TPP 906 01 umiestnenie stavby v ochrannom a bezpecnostnom pa
-
hurikan007
Novice
TPP 906 01 umiestnenie stavby v ochrannom a bezpecnostnom pa
Zdravím všetkých, vie mi niekto pomôcť ohľadom tohto TPP 906 01? Nikde to neviem zohnať na internete. Ide o to, že by som chcel stavať dom ale cez pozemok mi prechádza vysokotlakový plynovod. Konečne mi z plynární odpísali a viem aké je tam ochranné pásmo ale konkrétne sa nevyjadrili či tam budem môcť stavať alebo nie (ak by som chcel stavať dom musí byť časť domu v bezpečnostnom pásme), no a podľa toho listu ešte musím dodať projektovú dokumentáciu (tomu som sa chcel vyhnúť dovtedy kým nebudem mať istotu že mi dajú povolenie) a riadiť sa podľa toho TPP 906 01...no a tu je kameň úrazu...k týmto technickým pravidlám pre plyn sa neviem dostať. Za každú pomoc veľké ďakujem.
Test
Bez situacie s pribliznim zakrealenim domu ti nikto neda vyjadrenie. SPP aj elektrarne si robia svoju politiku, tam nic ine nevymyslis. Normu si mozes kupit, ceny noe si vysoke, su od 15 do mozno 30 eur. Ochranne pasmo ti povie snad hociktory projektant alebo plynar, preco si nikoho nekontaktoval este? Pokial nevies ake potrubie tam ide, tak ti tazko odpovedat, ale tu mas blizsie informacie - http://www.projekt.stavba-az.sk/z_ochra ... ovodov.php
Predpokladam, ze u teba to bude 20 alebo 50 metrov, taky pozemok mozno ani nemas, aby sa ti tam zmestil dom, hlavne, ak ten plynovod pojde diagonalne cez pozemok. V takom pripade je ten pozemok doslova bezcenny.
Predpokladam, ze u teba to bude 20 alebo 50 metrov, taky pozemok mozno ani nemas, aby sa ti tam zmestil dom, hlavne, ak ten plynovod pojde diagonalne cez pozemok. V takom pripade je ten pozemok doslova bezcenny.
Re: TPP 906 01 umiestnenie stavby v ochrannom a bezpecnostno
možno pomôže dať plynovod do chráničky. ale treba dať pozor, že okamžie po skončení chráničky je zas pôvodný radius ochranného a bezpečnostného pásma. preto chráničku treba potiahnuť dalej od hranice pozemku. inak to nemá skoro zmysel
Otázne je, či to riešenie prejde. na STL plyn to ide aplikovať určite
inak súhlas s test
Otázne je, či to riešenie prejde. na STL plyn to ide aplikovať určite
inak súhlas s test
pozemky cez ktory vedie plynovod, stoziare vysoke napatia a pod. su ako stavebny pozemok prakticky bezcenne
-
hurikan007
Novice
Viem aké bezpečnostné pásmo tam mám, 20 m presne. Nikde v zákone pokiaľ viem nepíšu, že v bezpečnostnom pásme je zakázané stavať. Na stránke SPP - distribúcia píšu, že každý projekt riešia individuálne. A čo sa týka toho plynovodu prechádza mi šikmo asi v 2/3 pozemku. Pozemok máme obdĺžnikový...nejakých cca 13m do šírky a 53m dĺžka.
test
53 dlzka, plynovod v dvoch tretinach, cize niekde 17,5 a 33,5 metra. Od 33,5 si odpocitaj 20 metrov a ostane ti pozemok o dlzke 13 metrov. Osadenie domu 1,5 metra od hranice pozemku, v pripade susedov s oknami v obytnych sa ti to este posuva, zda sa, ze tam realne dom nepostavis. Ale v urcitych pripadoch je niekde moznost znizit toro pasmo, ale pri vysokotlakovom potrubi to asi mozne nebude. Pozri si list vlasnictva, ze ci je tam zapisane vecne bremeno v prospech SPP. Niekedy je mozne aj odskodnenie z dovodu znehodnotenie pozemku a nemoznosti vystavby prave pre toto vecne bremeno.
Keby si aj predlozil daky projekt domu, respektive aspon situaciu so zakreslenim domu do SPP a poziadal o vyjadrenie, tak predpokladam, ze ti to zamietnu. Skusit to ale mozes. A ked ti suhlas neda SPP, tak nedostanes ani stavebne povolenie, nemas sancu skolaudovat, vlastne islo by o ciernu stavbu.
Je tak Curuj?
Keby si aj predlozil daky projekt domu, respektive aspon situaciu so zakreslenim domu do SPP a poziadal o vyjadrenie, tak predpokladam, ze ti to zamietnu. Skusit to ale mozes. A ked ti suhlas neda SPP, tak nedostanes ani stavebne povolenie, nemas sancu skolaudovat, vlastne islo by o ciernu stavbu.
Je tak Curuj?
SPP to na 99% nepovolí
test:
test:
-
hurikan007
Novice
Rozumiem, že na ten malý priestor sa mi dom nezmestí, preto ma skôr zaujíma či mi plynári dovolia zasiahnuť stavbou do toho bezpečnostného pásma alebo nie (mne by stačilo nejakých 5 - 6 m). Ešte raz, nikde som nenašiel, že by bolo zakázané stavať v bezpečnostnom pásme.
Skus si precitat moj prispevok stylom, ze sa dobre nadychnes, otvoris oci a zacnes pomaly citat. A este raz, a zase. Potom to mozno pochopis. V obchrannom a bezpecnostnom pasme stavat nemozes, ale mozes skusit poziadat SPP o vyjadrenie v tvojom pripade a to tak, ze im predlozis minimalne list vlastnictva, situaciu, daky nacrt a hlavne osadenie domu na pozemku. S tymito papiermi poziadas o vyjadrenie v tejto veci. Alebo to skus najskor len normalne s mapu z katastra (musi byt okolkovana, teda minimalne kopia z original mapy), text uved takto podla tvojich udajov a podla toho pod aku SPP budes spadat:
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2016, 17:27)
No co si vymyslel v tejto veci?
Vlastnorucne podpisat a poslat doporucene na SPP. Maju lehotu 30 dni, pocitaj, ze sa k tomu vyjadria v posledny mozny den a poslu ti doporucenym listom odpoved.Fero Taraba, ulica XXX, 010 01 Žilina
SPP – distribúcia a.s.
Závodská cesta 26/2949
010 22 Žilina
Vec: Žiadosť o vyjadrenie k existujúcim vedeniam na pozemku
Dolupodpísaný Fero Taraba, trvale bytom ulica XXX, 010 01 Žilina, Vás týmto žiadam o vyjadrenie pre účely stavebného konania k existujúcim vedeniam a ich ochranného pásma na pozemku v katastrálnom území XXX, okres XXX, parcelné číslo XXX/XXX. Zároveň Vás týmto žiadam o vyjadrenie o možnosti zníženia bezpečnostného pásma na danom pozemku a vyjadrenie k možnosti výstavby rodinného domu na pozemku, prípadne uvedenie vzdialenosti umiestnenia rodinného domu od plynovodu na pozemku.
V Žiline 20. mája 2016
S pozdravom
Fero Taraba
Prílohy:
1. Kópia katastrálnej mapy
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2016, 17:27)
No co si vymyslel v tejto veci?
Vie mi niekto napísať, kde sa dočítamcelý predpis TPP 906 01 umiestnenie stavby v ochrannom a bezpecnostnom .....?
Ď.
Ď.
Viacmenej nikde, normy si mozes objednat v cene okolo 20-30 eur, zalezi od poctu stran, pripadne sa daju kupit aj elektronicky tu: https://www.sutn.sk/