Prehrievanie notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
NHISPVM
Star
Star

Prehrievanie notebooku

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím,

Dostal sa mi pod ruky cca 6 rokov starý notebook. Je na ňom nahodený na novo win 7. Problém je ale ten, že keď sa dá nabíjať, tak sa začne prehrievať. Na tej strane, kde sa vlastne zapája konektor do notebooku. Prehrieva sa vraj aj keď je vypnutý. (Toto som ešte nevyskúšal k notebooku sa dostanem až utorok). Čiže mne napadlo, že je tam prach a navrhoval by som vyčistiť a prepastovať. (Za tých 6 rokov nebol ešte ani raz) Nejaké iné nápady čo by mohlo spôsobovať takého prehrievanie ? Aby som v utorok netápal :D

Ďalší problém je ten, že procesor pri nič nerobení je vyťažený na 100% a nikdy to neklesne. Win 7 mu dáva zabrať. Takže pravdepodobne aj to má istú úlohu na jeho prehrievaní... Nejaké nápady ako znížiť vyťaženie ? Teda okrem nahodenia iného OS...

Vďaka za rady :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Prehrievanie notebooku

Príspevok od používateľa heker »

100 percent nie je v norme. Format a cista instalacka, nainstalovat vsetky drivre.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

heker - To je v tom, že win inštaloval asi 2 dni dozadu nejaký technik (ich známy) Má na starosti serverovňu. Takže nemyslím si, žeby bol problém v tomto. Vyťažený na full je od spustenia. A to nie je otvorený ani internetový prehliadač :D

A to prehrievanie počas nabíjania ( miesto v okolí konektora) nevieš čo môže byť ? :)
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Typujem ,ze to bude stara Toshiba alebo HP?
Bateria je ako stara? Skus ju vybrat a notebook zapojit bez nej. U dvoch HP sa mi uz stalo ,ze stara bateria robila neuveritelne problemy dokonca notebook padal do BSOD.
Po vytiahnuti baterie siel totebook uz celkom normalne. Na dalsom HP som riesil vadny konektor nabijania. Tiez iskril a horel. Nahradil som ho obycajnym konektorom bez osvetlenia a odvtedy je klud.
Nikde nepises znacku preto som pisal iba vseobecne podla mojich doterajsich skusenosti.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Takto po cistej instalacii to moze byt sposobene instalaciou novych aktualizacii alebo indexaciou suborov. Treba to nechat bezat, po skonceni uz bude vsetko ok. Treba pozriet ktory proces to robi.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

presne ako bolo povedané hore, windows update vyťažuje procesor na 100%, treba aktualizovať windows, čo ale často býva problém, bo po čistej inštalačke sa rád update zasekáva.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

No i tak tu este ostava problem s prehrievanim na strane konektora nabijania....
spidero11
Novice
Novice

Príspevok od používateľa spidero11 »

treba ho skusit otvorit a precistit je mozne aj to ze je tam kopec prachu a nestiha chladenie kedze su otvory na chladenie zanesene . mal som uz take notebooky ktore mi doniesli na opravu ked najdem foto prilozim
Napísať odpoveď