Blokovanie na parkovisku - odťah?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Blokovanie na parkovisku - odťah?

Príspevok od používateľa Pilifo »

Dnes sa mi stala situácia, ktorá ma za 8 rokov, čo mám vodičák, vytočila úplne najviac.

Takže podvečer som mal naponáhlo, potreboval som sa čo najrýchlejšie dostať cez celé mesto autom a keď som k nemu prišiel na parkovisko, tak som zistil, že ma dosť blokuje za mnou stojaci Civic. V hlave som si spočítal všetky uhly, derivácie a integrály a povedal som si, že to snáď nejako vytočím. No keď som pozrel pred seba, kde som mal 15 cm manévrovacieho miesta a za mňa, kde bolo tak 20 cm, tak som vedel, že to bude fuška. Treba ešte spomenúť, že mám veľkú kravu E61, takže manévrovacie schopnosti úplná ideálka. Navyše z pravej strany som bol úplne nalepený na obrubníku pri plote, pretože som nepredpokladal, že pri cúvaní budem musieť predvádzať takéto chystané majstrovské ťahy. Už hneď po zaradení spiatočky sa rozozvučali parkovacie senzory vpredu a vzadu a ukazovali mi, že som na oboch stranách takmer úplne nalepený na prekážke. Super, vedel som, že sa na ne spoľahnúť nemôžem a budem to musieť kontrolovať v späťákoch. Samozrejme za tmy som na tom čiernom Civicu nevidel ani hovno, takže som si musel 3-krát vystúpiť, aby som si skontroloval, ako ďaleko som od neho. Takto som sa tam krútil asi 5 minút, nadával som jak dlaždič, ale vycúval som. Išiel som tak ale max. 10 cm od toho Civicu. Prikladám aj ilustračné obrázky, ako asi situácia vyzerala.

V drvivej väčšine prípadov som flegmatik, ale dnes som mal chuť tomu chu**** rozkopať auto...

Moja otázka znie: ak by som sa tak neponáhľal a jednoducho by som bol zablokovaný ešte horšie ako dnes, mám právo nechať to auto odtiahnuť? Barák je tak 100 m od toho miesta, takže si nemyslím, že trúbením by som pomohol tomu, aby sa tam majiteľ objavil.
Prílohy
chuj_na_civicu.png
chuj_na_civicu.png (10.8 KiB) 2155 zobrazení
parkovisko_dornych.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Blokovanie na parkovisku - odťah?

Príspevok od používateľa hojko »

Kto vie, ze kym by prisla MsP alebo policia, ze ci by ten na tom aute neodisiel prec, mozno tam stal len na chvilu a kratko po tebe odisiel. Mozes sa ist este stale o tom presvedcit a ked tam bude este stat, tak spravit to co si chcel.

Kamaratovi sa pred rokmi stalo, ze mali parkovacie miesto, mali tam nazov firmy na malej tabulke, ale niekto mu obsadil miesto. Zablokoval teda toho vodica a odisiel. Vodic prisiel, trubil, on sa len pozeral z okna firmy. Prisli policajti, tomu kamaratovi dali pokutu 60 eur za blokovanie auta ci co to presne bolo a kedze ta tabulka co mal pred parkovacim miestom bola taka len spravena v reklamnej agenture a nebola to normalna znacka osadena dopravnym inspektoratom, tak smola. Ako by to dopadlo v tvojom pripade, tazko povedat, kazdopadne ta zablokoval.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Pri zastaveni a stati je vodic povinny co najlepsie vyuzit parkovacie miesto a nesmie znemoznit ostatnym vyjdenie z parkovacieho miesta...
Tolko vravi vyhlaska.
Cize by sa tym policia mala kazdopadne zaoberat, nakolko je to priestupok.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

farnell: To je sice pekne co vravi vyhlaska, ale na tom obrazku co sem hodil Pilifo, tak vidim zltu suvislu ciaru a ta zakazuje zastavenie a statie v tomto mieste, navyse tam nevidim tabulu parkoviska a ani oznacene parkovacie miesta.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Značka pre parkovisko tam je, ale jednotlivé parkovacie miesta nie sú vyznačené čiarami, preto sa tam pri plne obsadených miestach pchajú aj takíto idioti.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aha, teoreticky uplne vlavo dole na tom obrazku vidiet kusok znacky.
farnell
Star
Star

Parkovisko tam mozno vyznacene nie je(aspon na foto nie), ale miesto kde stal by podla mna malo byt povazovane za miesto leziace mimo cesty.
A pokial stal vozik a Honda v blizkosti zltej ciary takj najskor porusil vyhlasku ten kto stal blizko zltej ciary. Cize podla mna by dotycny vodic Hondy bol postihnutelny rovnako ako ten kto vozikom vytvoril prekazku.
Navyse cedula s oznacenim parkoviska moze byt inde, mimo kde na tejto foto nie je vidno
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

S nejakou odťahovkou by som určite nerátal minimálne v priebehu najbližšej hodiny, tú by samozrejme museli zavolať policajti, ktorí sa tam môžu dotrepať aj po 15min od zavolania. Kým preveria majiteľa auta, možno skúsia ho kontaktovať.. a ak neuspejú, konečne by zavolali odťahovku, kým tá by prišla... aj 2-3 hodky. Pokutu od policajtov by však určite dostal.

Aj u nás na sídlisku sa taká situácia rieši takmer každý deň..
Spoiler
IMG_20151105_064115.jpg
..ale za celú dobu som policajtov videl dávať pokutu iba raz, odťahovka nebola ani raz. U nás stále pomáha klaksón na celé sídlisko. Aj preto som odmietal kúpiť väčšie auto ako Fabiu a parkujem zásadne vždy a všade cúvaním.
farnell
Star
Star

Chvala bohu,ze uz viac ako 10 rokov nezijem v meste. Pred domom mozem auto postavit aj na strechu a kazdemu to moze tak byt u prdele :-)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Takým ľuďom, ktorí vedome blokujú autá ako na tej brmovej fotke Felicia s Ochcáfkou, by som rovno dával poriadne facky, nech sa spamätajú a neznepríjemňujú život normálnym ľuďom.

Čo ma do kelu má čo zaujímať, že nemajú kam zaparkovať? Nech si kúpia vyhradené parkovacie miesto alebo súkromnú garáž a nie to riešiť takýmito prije*** nápadmi a potom môže človek pol hodinu ráno vytrubovať a pobudiť tým celé sídlisko. Keby si ho nebodaj nejaký neprajník všimol, ešte mu potom za ten skorý raný budíček večer pôjde poškriabať auto alebo prepichnúť gumy. Žasnem nad ľudskou debilitou a pohodlnosťou :roll:

Ja som nikdy takýmto štýlom neparkoval, ak som nenašiel normálne voľné miesto, tak som to išiel odparkovať bárs aj pol kilometra od domu.

Raz som už podobnú situáciu musel riešiť v Nitre pred panelákom vytrubovaním, lebo odtiaľ sa dostať bolo bez šance. Keď ten idiot prišiel k svojmu autu, ešte sa smial a zahováral, že čo také strašné sa stalo. Musel som mu veľmi asertívnym spôsobom vysvetliť, že je totálne ignorantský idiot a ak sa to bude opakovať, tak mu nabudúce budem musieť dať oveľa dôraznejším spôsobom najavo, že blokovať ďalšie autá sa nemá. Kvôli jeho sprostým nápadom ja nebudem strácať svoj čas.

Na(ne)šťastie tam už po mojom príchode o 3 hodiny neskôr nestál, inak by som mu za stieračom nechal šťavnatú správu o tom, nech sa naučí ohľaduplne parkovať!
brm
Darca
Darca

Mňa by takéto parkovanie až tak nesralo, ak sú ochotní riskovať kľúčik po celej dĺžke auta, nech tak parkujú... ale nech si dajú na nejaké viditeľné miesto kontakt na seba, aby som im mohol volať!!!

Ja tiež už mám zaužívaný spôsob.. ak prídem po 19h, spravím kolečko, ak nie je nič voľné, idem na susednú ulicu, kde som našiel voľné miesto aj o polnoci. Ale niektorí sú strašne pohodlní.. pretože ak ich vidím parkovať na poslednom voľnom mieste rovno pred smetiakmi, ktoré blokujú celou dĺžkou svojho auta, iba krútim hlavou... to im vážne nevadí, že sa im okolo auta budú motať roje čiernych sťahovavých kobyliek, ktorých nič neodradí? A že ich je tu naozaj dosť!
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Taka situacia sa mi stala v KE asi uz 5x, ked som vyslovene potreboval odist. Z toho bola 2x volana mestska policia. Raz prisla rovno odtahovka a druhykrat len "postari".
Tiez ma udivuju tayto imbecili. Nikdy by som tak nezaparkoval, ked uz pre nic, tak preto ako tu bolo spomenute, ze nebudem riskovat obijdenie klucom okolo auta. Na druhej strane mam sam chut niekedy takych pablbov obist. Len zakon vseobecneho svinstva je taky, ze niekto uvidi, sam dotycny pri troche stastia a budem mat este ja poeb za nicenie cudzieho majetku abo co.
Mam v kufri stale flasu DOT4ky, a uz mi napadlo, ze takemu pablbovi polejem kapotu, nech si uzije rozozraty lak. Len to by postradalo vychovny charakter, lebo ked by doslo k zniceniu laku, tak dotycny by uz ani nevedel za co. Niekto si mozno hovori, ze som sam debil s takymi napadmi, ale ako uz bolo spomenute, preco ja mam mrhat svojim casom (casto aj vaic ako hodinu) len preto, ze niekto je pohodlny kkt a nechce sa mu prejst peso 200m.
brm
Darca
Darca

S.T.E.A.L.T.H.. tá odťahovka asi za ako dlho prišla a do akej lokality si volal? Centrum mesta?
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

@brm, lokalita Kosice-Zapad, Povazska (mimo centra). Naliehal som, ze potrebujem odist a nemozem, pretoze ma blokuje ine auto (dokonca stoji na zakaze statia). A prisli tak do cca pol hodiny.
brm
Darca
Darca

Zaujímavé, ale asi preto, že si bol hneď neďaleko centra.... pretože sa mi nechce veriť, že tú jednu odťahovku by posielali z ryžového polia v centre niekde ďalej... na KVP, Ťahanovce, Furču, Jazero..... podľa mňa si mal šťastie.

:)
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Tiez si myslim, ze to bola len nahoda, lebo druhykrat prisli uz len postari. Tam je to potom fakt "logicke", resp. "vtipne logicke". Dame mu papucu, ved blokuje auto, tak nech ho blokuje este dlhsie :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Brm, to parkovisko vyzera dosť priestranne. Možno by sa tam zmestilo aj viac aut, keby sa do stredu dalo šikmé státie 2 autá oproti sebe a po krajoch parkoviska pozdĺžne parkovanie. Chcelo by to prepočítať, ale možno by to vyšlo.
brm
Darca
Darca

Frikso.. problém je, že to parkovisko nie je rovnako široké.. ono sa z pravej strany smerom vľavo rozširuje, potom je mierna zákruta, v ktorej sú smetiaky a potom sa zase približne rovnaký úsek zužuje. Ale podľa mňa by sa tí v strede mohli trochu potlačiť a v pohode by sa tam zmestili dva autá v rade vedľa seba.. alebo keby aspoň všetky stáli šikmo v jednom rade. Ale starých vlkov novým kúskom nenaučíš! Pri tebou navrhovanom riešení by museli presťahovať smetiaky a trochu vyrovnať krajné obrubníky, premaľovať čiary, čo už by bola investícia v slovenských podmienkach minimálne za 500tis. EUR a pribudlo by možno 5 parkovacích miest, hoci tu by sa zišlo zväčšiť minimálne o polovicu.

Inak, v prílohe jedno nočné foto zo včera večera - to červené auto vľavo hore ráno už nebolo. Vedela by sa vôbec odťahovka dostať k čiernemu mercedesu vľavo hore, ktorý priamo blokuje dve autá?
Druhé foto už vyprázdnené parkovisko o pol9 ráno z iného dňa.. na ňom vidno to rozširovanie a zužovanie..
Spoiler
2016-11-24 23.02.14.jpg
2016-11-23 08.38.43.jpg
//EDIT: Nedeľa ráno, 8:00 - príjemný ranný klaksónový budíček! :D
Spoiler
2016-11-27 08.04.32.jpg
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Nakolko pri dome mame jednosmerku, parkuje sa u nas hned pri parkovacich miestach, nie v strede vozovky.(vid obrazok).
Snad kazdy vie, ze takto zaparkovane auto musi mat vyradenu rychlost, aby sa vedelo odtlacit. Avsak jeden vecer, mohla byt taka 19.hodina zacal vytrubovat sused na celu ulicu, lebo typek pred nim (nemal bratislavske znacky) zaradil rychlost a nedalo sa snim pohnut. Po 15 minutach prisli mestskaci, snazili sa dovolat na majitela auta - neuspeli. Do pol hodiny prisla odtahovka a bez milosti auto nalozili a odisli. Do hodiny bolo auto prec, cize sa s takymito spekulantami nemaznaju.
Raz do tyzdna sa stane, ze niekto zaparkuje takto nezmyselne, ale vzdy je bud nachvilu odbehnuty, alebo po trubeni si to uvedomi/vsimne a pride auto preparkovat. Az na tento jeden pripad.
Prílohy
parkovanie.jpg
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som bol raz presne takto zablokovany na festivale

trvalo mi 40 minut kym som sa odtial dostal stylom 1cm dopredu 1cm dozadu

nakolko som ale mal na blatnikoch umelohmotnu cast tak som mu na zaver nechal suchancek nech sa nauci nabuduce parkovat
Napísať odpoveď