Kupa TV - oplati sa vobec smart ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dunno
Star
Star

Kupa TV - oplati sa vobec smart ?

Príspevok od používateľa dunno »

Chcel by som v blizkej dobe kupit TV 40".
Cenovo som planoval do tych 400 eur +-

Riesim ale otazku, ci sa mi oplati priplatit za SMART TV, ked internet v telke mam cez box providera televizie a internetu (ide o Antik v KE).
Je tam browser, youtube atd. ... a ajtak nikdy som nechodil na internet cez telku. Ma podla vas vyznam kupit smart tv ked mate takyto box pri telke, s internetom a smart funkciami ?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kupa TV - oplati sa vobec smart ?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Smart vôbec nema zmysel riešiť. V tej cenovke v ktorej planuješ kupovať už ho ma každy TV či ho chceš alebo nie.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Máme SMART, a keď to porovnám s klasickým, je to o dosť pomalšie. Cítiť to najmä pri zapínaní.
Ale je to moja osobná skúsenosť, možno to už neplatí pri všetkých.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mám doma smart a nemám pocit, žeby bol TV nejak extra spomalený... v dunnovom prípade bude viac spomalený STB od Antiku. ;)

Inak, youtube v STB od Antiku som v živote nepoužil, ale napr. odkedy mám smart TV, občas si nejaké zaujímavé YT video pustím do TV... vďaka smartfónu je jeho sledovanie v TV omnoho pohodlnejšie ako cez Antik STB. Taktiež niektoré aplikácie sa môžu v smarte oplatiť, asi najviac Netflix, HBO GO... je pohodlnejšie pozerať filmy z týchto služieb v TV ako v PC/mobile/tablete..

Ale ako bolo písané, dobrý TV bez smartu v dnešnej dobe už asi aj tak nekúpiš.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Take niečo smart nema, ale je to uplny lowend. Takže tam musiš počitať aj s tym že kvalita obrazu nebude na urovni drahšich. U väčšiny tych drahšich totiž nepriplacaš len za smart ale aj za kvalitu obrazu. Samozrejme, stačiť ti môže aj takyto zakladny model. Ale v takom pripade netreba mať nejake očakavania na kvalitu. Zaleži na narokoch.

Od nejakych 430€ začinaju modely so 100 Hz panelom čo je obraz minimalne o kategoriu vyššie. Takže ak maš nejake vyššie naroky na kvalitu, rozhodne stoji za uvahu tych par desiatok eur prihodiť.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

androidak napísal:Máme SMART, a keď to porovnám s klasickým, je to o dosť pomalšie. Cítiť to najmä pri zapínaní.
Ale je to moja osobná skúsenosť, možno to už neplatí pri všetkých.
je to tak hlavne pri lacnych telkach. zapinanie samotneho TV trva niekolko sekund dlhsie a pouzivanie smart veci je skor utrpenie ako pozitok.

Svokrovci maju 40 palcovy Philips (OC 380e) z pred 2 rokov a oproti mojmu Samsungu (OC 1000e) z pred 2 rokov je to slimak
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

čo sa týka smart tak mam starší model Samsungu lowend UE32EH5300w čo sa týka smart funkcii tak len youtube a občas si kuknem čo nového v appstoreu, ale napr. pre mňa je plus sieťová pripojka Lan takže film môžem jednoducho zdielať DLNA a nemusím nič nahrávať na USB klúč. Mam aj Samsung telku bez smartu ale tam mi niektoré formáty nechce prehrať a na Smart to prehrá bez problémov.
ce3peo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ce3peo »

Daniel9911 napísal:čo sa týka smart tak mam starší model Samsungu lowend UE32EH5300w čo sa týka smart funkcii tak len youtube a občas si kuknem čo nového v appstoreu, ale napr. pre mňa je plus sieťová pripojka Lan takže film môžem jednoducho zdielať DLNA a nemusím nič nahrávať na USB klúč. Mam aj Samsung telku bez smartu ale tam mi niektoré formáty nechce prehrať a na Smart to prehrá bez problémov.

Tiež takto riešim sledovanie filmov z NAS ,ale chcem sa spýtať, že keď vyberáš film tak listuješ v adresároch ,alebo je niečo také ako video jukebox
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

normálne v adresaroch listuješ a potom vyberáš film ktorý chce pozerať
Napísať odpoveď