Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

:shock: :o

Lepšia separacia zvukov, viac detailov, nižšie basy atd. to sa prejavi aj v hrach. Tvrdenie že to nema zmysel je preto nezmysel. To ty za inych nerozhodneš.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

Tak zoberme si to logicky
beyerdynamic DT 770 PRO 80
Stoja 133,00
beyerdynamic DT 150
Stoja 142,07

Ak tie DT150 sú o toľko lepšie ako tie prvé tak to sa mi ich oplatí zobrať.

Ryan ak tomu správne chápem. Tie prvé slúchadlá sú ešte na domáce použitie do mobilu atď. Model dt150 je skôr určený do štúdia a profesionálne použitie. Čiže ak kúpim DT150 tak tým nič neskazím zvuk všetko pôjde tak dobre ako na DT770 ale časť ich potenciálu bude nevyužita PR. 70% potenciálu budem využívať.
Ryan Giggs
VIP
VIP

DT150 su ale naročnejšie na zdroj. Tam už je nejaky vykonnejši amp viacmenej nutny. To na pripajanie do integrovanej veľmi nie je.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Ty za inych rozhodnes?
Ja nepopieram ani som nikdy nepopieral to ze kvalitnejsie sluchadla nemaju zmysel, ale nie je to univerzalna pravda.
Pokial niekto nema potrebu alebo ten kvalitny zvuk neoceni, tak je totalna kravina kupovat drahe sluchadla.

S tymj hrami je to rovnake, mam znameho co hrava profesionalne cs go a myslis ze na to potrebuje 300 eurove sluchadla? Samozrejme ze nie ma nejake creative shity a nijak mu to nebrani v podavani top vykonov...
Ryan Giggs
VIP
VIP

aacid napísal:Ty za inych rozhodnes?
???
Laskavo si to cele prečitaj ešte raz.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

A môžeš mi pozreť zvukovku ktorú by som musel kúpiť tú najlacnejšiu ? Inak Ryan ďakujem že mi stým radíš
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Ryan Giggs napísal:To ty za inych nerozhodneš.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

aacid napísal:Ty za inych rozhodnes?
Ja nepopieram ani som nikdy nepopieral to ze kvalitnejsie sluchadla nemaju zmysel, ale nie je to univerzalna pravda.
Pokial niekto nema potrebu alebo ten kvalitny zvuk neoceni, tak je totalna kravina kupovat drahe sluchadla.

S tymj hrami je to rovnake, mam znameho co hrava profesionalne cs go a myslis ze na to potrebuje 300 eurove sluchadla? Samozrejme ze nie ma nejake creative shity a nijak mu to nebrani v podavani top vykonov...
Ak by si jazdil na oktávke a niekto ti povie ako je najnovší superb pecka, no o toľko drahší, tak kým neskúsiš, tak nepochopíš, prečo je to dobré a budeš sa oháňať argumentom, že aj tvoja 2008 oktávka ťa odnesie, kam potrebuješ.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

No ved prave preto som mu napisal ze by si tie sluchadla mal najprv vyskusat prv nez vyhodi take prachy za nieco co mozno pre neho nema vyznam.

Tvoj priklad je tiez uplne odveci ale, lebo mozno sa jedna o niekoho kto rocne najazdi 3000 km, tak tomu bude nove superb asi uplne narit, ze?

Celkovo nechapem naco by som mal vyhadzovat peniaze aby som mohol vymenit nieco s cim som uplne spokojny...
Chod si kupit niekam 300 eurove tricko, lebo urcite bude uplne perfektne a kym neskusis tak nepochopis...

//autoeditácia príspevku (21 Nov 2016, 20:31)
Hlavne by som na jeho mieste isiel postupne, objednal si hyperx cloudy za tych 60 eur ci kolko a pokial s nimi nebudem spokojny, tak ich do 14 dni vratim a pojdem do niecoho drahsieho... Nie uplne naopak ze najprv vyhodim 300 za sluchadla a potom o rok si u kamarata vyskusam cloudy a zistim ze som mohol usetrit 200 eur...
mudrnudl
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mudrnudl »

Poradi niekto in-ear sluchadla mozno tak do 150eur? Budu na cesty, takze konstrukcia by mala byt solidna, zvukovo mam radsej cistotu (mal som phonaky so sedymi filtrami, ciste stredy - ked spevaci spievali, dostaval som eargazmus). Radsej nechcem sluchadla s ovladanim hlasitosti, lebo len vznika vacsie riziko poskodenia. Na dizajne mi absolutne nezalezi, bas nemusi byt vyrazny.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ryan Giggs napísal:Problem je len ten, ze za ten mikrofon si zaplatil tak 100€ ked nie viac. A to iste plati o Zero a One. Zaklad (zvuk) je zo sluchadiel co stoja 70€. Zvysok penazi priplacas za iny dizajn a mikrofon. Su to predrazene kramy.
Sranda ze si mi ich odporucal prave ty :D I ked jeden z poziadavkov bol mikrofon... V praci mam ATH-T500 ktore ma stali takmer 100€ (a este som k nim musel kupovat nie prave lacne nausniky, kedze povodne su extremne male/plytke) a osobne preferujem zvuk z PC 360...
ugorka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ugorka »

Ahojte, zhanam sluchatka ako nahradu za fostex th-7, zvukovo su super ale ma strasne tlacia na hlave a usiach....po hodine mi ide puknut hlava....asi mám veľkú gebuľu :lol: oplatí sa kupiť nahlavne sluchatka alebo za rovnaku cenu najdem lepsie in ear? alebo potom nejake superpohodlne nahlane? budu k prehravacu fiio x1 , pocuvam rock a folk, cena max 100e diky
Ryan Giggs
VIP
VIP

aacid napísal:. Nie uplne naopak ze najprv vyhodim 300 za sluchadla a potom o rok si u kamarata vyskusam cloudy a zistim ze som mohol usetrit 200 eur...
To je pekna sprostost. Ked ides nieco kupovat tak zacinas u toho najlacnejsieho a potom 300x zmenis az kym nebudes spokojny. To snad nemyslis vazne... :lol:
Michaelo napísal: Sranda ze si mi ich odporucal prave ty :D
No len taka malickost ze pred tymi piatimi ci styrmi rokmi bola na trhu uplne ina situacia, vela veci zlacnelo atd. Vtedy taky vyber dobrych headsetov nebol. A ani taky vyber externych mikrofonov. A PC360 nie je One ani Zero.
On podmienku mikrofon nema a tie G4me one a zero vychadzaju zvukovo z modelov HD518/HD4xx, ktore teraz stoja 70€. Pred tymi 4 rokmi to stalo cca 120€, tak to sa obhajit este dalo. Ale dnes uz nie ked to stoji 70€.

//autoeditácia príspevku (21 Nov 2016, 23:47)
mudrnudl napísal:Poradi niekto in-ear sluchadla mozno tak do 150eur? Budu na cesty, takze konstrukcia by mala byt solidna, zvukovo mam radsej cistotu (mal som phonaky so sedymi filtrami, ciste stredy - ked spevaci spievali, dostaval som eargazmus). Radsej nechcem sluchadla s ovladanim hlasitosti, lebo len vznika vacsie riziko poskodenia. Na dizajne mi absolutne nezalezi, bas nemusi byt vyrazny.
Moze byt aj zvonku?

//autoeditácia príspevku (21 Nov 2016, 23:48)
ugorka napísal:Ahojte, zhanam sluchatka ako nahradu za fostex th-7, zvukovo su super ale ma strasne tlacia na hlave a usiach....po hodine mi ide puknut hlava....asi mám veľkú gebuľu :lol: oplatí sa kupiť nahlavne sluchatka alebo za rovnaku cenu najdem lepsie in ear? alebo potom nejake superpohodlne nahlane? budu k prehravacu fiio x1 , pocuvam rock a folk, cena max 100e diky
Vela lepsich nahlavnych sluchadiel do 100€ nenajdes ako TH7. Rozhodne ineary. Rovnaka otazka ako vyssie.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal:No len taka malickost ze pred tymi piatimi ci styrmi rokmi bola na trhu uplne ina situacia, vela veci zlacnelo atd. Vtedy taky vyber dobrych headsetov nebol. A ani taky vyber externych mikrofonov. A PC360 nie je One ani Zero.
On podmienku mikrofon nema a tie G4me one a zero vychadzaju zvukovo z modelov HD518/HD4xx, ktore teraz stoja 70€. Pred tymi 4 rokmi to stalo cca 120€, tak to sa obhajit este dalo. Ale dnes uz nie ked to stoji 70€.
Ako som spominal na zaciatku, lepsi zvuk by dostal keby si kupil normalne sluchatka a k nim mikrofon. Viem ze takto to je stale, ja som aj rozmyslal nad tym, ze by som bral nieco na co by som dal ModMic, ale ten extremne jednoduchy a intuitivny mute system co maju sennheisery a kvalita mikrofonu mi za tu cenu IMO stoja. Ked niekto spravi externy mikrofon na sluchatka ktory mozes mutnut tym, ze ho podunies hore a nebudem musiet mat 2 kable zlepene dokopy, tak by som zvazoval nove sluchatka ;)

Ako som uz hovoril na zaciatku, zalezi co preferuje. Ak nepotrebuje headset, ma rozhodne lepsie kupit si separe mikrofon. Ak vyzaduje headset, stale by som doporucil tie Sennheisery, uz som ich videl par krat v zlave za necelych 140 - 150€ aj s postovnym, co je IMO celkom fajn kupa (predsa len, neplatis iba za menice a mikrofon, ale aj za celkove spracovanie a featury, no a samozrejme znacku (joke)).
mudrnudl
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mudrnudl »

Ryan Giggs napísal:Moze byt aj zvonku?
Nerozumiem tej otazke. Myslis, ci to moze byt zo zahranicneho eshopu? Ak ano, tak ano :).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Michaelo napísal:
Ak vyzaduje headset, stale by som doporucil tie Sennheisery,.
Problem je ze dnes su uz lepsie aj podstatne lacnejsie headsety. Preto pisem o predrazenych kramoch. Uz aj tie Cloudy. S lepsim spracovanim, s lepsou vybavou.
mudrnudl napísal: Nerozumiem tej otazke. Myslis, ci to moze byt zo zahranicneho eshopu? Ak ano, tak ano :).
No nie, ci mozu byt zvonku z trznice. :D Snad logicke....
Za 159£ (viem trochu nad limit) Trinity Phantom Master 4. Ak uz je to moc, tak niektory iny, lacnejsi model od Trinity. Ma to vymenitelne filtre ako Phonaky, takze zvuk si vies prisposobit. Na ten system si zvyknuty.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal:Problem je ze dnes su uz lepsie aj podstatne lacnejsie headsety. Preto pisem o predrazenych kramoch. Uz aj tie Cloudy. S lepsim spracovanim, s lepsou vybavou.
No ja ti neviem... Mal som cest pocut mikrofon tych cloudov a bolo mi z neho na zvracanie :smt096 a nevidim tam ziadnu navyse vybavu co by niekto realne chcel...
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

ugorka napísal:Ahojte, zhanam sluchatka ako nahradu za fostex th-7, zvukovo su super ale ma strasne tlacia na hlave a usiach....po hodine mi ide puknut hlava....asi mám veľkú gebuľu :lol: oplatí sa kupiť nahlavne sluchatka alebo za rovnaku cenu najdem lepsie in ear? alebo potom nejake superpohodlne nahlane? budu k prehravacu fiio x1 , pocuvam rock a folk, cena max 100e diky
Popozeraj sa smerom po nových náušníkoch, daj mi čas, ja ich chcem tiež meniť (tie stock, sú celkom placky) - hlavový most máš ešte v pohode, či aj ten ťa tlačí?

Ako Ryan písal, TH-7čiek by som sa nezbavoval.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Michaelo napísal: No ja ti neviem... Mal som cest pocut mikrofon tych cloudov a bolo mi z neho na zvracanie :smt096 a nevidim tam ziadnu navyse vybavu co by niekto realne chcel...
Nikto nechce nahradny kabel, nausniky, kvalitne spracovanie aj zvuk? A za vybornu cenu. To su mi novoty... :smt017
Kvalita mikrofonu je priemerna, nijako sa ale nelisi od vselijakych Razerov, Logitechov atd.
Ano, Senny maju mikrofon lepsi. Ale hadam nechces tvrdit ze davat zan 100 eur je normalne a vyhodne, ked za zlomok ceny si moze clovek kupit podstatne lepsi externy? Uz taky klopovy Zalman za 4 eura ci kolko stoji sa tomu vyrovna.

Ved ako ked su Cloudy take crepy, kludne odporuc nieco ine, lepsie za tie peniaze. Nielen ja to len privitam.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Michaelo napísal:...V praci mam ATH-T500 ktore ma stali takmer 100€ (a este som k nim musel kupovat nie prave lacne nausniky, kedze povodne su extremne male/plytke)
Mam tiez ATH-T500 zvukovo mi fakt sedia ale mam ten problem ze ked ich mam dlhsie na hlave zacne ma fakt kur**sky bolet prave ucho - ako keby mi tlacil reprak/konstrukcia priamo na ucho - spociatku si to vobec neuvedomujem ale po case to boli a uz ma to boli chronicky a serie... Tiez to pripisujem nausnikom (plytke) a tym padom je male odsadenie medzi reprakom a uchom (?).
Teda - vie niekto poradit nejake fajn nausniky ktore zarucia to, ze reprak sa od mojho ucha viac odsadi (vyssi profil nausniku/tvrdsi material kedze konstrukcia sluchadiel dost pritlaca ale to mi zase vyhovuje - izolacia, nepadaju)
Napísať odpoveď