vy co nemusite nosit brile tak si oci musite chranit ovela viac uz vobec pred pocitacom a pred vonkajsimi vplyvmi ja okuliare nenosim kvoli tomu ze som zacal s PC ale keby som ich nemal tak uz by som asi davno nemal oci pretoze nehod sa mi stava strasne vela to viete idete v noci po lese a same konare - velmi lahko dojde k nenapravitelnemu urazu takze okuliare su na viac veci aj ked musim povedat ze oci mi dakedy s PC idu vybuchnut co nie je uz moc dobre
robeno napísal:ja by som mal nosit... ale len slabeee. ale ja ich nechcem
tak,tak aj ja-do dialky-v skole su mi na figu,lebo potom vidim rozmazane poznamky v zosite,pri pc su mi tiez zbytocne a ked na tych par krokov po meste-to by nemalo ziaden efekt...a aj tak teraz je zima-to vzdy ked dakam vojdem cez zarosene skla nevidim ani makke f!
myslim ze od monitora sa az tak nekazia, skor ked clovek rastie tak sa mu zhorsuje(alebo aspon tak dako mi to lekarka hovorila) teda kym rastie a potom v starsom veku je to opotrebovanim.
Mnohy co okuliare nenosite, dali by ste si napriklad -1, a zistile by ste ze az tak dobre nevidite ako si myslite. Ja mam -1 a veru som si myslel ze ved celkom fajn a u ocneho nic moc
Ja som bez okuliarov slepy ako patron.
mam -3,5 a nevidim ani na pol metra ostro. V skole nevidim ani na tabulu z prvej lavice. Vyskusal som sosovky a je to MUCH BETTER.
Sheep napísal:vy co nemusite nosit brile tak si oci musite chranit ovela viac uz vobec pred pocitacom a pred vonkajsimi vplyvmi ja okuliare nenosim kvoli tomu ze som zacal s PC ale keby som ich nemal tak uz by som asi davno nemal oci pretoze nehod sa mi stava strasne vela to viete idete v noci po lese a same konare - velmi lahko dojde k nenapravitelnemu urazu takze okuliare su na viac veci aj ked musim povedat ze oci mi dakedy s PC idu vybuchnut co nie je uz moc dobre
To je ale otazka kvality monitora... (Pod 85Hz by som nesiel)
Mam okolo -1,25. Takze vidim aj bez nich, ale vacsinou ich nosim... Hlavne ked snezi alebo prci, dam si ich dole, sice vidim, ale nie tak ako by som mal...