BREXIT - Britské referendum

Diskusie na politické témy...

Mala by Veľká Británia vystúpiť z EU?

VB by mala ostať v EU
41
58%
VB by mala opustiť EU
25
35%
Je mi to jedno
5
7%

Celkom hlasov: 71

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: BREXIT - Britské referendum

Príspevok od používateľa jackb »

kali, zmena z domu? ja som na Slovensku vystudoval odbor zamerany na rozvoj regionov. pri praci na oboch zaverecnych pracach mi miestne spravy neboli ochotne alebo schopne odpovedat na maily, ked som sa snazil ziskat informacie, aby som im ten rozvoj mohol usit na mieru. do toho este prisli volby 2012 a po Gorilach a vsetkom F*co sam vo vlade. pre mna jasne znamenie, ze vacsina ma rozvoj a zlepsenie na haku. a nemam potrebu byt toho sucastou.
preto som odisiel. a urobil som si vzdelanie, aby som tu mohol robit nieco, na co nie je na Slovensku trh a na pozicie v tom odbore sa zamestnava uplne iny druh aboslventov.

referendum sposobilo mozno aj to, a to ale nikto na plnu hubu nepovies, ze sa britski zamestnavatelia nechcu prijmat absolventov z britskych skol, ale z EU.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Aby ste sa necítili osamotení, mohol by výjsť aj potencionálny FREXIT.
jackb napísal:referendum sposobilo mozno aj to, a to ale nikto na plnu hubu nepovies, ze sa britski zamestnavatelia nechcu prijmat absolventov z britskych skol, ale z EU.
Skús Japonsko..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Aha, ku kalimu sa pridal ďalší jeho názorový spoluhráč. To, čo napísal jackb, nedáva žiaden zmysel. Ale to by si ty, národovec, kotlebovec (už tradične absolútne neschopný napísať niečo gramaticky správne) a domased musel vystrčiť päty z našej slávnej slovanskej centrály :)
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA-, nechaj ma urobit si prieskum trhu, ci je tam dopyt po ludoch ako ja.
ta veta je zmrsena: ma ist o to, ze mam pocit, ze sa od juna Briti zdrahaju zamestnavat absolventov ich skol, ktori maju obcianstvo z EU. ale skutocne to moze byt len moj subjektivny pocit.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

seth82 napísal:už tradične absolútne neschopný napísať niečo gramaticky správne
Len toto ma z toho zaujíma. :lol: Myslím, že poukazovanie na gramatické chyby je jedna z tvojich najväčších devíz, tak buď kľudne konkrétny.
-AA-, nechaj ma urobit si prieskum trhu, ci je tam dopyt po ludoch ako ja.
Veľa šťastia :) Snáď si svoje vzdelanie hradil kompletne sám a nie z daní britských občanov.. a tak neprídu skrátka.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Prepáč, nemôžem sa tunajším kotlebavoličom venovať stále. Môžem byť konkrétny. Výjsť sa nerovná vyjsť.

A pre šaša, ktorý ma tu ukarmoval za moje chyby: Jeden podstatný rozdiel medzi mnou a hore uvedeným Aryanom - ja sa nehrám na hejslováka, ktorý sa bije do pŕs za Slovensko, pričom ani len neovláda svoju vlastnú reč. Ja si svoje chyby dokážem priznať, pretože v jednom ohľade - moja celá rodina aj tak nepochádza zo Slovenska a v druhom - takmer polovicu života som strávil v zahraničí a to sa odrazilo na mojej gramatickej neschopnosti. Áno, dokážem si to priznať - prečo nie? Ak karmista nepochopil podstatu, to je jeho problém.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Vďaka, ako hejslovák si takú závažnú chybu naozaj nemôžem dovoliť..

Teraz vážne, nie som hejslovák, ani sa neodvolávam vo svojich postojoch na slovenskú národnosť.

A okrajovo aj k téme -EXITov,
http://www.teraz.sk/zahranicie/referend ... lanok.html
Italy votes on Sunday in a constitutional referendum that, should there be a “no” vote, could trigger the departure of Prime Minister Matteo Renzi. Following Donald Trump’s election as U.S. president, and the Brexit vote in June, the poll in the Eurozone’s third largest economy is the latest political event in which anti-establishment forces could trigger international shockwaves.
http://www.newsweek.com/italian-referendum-result-yes-no-what-does-it-mean-europe-527493

//autoeditácia príspevku (19 Jan 2017, 13:48)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

To ze kazdy jedinec sa viac ci menej identifikuje iba so svojou kulturnou skupinou a vymedzuje sa voci ostatnym skupinam je evolucne normalne. Preto aj vznikol Brexit, domaci si povedali ze uz nechcu dalsie statisice cudzincov s ktorymi nie su kulturne ani historicky spriazneni. Ale tak to funguje viac ci menej vsade. Dokonca aj v tej ospevovanej Skandinavii sa zvyknu inac spravat k domacim a inak k cudzincom-hlavne z vychodnej Europy. Detto Rakusko, Nemecko, Francuzsko atd. Je to to iste ako ked vo fy na Svk pracuju povedzme Ukrajinci alebo Romovia /na kvalifikovanych poziciach/ tak automaticky maju pridelovanu horsiu pracu a pod. Opakujem-vo svete to funguje tak isto, kto tvrdi ze nie, tak sa snazi iba zakryvat oci pred skutocnostou. UK ma s kontinentalnou Europu iba malo co spolocne, bolo iba otazkou casu kedy popretrhaju vazby ktore nemaju pre nich historicke ani hospodarske opodstatnenia.
jackb
Redeemer
Redeemer

takze uz nie je jedna europska kultura, ked su Poliaci, Rumuni a Bulhari kulturne nekompatibilni?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak šovinizmus rastie, po migrantoch a cigánoch prídu na rad aj tradiční nepriatelia zo susedských krajín a pod. ;)

V tomto je projekt EÚ fajn, že potláčal tieto choré nacionalistické prejavy. Ale ak sa niekto hrá s ohňom, tak sa to časom vymkne z rúk.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Uvidime co povedia obyvatelia Eu ked bude treba zachranovat Taliansko ci dokonca Spanielsko, Grecko bolo oproti tomu nic. Apropo Grecko svoje dlhy nikdy nesplati, budu mu postupne odpustane, co sa uz ciastocne aj stalo.
jackb
Redeemer
Redeemer

co ma UK s Greckom? ved UK plati librou preto su mu grecke dlhy tak ci tak ukradnute.

co je to ale s tou kulturou Vychodoeuropanov? este pred menej ako dva rokmi si ma karhal, ze Rumuni v UK su plne kulturne kompatibilni a teraz uz nie su.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Eurozona je od zaciatku v zlej kondicii prave kvoli statom ako Grecko, Taliansko, Spanielsko a Portugalsko. Tieto staty nikdy nemali prijat euro. Pre Uk aj nakoniec aj tieto staty by bolo vyhodnejsie keby si ponechali narodne meny a tie mohli podla potreby kurzovo upravovat- obojstranne vyhodne z obchodneho hladiska. Brexit bude mat vyhodu v tom, ze Uk si bude moct dojednat obchodne dohody s kazdym statom individualne tj obide Brusel ktory nastavuje pravidla tak aby boli hlavne vyhodne pre Nemecko a Francuzsko.
Domace obyvatelstvo vecsinou nikdy neprijme cudzincov medzi seba na rovnaku uroven s domacimi. Viem to od ludi ktory uspesne pracuju a ziju v cudzine aj 30 rokov. Ked pride na lamanie chleba tak kosela je blizsia ako kabat.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo956 napísal:Domace obyvatelstvo vecsinou nikdy neprijme cudzincov medzi seba na rovnaku uroven s domacimi. Viem to od ludi ktory uspesne pracuju a ziju v cudzine aj 30 rokov. Ked pride na lamanie chleba tak kosela je blizsia ako kabat.
Nesuhlasim.
Ako konkretne si predstavujes - ked pride na lamanie chleba?
jackb
Redeemer
Redeemer

Briti hned pri myslienke na euro dostali vynimku z prijmania eura. takze eurozona je irelevantna vo vztahu EU - UK.
plus porovnavat drachmu, liru a libru tiez dost scestne, kedze UK ma ovela vyssie HDP ako si Grecko ci Taliansko vobec dokazu predtavit
gogo956
Redeemer
Redeemer

Javatar
Napr ked sa uchadzaju o post rovnako kvalifikovany zaujemcovia s podobnou praxou tak spravidla je uprednostneny domaci pred cudzincom resp so zahranicnym povodom. To viem od mnohych ludi z roznych krajin, Rakusko, Nemecko, Svedsko. U zivnostnikov je bezne ze po zisteni ze su cudzinci tak rusia zakazku. Netvrdim ze sa to musi stat kazdemu ale je to caste.
Jackb
Bud som to nenapisal dost zrozumitelne alebo si necital dost pozorne. Pisal som o niecom inom.
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal:Pre Uk aj nakoniec aj tieto staty by bolo vyhodnejsie keby si ponechali narodne meny a tie mohli podla potreby kurzovo upravovat- obojstranne vyhodne z obchodneho hladiska.
este raz: Britania nemala nikdy v plane prist o narodnu menu a nikdy to od nej nikto nepozadoval.

okrem toho, naozaj si mysli, ze pre medzinarodny obchod na narodnej urovni je vyhoda ked kurz meny v krajine so zlou ekonomikou pohybuje podla toho ako dobre sa vyspia jej politici ale musia toho skakat bankari v krajine s top ekonomikou?

to s tym vyberom ludi pre UK neplati. cudzinci su tak v najnizsich poziciach ako v top managmentoch. zalezi len na ludoch, ci sa naucia jazyk a chcu sa prebojovat kariernym rebrickom.

uz som tu pisal postoje britskych riadicich pracovnikov ku mladej pracovnej sile v UK v porovnani s pracovnikmi mimo Britanie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

gogo956 napísal:Napr ked sa uchadzaju o post rovnako kvalifikovany zaujemcovia s podobnou praxou tak spravidla je uprednostneny domaci pred cudzincom resp so zahranicnym povodom.
Tu take nepozorujem ale je pravda, ze Londyn je specificky takze sa hadat nebudem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jackb
1/Nikde nikdy som nepisal o tom ze by Uk malo prist o narodnu menu.
2/EURO je mena prislaba pre DE a prisilna pre ostatne staty. Juzna Europa nemoze byt konkurencieschopna pretoze nemoze devalvovat menu. Zaroven sa tym nedokazu zbavit dlhu.
3/Uk je povinne dodrziavat obchodne dohody ktore su nevyhodne pre hospodrstvo krajin juznej europy- to sa po brexite zmeni.
Ked bude trochu viacej casu mozem aspekty devalvacie blizsie rozpisat.
Javatar
Londyn je svetom sam o sebe
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

gogo nebol si to ty kto mal minule nejake vyhrady k subjektivnym skusenostiam ?
Napísať odpoveď