emigracia,imigracia
Re: emigracia,imigracia
mnou citovane zakony hovoria o tom v civilnom manzelstve (na matrike) to manzelstvo v rodine vlastne mozne je a v cirkevnom pripade o tom rozhoduje biskup.
s tou konverziou by bol problem. ono aj Slovensko je sekularna krajina. sice vacsina ludi zaskrtne, ze su krestania-katolici, ale v kostoloch su vacsinou len stare panie. pocinaju Ceskom a konciac Portugalskom je to este vo vacsi neprospech krestanstva. v Britanii sa kostoly menia bary, kluby alebo bytove jednotky. keby to kostolov nechodili imigranti z Afriky a vychodnej Europy (plus krestania z Indickeho subkontinentu, ci juhovychodnej Azie) tak to mozu zabalit. jedina vynimimka je Irsko. inak je Europa tak odklonena od krestanskych cirkvi, ze pre konvertovanie moslimov by bolo treba najskor nabozenstvo nanutit domacim. no a to by nepreslo.
s tou konverziou by bol problem. ono aj Slovensko je sekularna krajina. sice vacsina ludi zaskrtne, ze su krestania-katolici, ale v kostoloch su vacsinou len stare panie. pocinaju Ceskom a konciac Portugalskom je to este vo vacsi neprospech krestanstva. v Britanii sa kostoly menia bary, kluby alebo bytove jednotky. keby to kostolov nechodili imigranti z Afriky a vychodnej Europy (plus krestania z Indickeho subkontinentu, ci juhovychodnej Azie) tak to mozu zabalit. jedina vynimimka je Irsko. inak je Europa tak odklonena od krestanskych cirkvi, ze pre konvertovanie moslimov by bolo treba najskor nabozenstvo nanutit domacim. no a to by nepreslo.
a Polskajackb napísal:jedina vynimimka je Irsko.
heurekaNěmecký ministr vnitra Thomas de Maiziere chce vracet migranty do Afriky ještě před tím, než se jim podaří přes Středozemní moře dosáhnout evropských břehů. Navrhuje, aby Evropská unie zachytávala lodě s potenciálními přistěhovalci už na moři a umisťovala je do táborů mimo Evropu.
aj nemecky minister je fasista a xenofob?
blizia sa volby, konecne sa zacinaju presadzovat aj inteligentne riesenia, ktore navrhovali bezni xenofobi typu Sulik, alebo ja, asi 2 roky dozadu
este dodatok specialne pre hughita:
Levicová opozice však podle listu nápad kritizuje s tím, že by vedl k "humanitárnímu skandálu" a stal se "dalším krokem směrem ke zrušení práva na azyl".
pisal som o zapade Europy. vychod Europy a Polsko hlavne su podstatne viac nabozensky zalozene, no nie su ani cielom migrantov. takze mozna konverzia by bola logickejsia ako v priapade krajin, kde sa ku organizovanemu nabozenstvu hlasi ci dalej tym nemej ludibeardie napísal:a Polska
A prečo to je v teme o imigracii... Hmmm 
Lebo sú obaja z Afriky, každý z inej časti, čo bolo aj predmetom sporu.
Heh, to ze to pisu hned v nadpise, som si ani nevsimol. Nejak som to z povahy skutku dedukoval. 
-
Solo_Kamen
King
Mali by sne sa aj my takto kultúrne obohatiť a zistiť si presný technologický postup vylupnuitia očí... nevie niekto o tutoriále na youtube? 
Opytaj sa tej opice co mi tu spamuje karmu
a ja som s povahy toho co vypisujes dedukoval, ze si hrozny blbec
Najviac milujem ked niekto sam potrebuje slabikar ale niekoho ide sudit
Najviac milujem ked niekto sam potrebuje slabikar ale niekoho ide sudit
-
Solo_Kamen
King
Ten blbec nespamuje karmu len tebe 
EDIT: ku karme k mojmu predchodziemu príspevku...
), ktorý miluje čierny humor a robí si zo mna srandu kvoli mojmu nosu... čiže sa pýta, kolko mojich predkov bolo židovských a tak podobne.
EDIT2: môj bývalý šéf u ktorého som niekolko mesiacov pracoval na dohodu v tom tiež nevidel žiadny problém.
EDIT: ku karme k mojmu predchodziemu príspevku...
Tento pomerne neštastný dizajn vznikol kombináciou niektorých udalostí v mojom živote (V škole som jedného času chodil do triedy označenej 1.SS) a premenovania hlavičky pod ktorou som robil niektoré projekty. Ty si ale prvý, kto s tým má takýto problém, teda okrem jedného môjho kamaráta (pozdravujem ta balon, ak sem ešte chodíšmáš v profilovke o jedno s-ko naviac; nemáš zač
![]()
Ale veď to je kompliment.
Každá urážka od slniečka ma vždy poteší.
Každá urážka od slniečka ma vždy poteší.
Trump chce vyhostiť milióny ilegálnych prisťahovalcov.
Tak teraz je USA rasistická, neonacistická, fašistická krajina?
Už im nevonia multi-kulti? Ako to? Kde je tolerancia, otvorenosť?
Ale stále nič, ešte musí vo Francúzku vyhrať Le Pen, v Holandsku Wilders, v Rakúsku FPO a v Nemecku AFD, potom azda sa zobudia.
Tak teraz je USA rasistická, neonacistická, fašistická krajina?
Už im nevonia multi-kulti? Ako to? Kde je tolerancia, otvorenosť?
Ale stále nič, ešte musí vo Francúzku vyhrať Le Pen, v Holandsku Wilders, v Rakúsku FPO a v Nemecku AFD, potom azda sa zobudia.
Aby už potom nebolo neskoro. Rozmýšľam nad tým, či my práve teraz nezažívame akúsi novodobú obdobu 20. - 30. rokov. Tam bol ten vývoj tiež postupný, neprišlo to zo dňa na deň. Zlomom v súčasnej situácii bola kríza 2008 a jej následky, neskôr záležitosť s utečencami.
Európske štáty na začiatku 20. rokov boli takmer všetky viac-menej parlamentnými demokraciami. V roku 1938/9 zostalo tých demokracií cca päť. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia, ono oproti minulosti, terajší neofašisti a krajná pravica málokedy otvorene hovorí o zmene celého systému, aspoň teda zatiaľ. Ak viac posilní, velice rýchlo to môže prísť.
Európske štáty na začiatku 20. rokov boli takmer všetky viac-menej parlamentnými demokraciami. V roku 1938/9 zostalo tých demokracií cca päť. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia, ono oproti minulosti, terajší neofašisti a krajná pravica málokedy otvorene hovorí o zmene celého systému, aspoň teda zatiaľ. Ak viac posilní, velice rýchlo to môže prísť.
Jasne, že to tak je. A ako sa to skončí? Ťažko predpovedať. Azda sa to neskoční tak fatálne ako medzi 1939-45.
To, že bežný človek naletí na sľuby je jedna vec, ale že "elity" nevidia, že sa svet rúti do ďalšej katastrofy spôsobenou ich "skvelou a úspošnou" politikou to už je omnoho viacej zarážajúce.
Neviem kto bude náš ďalší Führer? Kandidátov je dosť a štandardní politici im robia dobrú službu, majú šancu ako nikdy predtým presadiť hocičo.
Sú prvé náznaky, že pri úspechu Le Pen, Wildersa a sloboných v Rakúsku s podporou Polska (V4?) sa predsedom Európskej komisie môže reálne stať Viktor Orbán. Neuveriteľné nie? Ale čo bolo ešte pred rokom nemysliteľné je dnes bežná vec a ešte sme len na začiatku konca.
A to ešte nehovorím keby prehrala Merkelová a v Taliansku nie je situácia o nič lepšia ako inde - ohľadom populistov. Z EU sa kľudne môže stať spolok, oproti ktorým je Trump seriózny politik.
Môžeme sa na čo tešiť.
To, že bežný človek naletí na sľuby je jedna vec, ale že "elity" nevidia, že sa svet rúti do ďalšej katastrofy spôsobenou ich "skvelou a úspošnou" politikou to už je omnoho viacej zarážajúce.
Neviem kto bude náš ďalší Führer? Kandidátov je dosť a štandardní politici im robia dobrú službu, majú šancu ako nikdy predtým presadiť hocičo.
Sú prvé náznaky, že pri úspechu Le Pen, Wildersa a sloboných v Rakúsku s podporou Polska (V4?) sa predsedom Európskej komisie môže reálne stať Viktor Orbán. Neuveriteľné nie? Ale čo bolo ešte pred rokom nemysliteľné je dnes bežná vec a ešte sme len na začiatku konca.
A to ešte nehovorím keby prehrala Merkelová a v Taliansku nie je situácia o nič lepšia ako inde - ohľadom populistov. Z EU sa kľudne môže stať spolok, oproti ktorým je Trump seriózny politik.
Môžeme sa na čo tešiť.
-
Solo_Kamen
King
Zatial to nemá také dramatické kontúry ako kríza spôsobená platením reparácii, ktorá vyniesla k moci Hitlera(ak by to nebol on, bol by to niekto iný) ale rozhodne je najvyšší čas robit racionálnu politiku. Ekonomika by sa dala povzbudit podporou malých a stredných podnikatelov tak, že by im danováci stúpali na krky jemnejšie ako teraz a na vyriešenie imigračnej krízy je potrebná spolupráca USA, Ruska, EU a možno aj Turecka. Otázkou ale je, či konečne bude "politická vôľa". Lebo kým tá nebude, tak nebude existovať žiadne správne riešenie.hughito napísal:Aby už potom nebolo neskoro. Rozmýšľam nad tým, či my práve teraz nezažívame akúsi novodobú obdobu 20. - 30. rokov. Tam bol ten vývoj tiež postupný, neprišlo to zo dňa na deň. Zlomom v súčasnej situácii bola kríza 2008 a jej následky, neskôr záležitosť s utečencami.
spustacom bola velmi zla ekonomicka situacia v Nemecku a hyperinflacia. Dnes nic take nevidime.
-
Solo_Kamen
King
Áno, reparácie neboli jediným faktorom a velká depresia na tom mala vlemi velkú čast celkového podielu... môžeme sa bavit o tom, či posledná kvapka bola kríza počas platenia reparácii alebo platenie reparácii počas krízy. Ale asi v inej téme. Inak nie sme v rozpore.
Nepovedal by som, že nič sa nedeje. V najotvorenejších a vždy demokratických krajinách do radu vyhrávajú politici, čo otvorene sa chcú zbaviť cudzincov, čiernych, moslimov, migrantov.
V Nemecku, kde je najväčšia tolerancia voči cudzincom vyhorelo už x budov, kde chceli umiestniť cudzincov. Minule zabili Poliaka v Británii a cudzinci sa boja sa medzi sebou rozprávať poľsky. Bolo to vždy tak? Nenávisť a aj násilie narastá nikdy nevídaným tempom a toto je nič?
Do akého štádia sa má situácia vyhrotiť? Aby boli pouličné boje, streľby na ulici, aby sme povedali, že niečo sa deje?
V Rakúsku keď vyhrá Hofer chce odvolať vládu, rozpustiť parlament a vyhlásiť predčasné voľby. A FPO, jeho strana dosahuje 30-50% v prieskumoch. A toto bude len povzbudenie pre Le Pen, AFD a ostatných.
Ale povedzme, že toto všetko je nič, čo už, hlavne, že sme zdraví.
V Nemecku, kde je najväčšia tolerancia voči cudzincom vyhorelo už x budov, kde chceli umiestniť cudzincov. Minule zabili Poliaka v Británii a cudzinci sa boja sa medzi sebou rozprávať poľsky. Bolo to vždy tak? Nenávisť a aj násilie narastá nikdy nevídaným tempom a toto je nič?
Do akého štádia sa má situácia vyhrotiť? Aby boli pouličné boje, streľby na ulici, aby sme povedali, že niečo sa deje?
V Rakúsku keď vyhrá Hofer chce odvolať vládu, rozpustiť parlament a vyhlásiť predčasné voľby. A FPO, jeho strana dosahuje 30-50% v prieskumoch. A toto bude len povzbudenie pre Le Pen, AFD a ostatných.
Ale povedzme, že toto všetko je nič, čo už, hlavne, že sme zdraví.
-
Solo_Kamen
King
Netvrdili sme, že sa nič nedeje. Ja som tvrdil, že to ešte nemá až také výrazné kontúry ako 20-30 roky, ktoré spomínal hughito a gogo956 pripomenul, že tu nemáme nič také ako hyperinflačnú krízu, ktorá vtedy bola v nemecku. A rasové násilie, ktoré v EU a USA nie je jednosmerný problém. Mali sme tu príklady rasizmu zo strany moslimov, európanov aj černochov v linkoch všelikde po fóre.