3D tlač, 3D tlačiarne, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: 3D tlač, 3D tlačiarne, výtvory, rozrobené práce, komentá

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

však to je už len na tebe koľko si tam dáš vrstiev, obmedzuje ťa len dĺžka skrutky. kľudne aj 4 kľúče. ale dáš 20, tak máš potom aj improvizovaný obranný prostriedok.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Viem, len hovorím, že mojich asi 5 kľúčov je praktickyjeiš nosiť len tak. Vyzerá to super, ale kľúče mám v zadnom vrecku a pri sedení ich necítim, toto by som asi cítil, či?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Určite cítil. Je to oproti 5 kľúčom dosť ostré na nosenie v zadnom vačku. Toto je lepšie nosiť v bočnom vačku, tak to ani necítiš, je to trochu väčšie ako balík žuvačiek...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

najnovšia technológia 3D tlače, ktorá je 25-100 násobne rýchlejšia ako predchádzajúce a dokáže doslova "replikovať" objekty bez predošlých problémov ako bolo vrstvovanie materiálu použitého na tlač a iných nepresností. toto je ako z nejakého sci-fi, chlapi.
http://www.washingtonpost.com/news/spea ... literally/
CLIP places a pool of resin over a digital light projection system. A special window between the resin and light allows both light and oxygen to travel through (much like a contact lens, DeSimone explained).

To create an object, CLIP projects specific bursts of light and oxygen. Light hardens the resin, and oxygen keeps it from hardening. By controlling light and oxygen exposure in tandem, intricate shapes and latices can be made in one piece instead of the many layers of material that usually make up a 3D printed object.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

:shock:
tak toto je uz brutaaal
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Vždy som bol presvedčený o tom, že 3d je budúcnosť, a už to bude len lepšie.
Marek28
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Marek28 »

Súhlasím, aj keď 3D tlač je už v podstate prítomnosť :D Používajú sa už aj v medicíne a to je vskutku čo povedať. Jednu si plánujem zaobstarať aj ja, preto sa chcem spýtať, či máte niekto skúsenosti s tlačiarňami FELIX? Čítal som o nich na webe, mali fakt slušný popis.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Old Dirty Bastard

to je neuveritelne, ta rychlost je zarazajuca. Necakal som ze vyvoj bude postupovat tak rapidne, nie je daleko cas ked sa 3d tlaciarne masovo rozsiria aj medzi beznych ludi..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Po dlhšej odmlke som tu zas s nejakými vylepšeniami a novinkami. Začínal som s tlačou ABS, ale časom som si viac obľúbil PLA. Dorobil som si chladenie výtlačku a začal som tlačiť oveľa rýchlejšie. Vytlačiť kalibračnú kocku mi teraz trvá cca 5 minút. Bohužiaľ rýchlosti, s ktorými som tlačil predtým som už vymazal, takže neviem napísať pre porovnanie čas z minulosti.

Porovnanie kvality výtlačku kalibračnej kocky bez chladenia (vľavo) a s chladením (vpravo).
2015-06-30 17.59.11.jpg
Na chladenie používam 3 x 4 cm ventilátory.
2015-06-30 18.01.58.jpg
2015-06-30 18.02.15.jpg
A konečne sa mi podarilo vytlačiť toto autíčko, ktoré je zaujímavé tým, že je tlačené na jeden krát. Teda kolieska boli vytlačené zároveň s autom a otáčajú sa. http://www.thingiverse.com/thing:359008
2015-07-02 16.38.08.jpg
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

zdravim, chcem sa spytat, skusal niekto z vas vytvorit 3D model z MRI/CT/USG suborov? chcel by som sa s tym pohrat, ale nemam k tomu pristup. MRI je jednoduchsie, k tomu mam pristup aj ja, kedze som bol, ale rad by som sa hral s 3D USG, teda 3D ultrazvuk/ultrasonograf. neviete kde by som sa dostal k original dicom suborom priamo zo stroja? od znameho som si pozical "snimok" na usb, ale nie su tam original subory, uz len avi videa a jpg obrazky, z toho 3D model neurobim, jedine ak cely nakreslim a to je neefektivne.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Už nemám v PC voľné sloty, tak som si musel jeden 2,5" na SSD prirobiť.
Prílohy
2016-11-08 00.27.56.jpg
2016-11-08 00.28.07.jpg
2016-11-08 00.28.14.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

konecne vidim nieco uzitocne ze sa tlaci aj :D

my mame v robote par mesiacov 3d tlaciaren (Ultimaker 2+) a nemam pocit ze by tam niekto nieco uzitocne vytlacil, len hromadu srandiciek. vzhladom na to ze sme firma vyvijajuca ERP, tak nejake business vyuzitie ta tlaciaren nebude mat nikdy, ale zatial ani na nic poriadne uzitocne nebola pouzita. prvy mesiac sa tam dookola tlacili rozne figurky kto co nasiel na nete, potom niekto 2 tyzdne tlacil diely na funkcne hodiny, samozrejme to nakoniec nefungovalo. uz som videl aj subory na tu pistol nahrate na sd karte :D

ja som minuly tyzden konecne nasiel vyuzitie, vytlacil som si drziak na elektricku zubnu kefku.

ale bol som trochu sklamany aj z tej tlaciarne aj zo samotnej kvality tlace. za prve, tlaciaren za 2 tisic, uz by mohla aj trochu komfortu obsahovat, neni mozne ju pripojit na siet, treba vzdy hodit schemy na sd kartu alebo pripajat pc.. to by bol ozaj taky problem tam dat wifi a nejaku web administraciu?? takto tam niekto primontoval sietovu kameru aby sme mohli vidiet co sa deje.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Ahojte, velmi ma zaujala 3D tlac, mam uz aj nejake kusy vytlacene, zial vlastnu tlaciaren nemam. Nema niekto skusenosti so stavbou tejto tlaciarne? Rozmyslal som, ze niektore casti by som si vedel vytlacit, zvysok by som si dokupil, no neviem ako to je v konecnom dosledku spolahlive oproti hotovemu rieseniu. Takisto by to chcelo nejaku cenovu analyzu, ci sa to ovbec oplati robit doma, alebo je lepsie rovno hotove riesenie.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Cauko, ti co mate 3D tlaciaren viete mi povedat aky je vysledny vytlaceny plast? Je skor makky/flexibilny alebo tvrdy lamavy?

Da sa tlacit aj tak ze by som si nejaky objekt naskenoval?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

zalezi na tebe aku tam das napln. moze byt vysledny plast tvrdy, ale aj makky. mozes vytlacit model rc auta z tvrdeho a normalne spravit flexibilne pneumatiky z makkeho.

da sa tlacit aj naskenovany objekt, lenze zalezi aky kvalitny mas 3D skener. a aky zlozity je ten 3D objekt. ak to skenujes s niecim co ma male rozlisenie, budes mat vela bordelu (šum) okolo vzniknuteho naskenovaneho objektu, kt. bude treba manualne vycistit a to moze byt na dlho.
kvalitne 3D skenery stoja od 500€ a vyssie, mozes ale naskenovat objekt aj kinectom od konzoly xbox 360, kt. kupis pouzivany za 30-40€.
detaily nic moc, ale podla toho co skenujes sa da potom objekt vacsinou uhladit, aby to nejako vyzeralo.
mi-chau
Darca
Darca

Vedel by niekto poradit kde v Ziline by som vedel dat naskenovat a vytlacit mensiu suciastku? Nasiel som jeden shop kde maju momentalne poruchu do odvolania inak nic. :?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nebolo by lepšie ju vymodelovať odznova?
mi-chau
Darca
Darca

Na vymodelovanie si netrufam kedze nemam s nicim takym skusenosti. Suciastka je z motora co pohana garazove vrata. Je zlomena a vysustruzit sa (vraj) neda. Skusal som aj kontaktovat vyrobcu tych motorov ale nahradny diel neposkytuju, jedine cely novy motor = 150 eciek. A kedze jej uloha je spajat dva konce remena tak predpokladam ze to zliatinove cele byt nemusi, polovica by mohla byt z tvrdeho plastu. Kludne by som 20 eur na 3D tlac na skusku dal.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak to nafoť a pomeraj a uvidíme, čo sa s tým dá robiť.
mi-chau
Darca
Darca

Narazil som na odvazneho sustruznika, ktory sa s tym pohra. Uvidime. Ak sa nepodari, skusim rozkreslit no teraz ma tu suciastku on.
Napísať odpoveď