Octavia I denné svietenie ala obrysové svetlá

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
DwDckQo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Octavia I denné svietenie ala obrysové svetlá

Príspevok od používateľa DwDckQo »

Ahojte, nemám v tom jasno nejak tak sa radšej spýtam, môžem cez deň svietiť aj obrysovými svetlami ,kt. sú od výroby ? Chcel som kúpiť nejaké biele žiarovky s vyššou svietivosťou a svietiť cez deň tým. Nebudem mať problém s políciou ? Ďakujem za odpovede :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Re: Octavia I denné svietenie ala obrysové svetlá

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Budeš .. Na denné svietenie môžeš použiť len stretávacie svetlá, alebo denné svietenie s homologizaciou!
DwDckQo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DwDckQo »

ach škoda :D videl som pár ľudí čo s tým normálne svietia a, Že nemali s tým žiadny problém tak ja neviem...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Závisí, na akého policajta natrafia..
cofi21
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cofi21 »

Tak rozhodne sviet normalne .. to denne svietenie nestoji za nic..hlavne to dorabane..take auta vobec niekedy nie je vidno..a to nepisem len tak..sofer z povolania
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nj, tiez to neznasam, ked si niekto na spodok naraznika nalepi 5 lediek z ciny, kde 3 z toho nesvietia.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak, tak, toe dodatocne namontovane ledky by som zakazal, neviem ako to mohlo ziskat homologizaciu. Ine to uz je ked vidim dale BMW s Angel Eyes a dennym svietenim, A6 s dennym svietenim alebo dake silne ledky na Citrone ci Honde.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

heker: casto je problem s tym, ze tie najlacnejsie LEDky su homologovane len ako doplnkove osvetlenie. Na to sa nachytalo vela ludi, pretoze eshopy ich predavaju ako homologovane, ale uz nespomenu, ze nie na denne svietenie.
Tie na denne svietenie su drahsie a aj lepsie svietia. Ja som nad tym tiez rozmyslal, ale matematicky mi vyslo, ze by som kazdy rok musel menit dve ziarovky, aby sa mi LEDky "splatili" za 4 roky. Avsak pred dvoma rokmi som nahodil OSRAMy (nejake normalne, nie nightbreker) a odvtedy som ziarovku v svetlach nemenil.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Za mňa ... Dať lepšie led denné svietenie, ale za nie prehnanú cenu.... Svietenie stretavačkami je dosť neekonomické.
Pri zapnutých stretavačkach ti svietia dve dosť výkone žiarovky v predu, plus obrysove, dve žiarovky vzadu, podstvietenie palubky, interiéru .. Opotrebúvaš spínač svetiel (ak nemáš automatické zapínanie) riskuješ, že zabudneš zapnúť (= pokuta)
Svietenie má dosť veľký vplyv na zažltnutie plastov na predných svetlách (teplo) tak isto aj vypálenie zrkadiel v parabolách...
A ak si dopraješ drahšie kvalitné žiarovky, aby si v noci dobre videl, tak teplo je o to vyššie z nich a náklady tiež, ak ich budeš častejšie meniť, keďže sa aj tie len opotrebúvajú svietenim aj cez deň.... Väčšia záťaž alternátora je tak isto, aj keď to veľa ľudí nerieši
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ja to riešim 2x osram/ phillips za 25€ a mením svetlá raz za 2-3 roky. Čo mám náhradné sú ešte z roku 2013 a mám ich obe. Tie tesco svetlá čo síce stoja 3€ sa možno vyplatia viac ale meniť to čo pol roka sa mi nechce a kolegovi vyhorel konektor kvôli tesco svetlám.
Zažltnuté reflektory neriešim, keďže mám sklené a tí, čo majú plastové reflektory stačí raz za 2-3 roky prebrúsiť reflektory brúsnou pastou na karosérie a sú ako nové.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Záleží aj od toho ako kto jazdi.. Kamoš, ktorý dochádzal denne na aute, menil žiarovky (nie šmejdy) každý polrok až rok.. Svetlá mu zažltli po vyše roku.... Po namontovaní denného svietenia a vyše ročnom používaní, nemenil od vtedy zatiaľ nič ..... Do dnes si chváli ..
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ja najazdím ročne okolo 80k kilometrov, svietenie mám automaticky zapnuté, čiže ak mu takto často praskajú žiarovky hľadal by som chybu inde ako v žiarovkách.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Jasné.... Každopádne svoj názor a skúsenosti na túto tému som už opísal v predchádzajúcich príspevkoch ...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

hrban - Svetla sice mozes prebrusit brusnou pastou, to je sice pekne, ale na to treba este specialny lak, ktory nemas. Cize ak si chces kupit daku lepsiu sadu ako ma napriklad 3M alebo ina firma, tak to nieco stoji. Alebo si zaplatit prelestenie a to je uz 20-30 eur. Ked si vezmes starsie auta, napriklad Superb, A6, E, tak tam svetla zazltli, ale problemy boli aj s parabolami a trebalo menit aj paraboly, tam si sa hravo dostaval uz k sume 150 eur.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ja by som to rad aj nejak urobil, namontoval... hlavne kvoli tomu, ze mam xenony, a tie su fakt zbytocne mat zapnute cez den.

Ale neviem ako by som to spravil nejak aby to bolo aj dost svietive aj esteticke aj umiestnene podla predpisov... Uplne idealne by bolo umiesnit vnutri telesa svetla, ale do toho sa mi nechce ist ani z technickych dovodov aj sa bojim ze co na to STK...
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Capni to normálne do mriežok v nárazníku a máš pokoj . Ak sa Ti dačo nebude páčiť vymeníš par eurové mriežky kus za kus a hotovo....
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Ak mas 200€ nazvys a nechces mat s nikym problem tak Osram predava sady DRL s hmlovymi svetlami a prisvetlovanim do zakrut.Nepozeral som to az tak dopodrobna no predpokladam,ze sucastou je aj automatika na prepinanie svetiel medzi sebou a automaticke zapinanie po nastartovani.
Pokial viem tak to bolo zavisle od snimaca tlaku oleja, pripadne alternatora. Tie moznosti sa lisili. No princip bol vzdy ten isty.
Pripadne svoj problem ries na fore pre dany typ vozidla. Predsa len tam sa toho najde vzdy viac ako tu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Fabo - ty mas este to Volvo ze? ja by som ho ne*urvil takymito fičurkami
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

guess.whoo sak prave, nechcem ho dozafo nejakou cinou. ale neico by som rad spravil, fkat tie xenony cez den uplne zbytocne trpia. Potom este moznost kupit krabicku to to spravi tak jak maju niektore Audi, ze svieti dialkac na nizku intenzitu, ale to si tiez nie som uplne isty ci je dobre riesenie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

neviem presne aky mas model, iba si pamatam volvo..nemas hmlovky? resp. ako casto ich vyuzivas? ja by som napchal denne do hmloviek keby sa mi s tym chcelo serkat :D
Napísať odpoveď