Strana SaS

Diskusie na politické témy...
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

-AA- napísal:Inteligenčne poslabšia časť populácie, ku ktorej patríš, keďže nechápeš, že rozdiel je oproti moslimským spoločnostiam práve v sekularizácii kresťanstva.
Ja si to plne uvedomujem. Lenže zároveň si aj uvedomujem, že zásluhu na sekularizácii kresťanstva nemá kresťanstvo, ale sekularisti (môže tu byť aj nejaký prienik, nehovorím). Čiže som reagoval na Sulíkove sračky typu:
Kresťanstvo je na území Európy 2000 rokov, výrazne nás formovalo (odpúšťať, láska k blížnemu..) a teda logicky je súčasť našej kultury
alebo aj ten záver jeho článku na denníkuN ktorý teraz nenájdem, lebo denníkN je dole.

Get to know your shit before you open your mouth.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

trvalo velmi dlho dokym Europa z Krestansva spravila to cim je dnes /v pozitivnom zmysle/. Nepotrebujeme zacinat zase odznova s Islamom kde ten proces sekularizacie by pravdepodobne bol zdlhavy a bolestivy. Spajanie viacerych rozlicnych kultur a nabozenstiev je vzdy problematicka vec a otazka znie- preco to robit? Is**m vznikol ako sposob ako co najefektivnejsie organizovat armadu, to je jeho prvotny ucel.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

So Sulíkom to ide dole vodou, neviem, čo to v poslednej dobe požral, no začal sa pchať do vecí, ktoré by mal radšej nechať na iných, napríklad na Slobodný Vysierač a podobne. Namiesto toho, aby čušal, sa zosmiešňuje stále viac a prichádza tak o hlasy. Aj o ten môj, aspoň zatiaľ. Napísal som mu to aj na Facebook.

Na druhej strane ma stále teší Galko, s ktorým som bol v kontakte ohľadom istého nákupu na UK v BA, sľúbil, že to preskúma a presne takto si predstavujem komunikáciu s politikmi. Aspoň robí niečo reálne a neustále do niečoho šprtá, čo nie je vôbec na škodu.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Aké obdobie myslíš pod pojmom "v poslednej dobe"? Lebo cca pred dvoma rokmi bol Sulík na Vysielači pečený varený...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Poliačik posledným liberálom v SaS?

https://dennikn.sk/607584/poliacik-napi ... i/?ref=tit
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

sľúbil, že to preskúma a presne takto si predstavujem komunikáciu s politikmi.
Tak si to predtavuje asi vacsina, preto kazdy slubuje :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Solo_Kamen - aj ten jeho slobodný vysierač som tu kritizoval. Takže áno, odvtedy.

Hegy: Ja nepotrebujem sľuby. Mne stačia reálne činy. Pokiaľ si myslíš, že patrím medzi tých, ktorí veria v to, čo "niekto sľubuje", tak to je tvoja vec.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie nie, len mi to tak napadlo, ked som videl v jednej vete "sľubovať" a "politikmi" :)
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

seth82 napísal:Solo_Kamen - aj ten jeho slobodný vysierač som tu kritizoval. Takže áno, odvtedy.
A čo ak tým niekolkých zlých hnusných kakaných konšpirátorov priviedol na správnu cestu, hm? :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Nová sociálna netvorka v SaS? Ťuťmáci? Ona sa dostala do parlamentu so stiahnutými gaťťkami.. hm, to je úspech intelektu a schopností.

Video pridávam kvôli jej vyjadreniu, nie kvôli Kotlebovi.

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Skočil si na manipuláciu rovnako, ako voliči SMERu a Kotlebu.

"Ľudia mam radosť z tohto účelovo postrihaného videa, ale vravela som o ťuťmákoch, ktorí dnes sedia v parlamente, ktorí sa narodili so zlatou vidličkou v zadku (známosti, rodičia komunisti a pod) a myslela som tým kolegov najmä zo smeru, ktorí za cele volebne obdobie nepovedia žiaden svoj názor a len vykonávajú príkazy vodcu. Sú to ľudia, ktorí nič nedosiahli iba majú známosti na správnych miestach. Nedokážu sa vzoprieť ani keď vidia že sú súčasťou niečoho strašidelného. A tým by som dopriala konkurenciu v podobe ľudí so skúsenosťami a názorom."
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ucelovo postrihane video mysli tym ten prestrih na Magdicku? Lebo jej honosny speech je imho bez zasahu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Neviem, na čo myslí.
hughito
Redeemer
Redeemer

seth82 napísal:Skočil si na manipuláciu rovnako, ako voliči SMERu a Kotlebu.

"Ľudia mam radosť z tohto účelovo postrihaného videa, ale vravela som o ťuťmákoch, ktorí dnes sedia v parlamente, ktorí sa narodili so zlatou vidličkou v zadku (známosti, rodičia komunisti a pod) a myslela som tým kolegov najmä zo smeru, ktorí za cele volebne obdobie nepovedia žiaden svoj názor a len vykonávajú príkazy vodcu. Sú to ľudia, ktorí nič nedosiahli iba majú známosti na správnych miestach. Nedokážu sa vzoprieť ani keď vidia že sú súčasťou niečoho strašidelného. A tým by som dopriala konkurenciu v podobe ľudí so skúsenosťami a názorom."
seth82 napísal:Skočil si na manipuláciu rovnako, ako voliči SMERu a Kotlebu.

Aké účelovo zostrihané video? Veď jej reč je kompletná, viď.:
22. 11. 2016 17:29:37 - 17:31:35 11. schôdza NR SR - 1.deň - B. popoludní Tlač 329 Prehrať krátke video vystúpenia (v novom okne) Prehrať celý záznam rokovania (v novom okne)
Cigániková, Jana (SaS) - poslankyňa NR SR Vystúpenie s faktickou poznámkou
Ďakujem pekne. Martin prosím ťa povedz kolegovi Igorovi Matovičovi nech si nechá tieto subjektívne poznámky lebo neviem či on presne vie o tom ako to v našej strane chodí, ja teda tiež neviem o nejakej dohode. A chcem povedať len toľko, že ak si pán Matovič nevšimol tak mi v SaS-ke nerobíme veci podľa toho , či sa to ľuďom páči alebo nepáči, či z toho niečo vytlčieme alebo nevytlčieme, nechajte si takýto populizmus. My hovoríme to, a ja vám to poviem na rovinu, ja by som chcela, aby poslanci, ministri, aby takýto ľudia mali vyšší plat. Viete prečo by som to chcela? Aby sme do tohto parlamentu si sadli ľudia, ktorí niečo v živote dosiahli, niečo dokázali, ktorí dnes možno zarábajú možno 10 tisíc euro, možno viacej a zarábajú tie peniaze preto, lebo boli vo svojím živote veľmi šikovní. Dokázali vytvoriť firmu, dokázali zamestnať ľudí, dokázali tú firmu viesť, jednoducho dokázali vo svojom živote šikovní vysporiadali sa stým a vedia aké to je, čo je to podnikať, čo je viesť niečo. Takýmto spôsobom, pre týchto ľudí, ktorí dnes zarábajú tisíce pre tých je ten plat, ktorý sa poslancovi ponúka, pre takéhoto človeka je to smiešny plat. Samozrejme pre nejakého ťuťmáka, ktorý v živote nič nevytvoril, ktorý sa narodil so zlatou vidličkou v zadku možno, tak pre toho, pre toho je to možno atraktívne ale ja by som chcela, aby sem chodili šikovní manažéri, torí budú rozhodovať o tom ako sa v tejto krajine bude dariť. A vôbec sa mi nepáči toto vytĺkanie kapitálu, pretože áno väčšinou ľudia si povie, že fuj tí poslanci zlí, no viac si nezaslúžia, ale keby sme ponúkali vyšší plat prišli b y sme konkurovať možno nie úplne najšikovnejším niektorým poslancom, naozaj šikovní ľudia, ktorí by dokázali túto krajinu jednoducho ťahať k lepšiemu. Tak ja z tohto dôvodu budem proti tomu, aby sa zmrazovali platy. Ďakujem pekne.
Skôr si uvedomila, že prestrelila a teraz sa to snaží spätne vysvetliť. Alebo to možno naozaj myslela inak, ale tak treba si dávať pozor na to, čo človek v parlamente hovorí.

Dám sem Blahov status, lebo sa k tomu vyjadroval:
Fúha, zatiaľ asi najväčší trapas, aký som mal tú česť zažiť od médií. Hospodárske noviny na hulváta obhajujú poslankyňu Cigánikovú, hoci označila všetkých ľudí, ktorí nezarábajú desaťtisíce eur a "nevytvorili firmu" za ťuťmákov. Dokonca doslova citujú jej výrok, z ktorého presne toto vyplýva! A pod tým píšu, že to celé je len klamstvo z konšpiračného webu, na ktoré sa vraj dokonca nachytal aj poslanec Blaha. Čistá haluz.

Ja to pre istotu redaktorovi Štefanovi Chovancovi, ktorý ma očividne problém s čítaním textu s porozumením ešte raz odcitujem, čo povedala Cigániková - a odcitujem to z jeho vlastného článku: "Chcela by som, aby si do parlamentu... sadli ľudia, ktorí niečo v živote dosiahli, niečo dokázali, ktorí dnes možno zarábajú 10 tisíc eur, možno viacej a zarábajú tie peniaze preto, lebo boli vo svojom živote veľmi šikovní. Dokázali vytvoriť firmu, dokázali zamestnať ľudí, dokázali tú firmu viesť ... a vedia aké to je, čo je to podnikať, čo je viesť niečo. Takýmto spôsobom, pre týchto ľudí, ktorí dnes zarábajú tisíce, pre tých je ten plat, ktorý sa poslancovi ponúka, pre takéhoto človeka je to smiešny plat. Samozrejme pre nejakého ťuťmáka, ktorý v živote nič nevytvoril, ktorý sa narodil so zlatou vidličkou v zadku ... pre toho je to možno atraktívne, ale ja by som chcela, aby sem chodili šikovní manažéri, ktorí budú rozhodovať o tom, ako sa v tejto krajine bude dariť.“

Pre každého, kto v sebe nemá pixlu toluénu, z tohto textu jednoznačne vyplýva, že Cigániková považuje za hodnotných ľudí iba podnikateľov, čo si založili firmu, prípadne manažérov, skrátka, ľudí, čo zarábajú desaťtisíce eur a "možno viacej", a že naopak, pohŕda ľuďmi s nižšími príjmami, pre ktorých by bol atraktívny aktuálny poslanecký plat (haló, trojnásobok priemernej mzdy!) a považuje ich za ťuťmákov. Ani slovkom sa nezmienia o žiadnych poslancov Smeru, ako sa teraz vykrúca. Jednoducho povedala, že ak niekto nezarába desaťtisíce euro a nie je biznisman, tak je ťuťmák. A že pre takéhoto ťuťmáka je dobrý aj poslanecký plat.

Haló, pre koho z vás, priatelia, by nebol dobrý poslanecký plat? Pre koľkých ľudí na Slovensku by taký plat nebol dobrý? Ak by ste chceli zarábať skoro 3000 euro, tak ste ťuťmáci?! Inak, zaujímalo by ma, koľko zarábajú redaktori HN, lebo ak nemajú vyššie mzdy ako poslanci NR SR, Cigániková za ťuťmákov označuje aj ich. A zároveň všetkých učiteľov, lekárov, sestričky, robotníkov, úradníkov, skrátka, 99% ľudí na Slovensku. A HN je v tejto zbohatlíckej arogancii tlieska a ešte sa ju snaží ospravedlniť. Neverím vlastným očiam.

Existujú len dve možnosti vysvetlenia: po prvé, HN musí obhajovať SaS, nech sa deje, čo sa deje; po druhé, redaktor HN je negramotný a nerozumie písanému slovu. Predpokladám, že pán Chovanec je gramotný. Takže sa pýtam - ako sa môže HN takto strápňovať a takto okázalo kopať za SaS. Toto je možno ešte väčší škandál ako sama Cigániková, ktorá je proste len typická saskárska papaláška a po tomto svojom výroku v politike skončila. Vôbec sa ňou ďalej nemá zmysel zaoberať. Ak niekto takto okázalo pohŕda 99% Slovákov, nemá v parlamente čo hľadať. Ale HN-kami sa má zmysel zaoberať. Lebo tento hlúpy článok ich diskvalifikuje z novinárskej branže.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to ze ten jej prejav je jak z pomocnej je jedna vec a to co chcela povedat druha. kto chce ten pochopi, kto nie ten je rad, ze si moze kopnut.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak ako napísal M142 vyššie. Blahov status ma nezaujíma, nemienim tráviť čas čítaním sprostostí od toho súdruha. V každom prípade ale priznávam, že tá ženská sa vyjadrovať nevie a nabudúce by mala podumať nad tým, čo hovorí predtým, ako niečo vytresne.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

ja vám to poviem na rovinu, ja by som chcela, aby poslanci, ministri, aby takýto ľudia mali vyšší plat. Viete prečo by som to chcela? Aby sme do tohto parlamentu si sadli ľudia, ktorí niečo v živote dosiahli, niečo dokázali
Takže to bol celý čas problém Slovenska, nízke platy poslancov a ministrov.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

skratka akoze tymto chce motivovat slusnych, sikovnych manazerov aby sa stali politikmi ?

no taky manazer do sucasnej politiky nepojde, pretoze dobre vie, ze je to moralne bahno a pospinit sa neda.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Švédsky Sulík?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ano, to je to co tvrdim uz dlhsie: pocet poslancov treba mierne znizit a na plate im pridat /povedzme raz tolko/, zakladny plat poslanca nie je pre spickoveho odbornika z podstate akejkolvek oblasti velmi zaujimavy preto pokial nechce robit charitu tak do politiky ani nepachne.
Napísať odpoveď