BREXIT - Britské referendum

Diskusie na politické témy...

Mala by Veľká Británia vystúpiť z EU?

VB by mala ostať v EU
41
58%
VB by mala opustiť EU
25
35%
Je mi to jedno
5
7%

Celkom hlasov: 71

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: BREXIT - Britské referendum

Príspevok od používateľa Dreamer »

Podla odbornikov ano, Libra bude este klesat, aj ked pomalsie, podla mna tiez, stale sa caka na "zazrak", aj komentar od Pascalwb je, ze mozno budu vyckavat a potom spravia dalsie referendum, no aj buduca premierka to dnes poprela...

"V kampani pred júnovým referendom podporovala zotrvanie Británie v Európskej únii, ale teraz hovorí, že víťazstvo zástancov tzv. brexitu treba rešpektovať. Nemieni tolerovať pokusy o zotrvanie v EÚ alebo návrat do únie "cez zadné dvere či druhé referendum". Vyhlásila tiež, že ďalšie parlamentné voľby v Británii nebudú skôr ako v roku 2020."

Zasadne bude, ci ustupi Britania alebo EU - no EU to zasadne odmieta a vlastne by isli proti sebe ak by Britanii este viac ustupovali, v najlepsom pripade ustupi Britania a bude na papieri mimo EU, ale prakticky v nej zostane, ak ale Britania neustupi, Libra bude klesat a ked sa zacnu referenda Skotska a Severneho Irska o osamostatneni, bude Libra klesat este vyraznejsie, navyse tentokrat bude v kurze skor pesimuzmus, po tych vysledkoch Brexitu, takze staci ze tie referenda len dostanu datum.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

gorsche napísal:Trocha od témy ale nejak to j súvisí s brexitom. Co myslite co bude s librou? Klesne este? Som totiž na brigade v anglickú uz 2 mesiace a budem mat dost peňazí na anglickom ucte a neviem co s nimi :D vdaka
Vymen libry za ruble cim skor. Zn. Dobra rada nad zlato :mrgreen:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak istu menu dnes najst je zlozite, Libra je jasna, Euro v pripade dalsich referend je otazne, Dolar v pripade ze by vyhral Trump tiez nie je terno, mozno nehnutelnost v dobrom stave a v dobrej lokalite, ktora by navyse pri prenajme dokazala vykazat aj zisk, lepsi ako dnesne smiesne uroky v bankach by mohla byt najlepsou investiciou.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

po Brexite a Blairovi to ide od 10 ku 5. tie irske a skotske refrenda sa tym len dalej priblizuju skutocnosti
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

Nigel Farage plánuje na jeseň podniknúť cestu po európskych krajinách,
https://dennikn.sk/minuta/517934/
to bude hotova tour de exit :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Normálne by som ho pozval k sebe domov na čaj. :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Farage môže byť rád, že EU nerobí politiku ako Rusko, teraz by mu čaj mohli osoliť uránom.

Dobre mu aj vstup zakázať a podporiť osamostatnenie od EU čim väčšou odizoláciou GB, nech sa tešia ako sa osamostatnili.

Teraz môžu poslať preč ľudí zo strednej a východnej EU, zoberú radšej Indov a Pakistancov.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie je to Faragova vina, ten si vytýčil cieľ a dosiahol ho.
Ak je to rozhodnutie občanov UK tak zlé, tak ho nemali odhlasovať. Jaj či oni sú takí sprostí ? Nuž a koho je to vina ? :) Že by ich samých ?
Najvyššiemu demokratickému princípu bolo učinené zadosť.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

BREXIT, umelecké spracovanie..
jackb
Redeemer
Redeemer

mohlo by to ist aj do migracie, ale tam sa preberaju moslimovia

v Britanii po referende naopak opacny scenar: domaci pubertaci zautocili na dvoch legalnych imigrantov z Polska. jeden Poliak je zomrel, druhy je v nemocnici
https://www.theguardian.com/uk-news/201 ... k-in-essex

//autoeditácia príspevku (04 Nov 2016, 22:17)
http://svet.sme.sk/c/20375801/v-anglick ... z4P4qoq8pV
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tesim sa na Brexit, EU z toho nakoniec vyjde posilnena a UK zaplace nad vysledkom-kto chce kam, pomozme mu tam. Mnohe velke firmy premiestnia svoje centraly na kontinent a uz teraz slaba jednota UK dostane dalsie horke kvapky..
http://openiazoch.zoznam.sk/cl/171759/L ... li-Brexitu
a hlavne zdrazovanie pre britov este len nastane
jackb
Redeemer
Redeemer

si velmi mily a prajny clovek. alebo je negativny dopad brexitu vratane nenavisti, zdrazovania a admistrativnych problemov na miliony obcanov EU, ktori nemohli hlasovat, len collateral damage?

okrem toho, ti mozno radost pokazi hlasovanie v Parlamente. tak rozhodol najvyssi sud https://www.theguardian.com/politics/bl ... itics-live

ale napriklad v referende o Skotsku mohli hlasovat aj pristahovalci, zijuci na jeho uzemi, no nie Anglicania. tak snad sa to na reparat nezmeni
https://www.theguardian.com/politics/20 ... conference
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb

az do vysledku referenda som silno drzal palce aby sa volici vyslovili pre zotrvanie v EU,kvoli tomu som si nastavil budik aby som uz nadranom vedel vysledok. Znacne mi na tom zalezalo z dovodov ideovo-politickych aj z hladiska sukromnych. A z vysledku som bol znechuteny a sokovany, ale akceptujem to ako volu obcanov. Nehovoriac o tom ked som sa dozvedel ako to domaci oslavovali, vraj doteraz situaciu iba trpeli a konecne si zariadia veci po svojom.
Myslia si ze su pupok sveta, ale ten svet sa medzicasom niekde posunul a nikto nebude trpiet ich maniere.
Len nech pekne zbrexituju ked si to demokraticky odhlasovali aj s tymi ich silnymi recami, teraz viacerym z nich doslo ake to bude mat naozaj dosledky, Skotsko a Sev.Irsko im da hned najavo ake maju predstavy o buducnosti oni.
Osobne si myslim ze to cele bola odzaciatku vypocitana spekulacia zo strany UK, najprv sa vyhrazali referendom lebo si mysleli ze tym ziskaju zo strany EU vecsie ustupky. Ked to nepomohlo tak ho uskutocnili pretoze uz nemohli cuvnut ale potichu dafali ze neprejde-bolo to len take decke trucovanie. A bum-nakoniec tesne preslo, tak co s tym? Dobre vedia ze Brexit je pre nich velmi nevyhodny, takze sa to snazia zvratit na parlamentnej urovni.Vychcani spekulanti prec!
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... smrti.html
jackb
Redeemer
Redeemer

s vacsinou suhlasim. sami si dali zaucho pre svoju namyslenost. no to, ze referendum ma len odporucaci charakter sa vedelo hned po vyhlaseni vysledkov.
ano, podobne osoby ako tie, ktore si brali naspat Luton sa vyhrazaju za to, ze to dotiahla pred sud. preto som v inej teme upozornoval na nebezpecnost tychto ludi, nie len pre konkretnu skupinu pristahovalcov.
ich posilnenie spolu s ekonomickymi dosledkami tak fackuju aj pristahovalcov. ak niekto robi v McDonalde tak sa nauci zaklady ineho jazyka v inej clenskej krajine, kde budu financne a osobne viac v bezpeci. potom je tu, aj ked uplna minorita ludi, ktori pracuju na vyssich poziciach, hovoria plynule anglicky a preto je pre nich ovela vacsi problem sa prestahovat do inej europskej krajiny. najma pre recovu barieru.
zatial ale tie protipristahovalecke nalady nie su celostatny problem. samotni Anglicania dokazu urcit regiony, kde to je pre pristahovalcov nebezpecne a kde menej ci vobec. to ale znacne limituje vnutrostatny pohyb pracovnych sil.
to by samozrejme nebol problem, ak myslime len na, najma, Anglicanov. nech sa naucia prazit hranolky a zapajat pracky. ale potom tu mame krajanov. na to som sa pytal. ci je negativny dopad na stotisice spravny, ked sa tym trestaju desiatky milonov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

plnec chapem argumenty a dovody zastancov Brexitu:
1/imigranti, casto z vychodnej Europy /pozitiva aj negativa/
2/Uk ma pocit ze ako byvala Velmoc by mala mat vecsie slovo v EU ako aktualne ma, lebo je pravda ze o vsetkom defacto rozhoduju FR+GE ktore vo vecsine otazok drzia spolu /jasne preco/
3/dovody historicke: Anglicko ako ostrovny stat bolo odjakziva kulturne a nabozensky do znacnej miery odlisne od kontinentalnej Europy a povecsinu casu s nou ani nemalo prilis dobre vztahy.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Výsledek referenda o Brexitu překvapil všechny, včetně stoupenců odchodu z EU. Ti, kteří volil Brexit, měli na mysli omezení imigrace, ti, kteří chtěli v EU zůstat, měli na srdci především lepší ekonomické podmínky fungování kapitalismu ve Velké Británii. Obě skupiny voličů šly napříč sociologickými i geografickými sektory a svědčí o rozdělené společnosti i jejích zprostředkovatelských těles. Žádná z variant referenda přitom nebyla v zájmu dělnické třídy.
http://protikapitalu.org/intervence/bul ... o-znamena/
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

https://www.theguardian.com/politics/20 ... oliticians

Ono to ešte ani zďaleka neskončilo. Stále viac a viac vecí vychádza na verejnosť, nepripravenosť pro-brexit cvokov priam bije do očí. Ak mám byť úprimný - už mi je to aj takmer jedno (britský citizenship tak či tak mám, takže mňa to neobmedzí, čo sa týka práce a vstupu do krajiny), avšak niekoľko vecí ma celkom zaujíma:

- ako vyriešia medzinárodné financovanie študentov vrámci EÚ, ktoré vraj bude fungovať iba pre tých, ktorí ešte teraz študujú.
- ako vyriešia fakt, že ja v UK platím už 12 rokov dane, pričom technicky, ak sa zrušia piliere Lisabonskej zmluvy, tak z tých peňazí neuvidím ani penny, resp. nedostanem dôchodok. Keďže v UK nežijem, rád by som videl argument, ktorý by obhajoval moju povinnosť naďalej platiť dane a National Insurance. To mi tu v Japonsku nepomôže a tu si zdravotné poistenie musím platiť tak či tak.
- akým spôsobom budú overovať eligibilitu a schopnosti tých, ktorí tam už teraz pracujú, hoci na non-qualified pozíciách. Kto a ako a za koľko ich bude vlastne triediť, koľko ľudí budú musieť na to zamestnať, koho ponechať a koho poslať domov.

Toho Nigela Faragea a Boriska by som poslal do psej matere priamo na ulici, ak by som ich osobne stretol. Znepríjemnili životy desaťtisícom expats, ktorí z UK odišli kvôli hlupákom na čele s Cameronom a v polarizácii spoločnosti teda s veľkým úspechom pokračujú aj naďalej. Kudos, to im naozaj ide.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nechaj sa prekvapiť.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

seth82 napísal: ako vyriešia fakt, že ja v UK platím už 12 rokov dane, pričom technicky, ak sa zrušia piliere Lisabonskej zmluvy, tak z tých peňazí neuvidím ani penny, resp. nedostanem dôchodok.
Dsa á povedať, že načo si tam potom išiel, ale chápem, že mizerná situácia na slovensku ťa k tomu donútila veď predsa chces využiť vyhody kapitalizmu a dopriať si trochu toho vyššieho štandartu. Ale na druhú stranu, možno si nemal byť taký sebecký a využiť ďalšiu výhodu systému "slobodu slova" a zložiť si politickú stranu a snažiť sa o zmenu doma.

Ale kedže ty si liberálny demokrat ktorý ma len plnú hubu kritiky protisystémových názorov som rád, že máš takéto problémy, ktoré su v konečnom dôsledku výsledkom kapitalistickej demokracie.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ach, kali. Kapitalizmus? Kde? Bež si o tom niečo prečítať predtým, ako budeš na mňa reagovať. Ďalej - áno, šiel som tam, kde bolo lepšie. No nebol som sprostý, že som nezostal tam, kde bolo horšie? Mohol som, odišiel som - získal som tam vzdelanie, vďaka ktorému som teraz tam, kde som. Neľutujem to a nikdy nebudem, takí ako ty to nikdy nepochopia. Aby som nezabudol - asi vieš, že žijem v Japonsku (poniektorí ma tu kameňujú za to, ako to tu stále opakujem, no zdá sa, že to treba niekedy rapotať), môj životný štandard veľmi neklesol, práve naopak.

Nepoteším ťa - nespolieham sa na to, že peniaze z nejakého dôchodku (ak sa ho vôbec dožijem) ma budú živiť. Radšej sa zabezpečím sám, prácou a tým vzdelaním, ktoré som získal. To, že si rád, že mám takéto problémy, ma iba utvrdzuje v tom, že môj názor na teba (ktorý bol pôvodne celkom neutrálny) je v poriadku. Nebudem taká sviňa ako ty a poprajem ti iba to najlepšie, nechcem sa radiť k typickým Slovákom, národniarom. Buď na seba hrdý.

Ja som liberálny demokrat? Človeče, tebe vymazali všetky spomienky na to, čo som tu popísal v téme o cigánoch a tak ďalej? Naozaj? A čo sa týka toho tvojho odkazu - máš niečo lepšie, čo nám svet ponúka? Alebo budeš držať papuľu?

Ja som do politiky nešiel preto, lebo ju nepovažujem za dobrý krok pre môj život a život mojej rodiny. Pokiaľ si tak nekonečne naivný a nevieš porozumieť takým rozhodnutiam, tak to je už iba tvoj problém. A prečo si vôbec nešiel do politiky a ty a nezačal šľahať za Kotlebu?
Napísať odpoveď