Multimedialne centrum - XBMC (Kodi)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mikioko
Light Professional
Light Professional

Re: Multimedialne centrum - XBMC (Kodi)

Príspevok od používateľa mikioko »

Vyzera to fajn aj ta cena, ale 25Mbps cez wifi to je hrozne malo
recenzia

este lepsia recenzia
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

test napísal:Mas s nim prosim aj osobnu skusenost? Alebo cital si recenzie na to? Parametrovo vyzera slusne.
Ano mam. Prehra to uplne všetko čo tomu predhodiš. Ma to trochu problemy s passtrough HD zvuku (neviem nakoľko je to podstatne), to ale aktualne všetky prehravače s tymto chipsetom. Inak bezproblemova škatulka.
mikioko napísal:Vyzera to fajn aj ta cena, ale 25Mbps cez wifi to je hrozne malo
Na rychlejšie wifi si priprav tak 3-nasobnu sumu.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Ja mam toto, v akcii som kupoval za 30€ a max spokojnost, super ovladač na ktorom je priamo tlačidlo KODI

Amlogic S905X - 2GB + 16GB
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_414757.html
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Beelink GT1 nevyzera zle, ma to fajn procesor, 2GB RAM, ten prenos 25mbit po wifi mi nevadi, ved to mozem pripojit na LAN. To co hodil Jukel vyzera este lepsie, parametrami je to podobne a cena polovicna. Je tam 38 eur, k tomu DPHcka a posta z colnice, cize 50-51 eur dokopy. 2GB RAM a 8GB verzia stoji este o 4 eura menej, ale to kaslat na tych par eur. Jukel ako je na tom dialkove, reaguje rychlo, spolahlivo, nestavaju sa dvojkliky v Kodi?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ak ide len o cenu, tak s takymi parametrami kupis skatulku aj za dvacku.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

O co tam vlastne ide? Myslel som si, ze najma o hardware a potom o to, ze ci je ten Android z dakej oficialnej cesty a je presne urceny a vyladeny k tomu hardware alebo je to len port z ineho zariadenia. Alebo sa mylim v tomto? Rovno sa vsak mozem opytat, ze v com je lepsi Beelink GT1 od toho napriklad co tu dal Jukel?
jukel
Professional
Professional

Dialkové je super, je tam aj kurzor na nemotorné android appky, ale tam pouzivam iba youtube a slovenske radia ktore bezia aj na pozadi počas toho ako pouzivam KODI a dokonca sa daju spustit priamo z KODI, staci ich hodit do Favorites. Sice som nezistil ako sa na tom ovladači píše text ale ten som si vždy naklikal a na kodi som texty písal vacsinou cez telefon.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ok, dakujem ti za odpoved. Ak by boli aj ine navrhy alebo skusenosti, privitam ich.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ten beelink, podporuje to google cast?
Ryan Giggs
VIP
VIP

test
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem za odkaz. Precital som si recenziu a hovorim si, ze to objednam a skusim, ze to uz horsie ako ten moj Minix X6 nebude. A potom som zbadal, ze ma 1GB RAM a hotovo. To uz nechcem, pretoze prave 1GB RAM je malo od Android 4 a vyssie, cize brzdou tychto zariadeni je prave RAM. Hento za 22 dolarov ma sice root uz od zaciatku, takze sa da kopa zbytocnosti vyhodit, ale zial, velkym zrutom je prave Kodi a ak je velka kniznica filmov, tak tam je prave kamen urazu. Preto ak budem kupovat zariadenie, tak len s 2GB RAM. Favoritom je teda NEXBOX A95X co odporucal jukel a potom Evolveo co som uvadzal na predoslej strane. Asi objednam ten NEXBOX A95X s 2GB RAM.

Inak taka otazka ku Kodi, ak s tym niekto robil. Ako zo stareho zariadenia exportujem kniznicu a potom vlozim do noveho Kodi? Nebude s tym problem? Myslim, ze Kodi by mohol mat niekde export v menu a ked nie, tak aspon ulozeny subor s kniznicou v zariadeni.

Edit - Citam teraz na nete, tak NEXBOX A95X ma celkom dobru odozvu na aktualizacie, Kodi 16.0 je celkom nove (cca rok stara verzia Kodi, stable je 16.1 a v beta 6 je verzia 17), ale aj tam je mozna aktualizacia alebo si ju mozem spravit aj sam.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ta RAM nevyzera zeby je to nejak vadilo.
jukel
Professional
Professional

Mam 2GB ram a sem tam mi vypise "Medzipamat plná" tada aspon myslim ze za toto moze ramka. Vtedy mi dakedy nejdu prehrat videa, restart pomoze. Ale mam pridanu kniznicu filmov zo sosacu co je 13 000 filmov čiže kym načita zoznam tak to chvilu trva, mozno to moze byt tiez pricina
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re:

RAM vadi, minimalne v rychlosti systemu. Kodi je dost narocne a ako pise aj jukel, pri vacsej kniznici to zahlti a moze padnut. Je to podobne aj v monile, skus Android telefon pouzivat 5 dni, nechaj si pusteny Chrome, tam otvorenych 20 okien, obcas zapni Facebook, Viber, Instagram, aplikaciu na noviny a mail, vsetko minimalizuj, tym padom ako keby bezia na pozadi a telefon bude strasne spomaleny (pokial sa nebavime o mobilicj ako S7 Edge a podobne kusky).
Tu su aj dake clanky co o tom napovedaju -
https://www.mojandroid.sk/samsung-galax ... lipop/amp/
http://www.trustedreviews.com/opinions/ ... phone-need

Obednal som nakoniec to zariadenie co daval jukel, skladom bolo 2GB Ram s 8GB miestom a EU adapterom, na dalsi den to uz aj poslali. Ide to z Ciny, cez AliExpress. Nasiel som k tomu zariadeniu aj daku diskusiu, chvalili firmware, ze par krat vysla nova verzia, takze na tom pracuju a odladuju to. Spominal sa tam firmware z augusta, ale uz som nepatral ci ma aj nieco novsie. Ma to OTA, takze pri pripojeni na nete si to bude tahat aktualizacie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Porovnavať to s mobilom je uplne mimo misu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pripletiem sa do debaty. Nemyslim si, ze je to mimo misu, kedze ten Android na tychto zariadeniach nie je specificky upraveny na to, ze ide o Android pre prehravac. Je to normalny Android, ktory sa pouziva aj v mobiloch, doplneny o prehravac, pripadne kodeky, je tam predinstalovane Kodi, Netflix, mozno dalsie sluzby ako HBO Go a podobne. Niektore vyuzivaju MX Player, niektore zase nieco ine. Niekde sa pouziva Android TV, inde zase klasicky Android ako na mobile ci tablete, prevazuje klasicky Android a to zrejme z dovodu poplatkov ci licencii za Android TV. Klasicky Android sa musi este upravit, aby ho bolo mozne ovladat dialkovym ovladanim, pretoze je standardne navrhnuty na dotykove obrazovky mobilov a tabletov.

Ryan, co je mimo misu na porovnavani Androidu v prehravaci s tym co je v mobile???
Ryan Giggs
VIP
VIP

Intenzita a rozsah pouzivania mobilu a takeho prehravaca je diametralne rozdielna.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Intenzita pouzivania mobilu ma s tym spolocne asi len to, ze pri pouzivani mobilu a castom pustani aplikacii sa pamat skor zahlti, pretoze samotny Android si aplikacie nacitava do pamate z dovodu rychleho spustenia. Velkym zrutom RAMky je rozlisenie a zobrazovane body, pri FullHD je to 2,07 miliona bodov. Pre Android 5.0 sa odporuca minimum v pripade 32-bit aplikacii 1GB RAM, v pripade 64-bit su to 2GB, je o tom napisane tu: https://01.org/android-ia/user-guides/a ... .0-and-5.1 a nieco sa spomina aj tu: http://source.android.com/compatibility ... nd_storage Android ako taky si aplikacie nacitava do pamate, v pripade prehravaca to bude Kodi, prehravac ci kodek, nejaka nadstavba k tomu, urcite Google Play, co to vezme system a mozno dalsie veci, ktore tam bezia. Sam mam doma Android prehravac s 1GB RAM a vidim, ze to obcas hodi chybu, najma pri live streame z internetu, kde je RAMka zahltena kratko po spusteni, obcas sa to stane aj v Kodi.
Ryan Giggs
VIP
VIP

"Asi len to" je ale prave dost klucove v tom o com je rec. Ved si to sam potvrdil.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nic som nepotvrdil, vybral si si z toho len to co si chcel. Reagoval som na intenzitu pouzivania mobilu a preco sa tam pamat moze skor naplnit ako v pripade prehravaca, ale zaroven neviem, ze co vsetko sa na takom prehravaci spusta, co vsetko bezi na pozadi a co vsetko si tam Android sam nacitava. Navyse som napisal moju vlastnu skusenost, ze 1GB RAM na prehravaci je malo a ake priznaky to ma u mna. Ty si zial nedal ziadny argument, ze preco by malo 1GB RAM na takyto prehravac stacit.
Napísať odpoveď