Prezidentské voľby 2016 v USA

Diskusie na politické témy...

Vasa volba?

Hlasovanie ukončené 09 nov 2016, 16:45

Clinton
9
24%
Trump
20
54%
other candidate
8
22%

Celkom hlasov: 37

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Prezidentské voľby 2016 v USA

Príspevok od používateľa aacid »

prieskumy su len prieskumy a vzdy budu. to sa hadam par krat ukazalo aj na slovensku ze prieskumom sa neda verit.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja by som výsledok prezidentských volieb zhrnul asi takto.

Po včerajšku máme jednu dobrú a jednu zlú správu. Dobrá správa je, že voľby nevyhrala Clintonová... Zlá správa je, že ich vyhral Trump.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Treba uz len dufat ze cholerik Trump ako kazdy iny populista 2/3 svojich predvolebnych slubov nesplni. Vieme ze Hillary by nebola velka vyhra ale bola by aspon "vypocitatelna" a hlavne ochotna drzat v pripade potreby "rusa" pod krkom.
Samotna Eu nie je na utok pripravena ani ochotna reagovat a Putin to vie viac nez dobre.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Je ti jasné, že najprv obvinila rusko z toho, že rusko hacklo vela vecí (pretože to USA vôbec nerobí, že :roll: ) a potom vyhlási, že na hackerské útoky bude reagovat vojensky.... neviem ako ty, ale ja by som nechcel aby nás nejaká bláznivá kača priviedla do vojny z ruskom kvoli tomu, že nejaký Ivan si na strednej škole púšťa LOIC. :smt006

Rusko má dosť problémov na svojich hraniciach a v Sýrii, takže bude len pozitívum ak po nastúpení Trumpa do prezidenstkého kresla bude vyriešená Sýria za pomoci Asada, Putina a Trumpa. Potom budú mať vítači o dôvod menej hysterčiť kvoli bande blbcov, čo sa na gumených člnoch plavia cez more, lebo im nejaký mafián nakecal, že každý tam v nemecku dostane 1000 eur na mesiac a tri ženské.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Solo pockajme si na konkretne ciny, nepredbiehajme. Radsej si mysliet, ze Trump je len dalsi falosny pajac, ako potom byt zosmiesneny.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

butthead napísal:Tu je trochu vysvetlene ohladne ich systemu volieb
http://www.teraz.sk/zahranicie/american ... lanok.html
Tak to maju este viac debilnejsie, ako nas jeden volebny obvod pre cele SR v parlamentnych volbach. :smt081

Tesim sa na novu seriu House of Cards. Mozno tam Frank vyhra volby tak, ze bude ovplyvnovat volitelov :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Solo
Hillari jasne ukazala ze sa Ruska neboji ale realita by bola racionalnejsia. Rusko ma totiz jadrove zbrane a nikto ho zbytocne provokovat nebude.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

butthead: z trumpa tiež nie som moc nadšený. :) EDIT: ako si povedal, počkáme a uvidíme.
a toto som vedel, že sa bude diat.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

gogo956 a nie si trosku crazy ???? Kde vidis tu agresiu Ruska ????? Rusko je agresivne akurat na teroristov ISIS v Syrii! Kde vidis rusku expanziu ! Je jasne, ze Rusko musi pocet zakladni zvysovat ked su k tomu nuteny lebo sabotaz zo strany USA v Syrii je neskutocna ! Syria pozvala len Rusov oficialne do krajiny takze by sankcie mala mat USA a ine staty !!!! Rusko kopu zo vsetkych stran a snazia sa ho vyprovokovat hlavne to tvoje oblubene USA!!!!!!! Rusko sa milion krat vyjadrilo a vyjadri, ze chce z USA SPOLUPRACOVAT !!!!!! Nie som Rusofil keby islo USA o spravnu vec tak som amerikanofil ale to, ze ma USA 1200 zakladni po celom svete je normalne ??? A Rusko agresivne 3-4 zakladni ma po celom svete! A maju dost svojich problemov v Rusku tak ako aj v USA ktore sa rozpada postupne. Ale kde je ropa tam je USA, ze ??? a Rusko ma vela nerastneho bohatstva.
.
RUSKA AGRESIA RUSKA AGRESIA... NO KDE ???? KDE ????? ahaaaaaaaaaaaaaaa sak v MEDIACH ! V Tych mediach co davali Hillary obrovsku sancu a odpisovali Trumpa a ktore boli na jednej strane ! ! ! !
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ephramko napísal: Tak to maju este viac debilnejsie, ako nas jeden volebny obvod pre cele SR v parlamentnych volbach. :smt081
Vôbec to nie je debilné, ono je to rozdelené lepšie ako "vačšina", ale pre pre človeka s tvojím IQ sa nečudujem, že tomu nerozumieš.
Ale dám ti pomôcku, krajina sa rozlohou a počtom obyvateľov nedá porovnávať slovensku, takže slovenský systém sa tam použiť nedá, takže to neporovnávaj.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

ledenaster napísal:gogo956 a nie si trosku crazy ???? Kde vidis tu agresiu Ruska ????? Rusko je agresivne akurat na teroristov ISIS v Syrii! Kde vidis rusku expanziu ! Je jasne, ze Rusko musi pocet zakladni zvysovat ked su k tomu nuteny lebo sabotaz zo strany USA v Syrii je neskutocna ! Syria pozvala len Rusov oficialne do krajiny takze by sankcie mala mat USA a ine staty !!!! Rusko kopu zo vsetkych stran a snazia sa ho vyprovokovat hlavne to tvoje oblubene USA!!!!!!! Rusko sa milion krat vyjadrilo a vyjadri, ze chce z USA SPOLUPRACOVAT !!!!!! Nie som Rusofil keby islo USA o spravnu vec tak som amerikanofil ale to, ze ma USA 1200 zakladni po celom svete je normalne ??? A Rusko agresivne 3-4 zakladni ma po celom svete! A maju dost svojich problemov v Rusku tak ako aj v USA ktore sa rozpada postupne. Ale kde je ropa tam je USA, ze ??? a Rusko ma vela nerastneho bohatstva.
.
RUSKA AGRESIA RUSKA AGRESIA... NO KDE ???? KDE ????? ahaaaaaaaaaaaaaaa sak v MEDIACH ! V Tych mediach co davali Hillary obrovsku sancu a odpisovali Trumpa a ktore boli na jednej strane ! ! ! !
Na Ukrajine.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

A hej, rusko treba držať pod krkom, lebo preťahovať studenú vojnu isto prospeje...
Tí čo poznajú históriu a čo sa dialo s nemeckom po I.sv. vojne vedia, že "držanie niekoho pod krkom" ničomu neprospieva.

//autoeditácia príspevku (10 Nov 2016, 12:42)
A na ukrajine zamiešala amerika asi najviac :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

hrban napísal:
Vôbec to nie je debilné, ono je to rozdelené lepšie ako "vačšina", ale pre pre človeka s tvojím IQ sa nečudujem, že tomu nerozumieš.
Ale dám ti pomôcku, krajina sa rozlohou a počtom obyvateľov nedá porovnávať slovensku, takže slovenský systém sa tam použiť nedá, takže to neporovnávaj.
ja myslim tiez ze to nie je uplne dobre riesenie, je to strasny archaizmus z cias ked manualne pocitanie hlasov v tak velkej krajine by bol problem.

suhlasim ze sa tam aplikovat slovensky system, ale naopak keby sme to obratili a aplikovali ten system na slovensko, tak by to vyzera tak, tak ze v bratislavskom kraji by 51% ludi hlasovalo za jedneho kandidata, 49% za druheho, tym padom za bratislavsky kraj vyhral kandidat A a vsetky hlasy idu jemu. a to podla mna nie je v poriadku, pretoze ja som sice hlasoval za B ale moj hlas sa vo vysledku zmenil na A...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ledenaster napísal:ze ma USA 1200 zakladni po celom svete je normalne ??? A Rusko agresivne 3-4 zakladni ma po celom svete!
pri pohlade na politicku mapu sveta je to snad jasne. USA ma hranice s 2 statmi na pevnine a s Ruskom de facto na mori, ale je to v medzinarodnych vodach, atd. Rusko ma hranicu s 13 krajinami na pevnine a v mori Japonskom (Kurilske ostrovy). takze Rusku stacia zakladne v 8 krajinach (Krym uz pocitam ako sucas RF), no USA ich na vyrovanie sil musia mat viac. a hlavne tam, kde konflikt hrozi. lebo zona stretu medzi RF a US je v Europe alebo v Azii. tam kde sa RF geograficky nachadza.

obcania US sa rozhodli. bude zaujimave pozorovat zahranicnu politiku a jej dopad na Europu. nic sa neda povedat dopredu, to vieme dobre aj po nasich volbach.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lenže v amerike to nie sú kraje ale štáty, majú do istých medzí možnosť samostatne rozhodovať, ber to tak ako štáty EU a teto štáty si musia zvoliť prezidenta čo ich bude zastupovať a keď si pozrieš koľko je nemcov oproti slovákom isto by se nebol rád keby to bolo na počty obyvateľov bo by asi vždy vyhral nemec alebo francúz a slovenské hlasy by sa stratili v dave. takto má každý štát isté slovo a toto sa nakoniec spočíta a máš výsledok. USA je rozmanitá krajina s rozmanitými názormi, toto je systém, ktorý tam bude fungovať lepšie ako spočítanie hlasov.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

begbeee Ukrajina ? tak si to nastuduj ako to skutocne bolo.
.
Ano velmi pekne napisane preco USA potrebuje 1200 zakladni na svete! :D Ale ja ti poviem preco lebo je to Imperialisticky stat a kde zacmucha ropu tak hned tam expanduju!!! Ja nemam info len z markizy a spol. ale aj z vypovedi priamo tam zainteresovanych vojakov, knih a pod.

Ked uz nic aspon toto si pozri:

Kód: Vybrať všetko

https://www.youtube.com/watch?v=l69yie_g6F8
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ledenaster
Svk je politicky,kulturne aj historicky sucastou stredoeuropskych struktur, preto je nasou povinnostou drzat tuto a nie rusku kartu. Hovori ti nieco cssr 1968? Madarsko 1956? Ndr 195*? Cecensko? Katyn v polsku? Rusko doetraz vedu agenti KGB a pobrobkovia bolsevizmu a nikdy to inac ani nebude.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

hrban napísal:lenže v amerike to nie sú kraje ale štáty, majú do istých medzí možnosť samostatne rozhodovať, ber to tak ako štáty EU a teto štáty si musia zvoliť prezidenta čo ich bude zastupovať a keď si pozrieš koľko je nemcov oproti slovákom isto by se nebol rád keby to bolo na počty obyvateľov bo by asi vždy vyhral nemec alebo francúz a slovenské hlasy by sa stratili v dave. takto má každý štát isté slovo a toto sa nakoniec spočíta a máš výsledok. USA je rozmanitá krajina s rozmanitými názormi, toto je systém, ktorý tam bude fungovať lepšie ako spočítanie hlasov.
sak ale tak to vobec nefunguje v USA, kazdy stat ma iny pocet bodov podla velkosti, california ma ovela viac bodov ako nejaky utah alebo neviem aky pidi stat.

blbe je na tom to ze sice kalifornia ma 300 bodov (trebars) a obyvatelia kalifornie hlasovali 51% za jedneho kandidata a 49% za druheho kandidata, tak aj tak celych tych 300 bodov ide kandidatovi A... to nie je uplne normalne podla mna.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hej, mne sa tiež páči ako všetcia vyťahujú ukrajinu, ale keď sa spýtaš

A: "A čo sa vlastne presne stalo na ukrajine? "
každý len hapká

B: "no rusi tam napochodivali!..."

A: "Ale aká bola situácia ruska s ukrajinou, čo sa dialo pred tým ako tam rusi napochodovali ? Nemali náhodou nejaké finančné konflikty medzi sebou ? Nemá to náhodou niečo spoločné s uzávierkou plynu, ktorá bola pár rokov dozadu a to tiež lebo ukrajinci namiešali ? .....Neukončili náhodou ukrajinci nejaké dohody s Ruskom zo dňa na deň lebo cítili oporu USA za chrbtom ?"

B: " Nie, Rusi chcú proste viac a preto napadli ukrajinu, aby sa priblížili k európe a potom napadli aj tú..."
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

ephramko napísal:Tak to maju este viac debilnejsie, ako nas jeden volebny obvod pre cele SR v parlamentnych volbach. :smt081
Toto je presne to, co u nas chcu presadit ludia zrusenim jedneho obvodu. Ak by si ho zrusil, tak sa ti tam budu stavat pripady, ze mnozstvo hlasov zostane nevypocutych a nijako sa nepremietnu do vysledku. Vid. napr parlamentne volby v Anglicku, kde je percentualny pocet hlasov a kresiel poriadne odlisny.
Napísať odpoveď