gogo956 napísal:Bindo
Mam par blizkych ludi pre ktorych bola cigaretka tiez vecou "zivotneho stylu" a teraz su poloochrnuti po mozgovej prihode, po tazkych infarktoch alebo zomieraju na rakovinu pluc, pravidelne ozarovania..
Máš pravdu a sám si to uvedomujem, že cigarety sú zlo pre zdravie. Mrzí ma to s tvojimi známymi, najmä ak sú to dobrí priatelia, musí to byť hrozné sa pozerať na to. Ešte horšie musí byť pre nich bojovať s tým...
Priznám sa, pár krát som sa snažil prestať. Raz sa mi podarilo prestať na rok a dva krát na pol roka, naposledy od augusta do decembra 2013. Vtedy som to už nevydržal a začal zase. Odvtedy prakticky fajčím bez nejakých prestávok.
Yos napísal:A energetaky, najvacsi grc aky si mozes dat, nieto este po treningu. Kedysi som energetaky pil, aspon 1-2 tyzdenne. Az som mal z toho zdravotne problemy, tak som stym utal a absolutne mi to nechyba.
Mohol by si priblížiť trošku, že ako si začal pociťovať, že dačo nie je v poriadku? Respektíve jak sa došlo na to, že to majú na vine energeťáky??
Inak, od minulého pondelka som nemal ani jeden a rozhodol som sa viac ich nepiť, a ak, tak veľmi výnimočne. Zatiaľ bez problémov, absolutne mi to nechýba.
hojko napísal:Nie som expert na zdravie a zdravu vyzivu, ale tu ma napada otazka, ze co je zle na zohrievanie jedla v mikrovlnke??? Uz minule som sa chcel na to spytat, ale som zabudol.
Vyslovene zlé na tom nič nie je, asi... Sú rôzne špekulácie na nete, že zohrievanie v MR znehodnocuje nutričnú hodnotu jedla o niečo viac, než klasický ohrev, ale sú to pravdepodobne iba špekulácie. U mňa osobne je to vec pocitová, jedlo narýchlo zohriate v MR mi nechutí, je to niekde horúce, niekde studené, gumenné, nechutí mi to. Čiže nezohrievam len preto, lebo mi to jedlo nechutí moc a keď mám po ruke sporák, tak vždy radšej použijem ten.
aacid napísal:...
To sú zas tie murphyho zákony v praxi... Čo by dali niektorí chalani za to, keby sa ich frajerky už trošku spamätali a začali sa o seba starať. Nepoznám síce tvoju ženu osobne, no je to sympatické, keď sa žena o seba stará. Viem, niekedy to je hrozne otravné... Aj moja, keď ideme na pizzu alebo podobne, tak idem vlastne "sám", pretože ona už po 17 neje a podobné ptákoviny

. No v princípe, aj keď občas mi rozum postojí nad tým, čo sú baby schopné vymyslieť, mi je to sympatické, že sa ženy starajú o seba a chcú vyzerať dobre.
Čo sa týka tvojej životnej filozofie, tak ok, je to tvoj život, to je jasné. Pravdepodobne v tom nevidíš nejaký zmysel alebo dôvody, prečo si povedzme to a to odopierať a byť kvôli tomu "nešťastný". No jedno uznať musíš, šport, pokiaľ ťa baví a robíš ho s radosťou, tak určite má význam ho robiť. Osobne som robil málo vecí len preto, lebo je to zdravé a dakde som to čítal. Vždy som to musel chcieť, musel som byť presvedčený o tom, že toto je lepšia cesta, než to, čo som robil doteraz. Čiže tým pádom odpadá ten pocit odopierania si, keďže to zrazu začneš brať tak, že to čo robíš ponovom, je vlastne lepšie, než to staré.