Podnet na priestupok - predvolanie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
maciatko99
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Podnet na priestupok - predvolanie

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Ahojte. Vo stvrtok alebo v piatok som cez formular na stranke Ministerstva vnutra podavala podnet urceny pre dopravny inspektorat, ktory je vzdialeny cez pol Slovenska odo mna. Podnet som podala vo svojom mene z hladiska porusenia zakona o cestnej premavke, prilozila som tam do prilohy dokaz a uviedla, ze ide o priestupok. Kedze podla zakona nie som ucastnickou konania, policia ma v tomto pripade nemoze ani informovat o vysvedku co som tiez uviedla do mailu. Tiez som tam uviedla, ze moj podnet je poriadne spisany, v prilohe je dokaz a je povinnostou policajta riesit tento podneyt ex offo.

Neocakavala som ziadne odpoved, ani upovedomenie o tom, ze podnet presetruju, postupili ho dalej alebo co. V pondelok nic, utorok dni a dnes, teda v stredu mi pred obedom prisiel mail z policie, ze reaguju na moj podnet, ze to riesi nejaky plk. z oddelenia xxx a ze do prilohy mailu mi priklada predvolanie k vysvetleniu mojho podnetu a pripadneho doplnenia. Ziadnu prilohu vsak do mailu neprilozil, postou mi nic zatial neprislo. Na jeho mail som zatial nereagovala, pretoze tam tu prilohu nedal.

Mam ale taku otazku, pretoze moj podnet bol jasne, vecne, zrozumitelne opisany, bol doplneny potrebnou dokumentaciou a ktokolvek znaly by sa toho chytil, tak za 3 minuty vie, ze ktora bije. Z akeho dovodu sa ma snazia predvolat, hlavne pokial je to cez pol Slovenska, ak vsetko potrebne som opisala a uviedla do mailu, nic viac k tomu nemam povedat a ani nechcem nic doplnit. Mozem odmietnut toto predvolanie (ktore mi aj tak v prilohe mailu neprislo), mozem pripadne poziadat o "predvolanie" v ramci mojho bydliska, aby som pripadne nemusela cestovat? Je vlastne mozne predvolat ma bezdovodne, pretoze nevidim ziadny, ale skutocne ziadny dovod na predvolanie vzhladom na informacie, ktore som uz pri nahlasovani podnetu poskytla, hm?

Dakujem
cofi21
Amateur
Amateur

Re: Podnet na priestupok - predvolanie

Príspevok od používateľa cofi21 »

Zodvihni telefon a skus tam zavolat...robit mrtveho chrobaka ti uz teraz robit moc nepomoze..ale zase dokakakat sa z policajnych organov hned nemusime nie..a nemusime robit hned to co si zelaju ..minimalne by som ziadal cestovne a nahradu mzdy..ak uz mam niekam ist...a siel by som autom co ma pekne vysoku spotrebu :-)...vela stastia v dalsom rieseni
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Neries to tu na anarchia fore ale zodvihni telefon alebo napis mail tomu kto ta oslovil.
Riesite hluposti a potom sa cudujete ,ze si Vas dakto dovoli "obtazovat".
Ten policajt si robi iba svoju pracu.
Mas pravne vzdelanie ak si myslis ,ze krasne "ornamentami vymalovany" mail staci ako podnet na presetrenie a tym je vsetko vyriesene?
Ak by si mala aspon dake pravne povedomie tak toto tu sa pytat nebudes.

Myslis si ,ze on by nebol radsej ak by sa tvojou vecou dalej nemusel zaoberat? Ak by to tak bolo tak rozhodne by Ta neoslovil.
Ak mas pochybnost ci si myslis,ze Ta dakto obtazuje alebo nedaj boh " sikanuje" tak podaj podnet na presetrenie.
No aj tu opät rataj s tym ,ze iba mailom sa to neskonci...

Sposob som Ti napisal v prvej vete mojho prispevku.
Podla mna tu nic ine nevymyslis.

@cofi21
A ano skutocne by bolo treba aby ste sa konecne aj pred dakym posrali.
Pretoze prava ovladate vsetci skvele alebo si to myslite no slovo povinnost Vam uz vonkoncom nic nehovori!!!

Akosi ste si zacali slobodu zamienat s anarchiou.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Co tu meles o anarchii, vies vobec, co ten pojem znamena? Odkedy anarchista dava podnety na presetrenie priestupkov na DI?

maciatko99: Odporúčam kontaktovať toho plk. buď mailom alebo telefonicky. S tým, že ti neprišlo to predvolanie a normálne slušne, ľudsky sa s ním snažiť porozprávať, že je pre teba problem sa tam dostaviť, čo to vlastne od teba potrebuju a spoločným rozhovorom sa dopracovať k tomu, že vlastne nič a je to aj pre neho len robota navyše, ak by ťa tam predvolaval. Nech to nejako uzavrie aj bez teba, hoci aj ako nepreukazane..
A nabudúce - nehas, čo ťa nepáli.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

@Frikso
Laskavo ma nepoucuj....

Anarchia znamena aj v prenesenom vyzname slova neporiadok(bordel), kedy si podaktori myslia ,ze budu sabotovat a ignorovat dakoho pracu.
Pre menej chapavych bordel neznamena iba miesto kde mozu ulavit svojim pudom....
Narazal som Tym na reakciu cofi21
cofi21 napísal:..ale zase dokakakat sa z policajnych organov hned nemusime nie..a nemusime robit hned to co si zelaju ..minimalne by som ziadal cestovne a nahradu mzdy..ak uz mam niekam ist...a siel by som autom co ma pekne vysoku spotrebu :-)...
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Maciatko99

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Cofi21, nahrady na cestovne si mozes uplatnit pri pojednavani sudu, nie pri priestupkovom konani.

Farnell, mudrlant, nepis do tejto temy laskavo ked nemas co k mojmu problemu napisat. Nie som v ziadnom pripade zvedava na tvoje omacky a absolutne, ale fakt, ze absolutne ma nezaujima tvoj debilny nazor. Dakujem.

Dik Frikso, som to dnes pozerala, tak ten plukovnikci porucik bude daky veduci, vec vybavuje strazmajster, cize asi mlady policajt. Aj tak nechapem dovodu predvolania, lebo moj podnet sa tyka veci v ktorej ma policajt konat ex offo, cize z uradnej moci a musi konat. Navyse nie som fakticky a vlastne ani prakticky ucastnikom priestupkoveho konania, takze mi to pride nelogicke. Pokusim sa kontaktovat niekoho vyssie postaveneho na dopravnom inspektorate, aby toho policajta usmernil. Ale tak dakujem za nazor, v piatok mu odpisem.

Nasla som na internete o miestnej prislusnosti, tyka sa to priestupkoveho konania. Ale v tonto pripade som ja oznamovatelom, teda podala som podnet a navyse nie som ani len ucastnikom konania, aspon tak pise zakon. Tu je o tej miestnej prislusnosti: http://www.lewik.org/term/3679/miestna- ... estupkoch/
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Mozem sa spytat, co bolo treba tak neodkladne riesit cez pol republiky, ked sa ta to vlastne ani netyka? :) Nic proti tebe, len ma to zaujima.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Maciatko99: Ano, nejaka priestupkova prislusnost existuje. V inej teme som tu riesil priestupok, voci ktoremu som sa radsej neodvolal a na mieste zaplatil pokutu, lebo mi to chceli posunut na priestupkove, ktore riesi DI v mieste trvaleho pobytu. Aspon tak som bol pouceny. To bol zrovna pripad, kedy mi ta prislusnost nevyhovovala. Niekam sa trepat a vysvetlovat im, ze maju nasrate v hlavach, zabit tym pol dna, prejazdit benzin a nicit si nervy.. ta pokuta ma vysla lacnejsie, aj keby som ten spor "vyhral".

Cele je to divne, aj to dorucovanie predvolania v prilohe mailu. Z pravneho hladiska to nema ziadnu vahu. Pre istotu by som to vsak aj tak nenechaval vyhnit a riesil to. Lebo na konci dna sice uznaju, ze aha, mali ste pravdu, my sme pochybili. Ale predtym ta este pekne poprehanaju jak zdutu kozu. Radsej sa tomu vyhnut.
Napísať odpoveď