par krat sa to na reddite rozoberalo a nechapal som reakcie niektorych userov. Oni su vlastne proti standardnemu obcianskemu a to ze moze dojst hocikto volit za hocikoho je tiez smiesne. Rovnako ako to, ze volia v Utorok, co tiez pochadza z nejakeho stareho zakona, koli ceste na konoch. Tiez ze ohlasuju vysledky na jednej strane zatial co na opacnej strane este volia. Cista reality show.dragon883 napísal:
-
t0m4s3
Admin
The Tuesday after the first Monday of November
vzdy rozhodne priemer - gaussova krivka rozdelenia inteligencie v populacii. A priemer rozumie iba tomu co mu je podavane recou na jeho urovni- to zase dobre chapu populisti. Trump s prejavom na urovni posledneho robotnika je pre obycajnych ludi prijemnym spestrenim, to ze fakty ktore tvrdi su casto mimo realitu im nevadi, lebo im tiez prilis nerozumeju. Svet cloveka je o emociach- Trump ich vedel vyvolat na jednotku, zatial co racionalne reagujuca Hillary jednoducho nezaujala. Show must go on..
V Europe Trumpovi drzali palce hlavne ultrapraviciary pretoze /opravnene/ dufaju ze USA znizia svoj zaujem o politicku situaciu a ochotu sa v buducnosti vojensky angazovat vo svete. Zabudaju ale na to ze Europa je vojensky slaba a Rusko sa nikde nevzdalo ambicii posuvat hranice svojho vplyvu smerom na Zapad.
V Europe Trumpovi drzali palce hlavne ultrapraviciary pretoze /opravnene/ dufaju ze USA znizia svoj zaujem o politicku situaciu a ochotu sa v buducnosti vojensky angazovat vo svete. Zabudaju ale na to ze Europa je vojensky slaba a Rusko sa nikde nevzdalo ambicii posuvat hranice svojho vplyvu smerom na Zapad.
Tie jej racionálne reakcie by ma celkom zaujímali, ale už je to asi jedno.gogo956 napísal:racionalne reagujuca Hillary jednoducho nezaujala. Show must go on..
Nejaké z "racionálnych reakcií" jej voličov, určite rozhľadení a vzdelaní progresívni intelektuáli..
-
Solo_Kamen
King
"Demokracia je super, ale ak je výsledok iný ako chcem ja, tak sú všetci ludia debili". Myslím, že to dokonale opisuje mentalitu niektorých v tejto téme.
Neviem ci ste si vsimli, ale mna nic viac na tych volbach neiritovalo, ako taky, v uvodzovkach, banalny pojem "biely muz". Ani nie tak jeho obsahovy vyznam ako ten pohrdlivy kontext v akom bolo pouzivany. Najprv som si to az tak nevsimal, ked to niekto niekde obcas spomenul, alebo som to niekde precital, ale potom sa strasne uchytilo, nieco ako hashtag, a pomaly v kazdom clanku, alebo i v tv rozbore taka narazka. A ja som nechapal, ze ci to vazne myslia. Predchadzajuce am. volby som nejako nesledoval, ale nic podobne som si nevsimol, aspon nie v takom rozsahu. Najviac ma vsak dostalo, ze iste miestne kruhy to prevzali a parafrazovali aj na tunajsie podmienky a pouzivali to ako hanlivy privlastom pre americkych ako aj miestnych podporovatelov Trumpa, alebo len tak pre svojich ideovych odporcov. V Amerike by to bolo este celkom pochopitelne, rasove pnutie je tam pritomne, aj to by som pochopil, ze sa aj u nas ludia chcu proti svojim ideovym odporcom nejako vyhranit, ale ked uz biely zacne vycitat a nadavat inemu bielemu do bielych, z toho mi uz vazne hlava neberie. Mi to pride asi take, ako ked sa chalan citi ako dievca a naopak a vysiluje z toho, tak niektori by sa zas mene svojej ideologie a z pozerstva asi radi stali z belochov cernosi, lebo citia na sebe dedicny hriech celej bielej rasy z cias kolonializmu. Nieco na sposob tohto pripadu http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... losti.html
-
hrban
Addict
btw tu to to pekne zhrnuli v epizóde South park-u. oboch kandidátov
Vie mi niekto strucne a vystizne vysvetlit, preco Trump vyhral volby, ked ziskal o 200,000 menej hlasov ako Clintonova? Oni tam maju tiez nejake podivne delenie na obvody, za ktore sa davaju body a nie celkom to odraza realny pocet volicov?
Spoiler
Nieco ako u nas jeden volebny obvod v parlamentnych volbach, ktory potom sposobuje rozne podivne statisticke anomalie, vyhovuje velkym stranam a vdaka ktoremu sa do parlamentu dostavaju ludia, o ktorych nikto nikdy nepocul a 4 roky tam nic nerobia.
-
Solo_Kamen
King
Pretože sa volí v každom štáte zvlášť. Každý štát má určitý počet tzv. volitelov. Kandidát, ktorý má v štáte najviac hlasov od občanov získa všetkých volitelov daného štátu*. Kandidát z najväčším počtom volitelov vyhráva. Nezáleží pri tom, aký tesný je výsledok, takže sa môže stat, že vyhrá ten, ktorý mal menší počet hlasov ale väčší počet volitelov.... tí američani v tom majú hrozný bordel
*butthead hovoril, že v niektorých štátoch volitelia nie sú povinní hlasovať tak ako im určí verejnosť hlasovaním, chcelo by to podrobnejšie info
https://www.facebook.com/LuboGalko/post ... 9780430454
Galko to vidí tak ako to je a myslím, že som kútikom oka niekde zazrel nezvykle velký kus sebareflexie od Havrana. Ale to dnes už hladat nebudem.
*butthead hovoril, že v niektorých štátoch volitelia nie sú povinní hlasovať tak ako im určí verejnosť hlasovaním, chcelo by to podrobnejšie info
https://www.facebook.com/LuboGalko/post ... 9780430454
Galko to vidí tak ako to je a myslím, že som kútikom oka niekde zazrel nezvykle velký kus sebareflexie od Havrana. Ale to dnes už hladat nebudem.
-
ledenaster
Medium Professional
To aky kkti chceli HILLARY ktora chce vojnu rozputavat vsade, ma ovela horsie skandaly(media zlahcuju) a je zapletena do zverstiev ????? SAMOVRAHOVIA ????
myslim ze uz to tu bolo pisane vela krat, nikto poriadne nechcel hillary, rovnako ako niekto poriadne nechcel trumpa. obe volby su zle, ale vybrat si musis.
ako keby ti povedali ze ti odrezu bud pravu alebo lavu nohu.
ako keby ti povedali ze ti odrezu bud pravu alebo lavu nohu.
Len ono je to hlavne prehra medii a prieskumnych agentur, u ktorych momentalne vacsina ich predstavitelov najviac prska a to dost neprimerane emotivne. Bolo im riadne slapnute na otlak dovery, ak by vyhrala Hillary, nic nemusia riesit a zivot ide dalej.
Tu je trochu vysvetlene ohladne ich systemu volieb
http://www.teraz.sk/zahranicie/american ... lanok.html
Tu je trochu vysvetlene ohladne ich systemu volieb
http://www.teraz.sk/zahranicie/american ... lanok.html