Avensis 1.6 benzin zdochne nad 4tis
Avensis 1.6 benzin zdochne nad 4tis
Auto ide perfektne, ale akonahle mam plyn na podlahe, pripadne aj menej, autu po prekroceni 4tis zdochne asi 50 koni, citelne oslabne okamzite ťah.
Co by ste to tipovali? Uz som precistil aditivami palivovu sustavu, dal nove sviecky, skusal lepsie palivo... Absolutne ziadna zmena.
Co by ste to tipovali? Uz som precistil aditivami palivovu sustavu, dal nove sviecky, skusal lepsie palivo... Absolutne ziadna zmena.
Re: Avensis 1.6 benzin zdochne nad 4tis
Co na to hovori diagnostika? Vysoke otacky by som hladal problem niekde okolo turba, cize cely okruh turba vratane regulacneho ventilu, snimaca tlak, mozno aj samotny vzduchovy filter a vaha vzduchu. Ale najskor asi nieco s turbom. Treba to dat najskor na diagnostiku, ta by mohla odhalit blizsi problem. Skusal so vymenit aj palivovy filter?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
benzinove jednasestky preplnane nemali, iba dvojlitre a potom uz len naftaky... takze skor to sanie alebo predna lambda, ale pockal by som na diag...
Tiez by som to tipoval na vzduchovy system.
Neprepina sa niekde pri 4000rpm casovanie ventilov? (predpokladam ze mas 16V VVT-i). To by mohlo tiez robit problemy.
-
RATZINGER666
Darca
to by prebiehalo vo vyssich otackach a bolo by to zrejme sprevadzane nizkym tlakom oleja, inak tieto systemy sa sypat nezvyknu... hodil by sa este rocnik, aby sme vedeli generaciu motora, prip. najazd...
Jasne, sorry
Je to 2000 , 1.6 vvti , 145tis original
este mozno napoveda, ked je zohriata tak trase na volnobehu, otacky su ale na cca 800.
este mozno napoveda, ked je zohriata tak trase na volnobehu, otacky su ale na cca 800.
-
RATZINGER666
Darca
egr, plniaci tlak... chod na tu diag...
som na dlhsie v zahranici, nemam moznost ist na diagnostiku. Respektive samozrejme ze mam, ale asi to bude stat balik penazi tuna...
je nejaka moznost to overit takto doma?
je nejaka moznost to overit takto doma?
-
RATZINGER666
Darca
asi nie, ani neviem, na co si trufas a ake mas naradie a zrucnosti... ale pre zaciatok mozes skusit odpojit vahu vzduchu...
Pozeral som relaciu S.O.S. pomozte autam.
Zhodou okolnosti tam riesili daky sportiacik s VVTi od Honda.
A problem tam s tym autom bol obdobny ako tu.
Auto do urciteho bodu slo normalne no akonahle system vvti mal upravit casovanie a "prepnut" na ostru vacku tak auto stratilo vykon.
Bol tam tvedy problem na "hydraulike" ( neviem ako to nazvat) ovladania systemu vvti s tesnenim.
Ale problem s tlakom oleja ako takym sa nespominal.
Ak sa tym mysli to ,ze kontrolka tlaku oleja nezhasla tak toto tam spomenute nebolo.
To iba tak na okraj.
Zhodou okolnosti tam riesili daky sportiacik s VVTi od Honda.
A problem tam s tym autom bol obdobny ako tu.
Auto do urciteho bodu slo normalne no akonahle system vvti mal upravit casovanie a "prepnut" na ostru vacku tak auto stratilo vykon.
Bol tam tvedy problem na "hydraulike" ( neviem ako to nazvat) ovladania systemu vvti s tesnenim.
Ale problem s tlakom oleja ako takym sa nespominal.
Ak sa tym mysli to ,ze kontrolka tlaku oleja nezhasla tak toto tam spomenute nebolo.
To iba tak na okraj.
-
RATZINGER666
Darca
1,6l s vvti sa do avensisov davali az neskor, mozno 2002 alebo 2003...
honda ma vtec... vvti od toyoty je riadene tlakom motoroveho oleja a akutatorom, vtec od hondy elektronicky hydraulickym piestom...
honda ma vtec... vvti od toyoty je riadene tlakom motoroveho oleja a akutatorom, vtec od hondy elektronicky hydraulickym piestom...
Kde v zahranici si? Nemecko, Rakusko, Taliansko, Svajciarsko, Anglicko? No tak tam diagnostika nebude stat 25 eur, ale 40 eur. Keby to aj niekto napisal, ze je problem v tom a tom, treba to vymenit a nastavit, tak co urobis? V zahranici to evidentne robit nedas, ked si skupi dat peniaze za diagnostiku, takze je to vlastne bezpredmetne do casu kym prides na Slovensko.
Jo mas pravdu. Uz si spominam,ze tam riesil to tesnenie prave v tom hydraulickom pieste.RATZINGER666 napísal:1,6l s vvti sa do avensisov davali az neskor, mozno 2002 alebo 2003...
No dobre a ako by sa to malo prejavit na tej Toyote. Mam na mysli ten nizky tlak.
Cize ako sa to da laicky diagnostikovat.
Mam tiez tento motor takze ma to trochu zaujima.
-
RATZINGER666
Darca
no prejav by bol rovnaky, akurat by Ti to bolo jasne podla kontrolky mazania, prip. podla budiku tlaku... ak teda riesime ako hlavnu pricinu poruchy nizky tlak...
Hm. Ale to by si najskor uz asi vsimol a napisal to do svojho prveho prispevku. Ci?
Takze cisto teoreticky mozme tuto zavadu vylucit.
Takze cisto teoreticky mozme tuto zavadu vylucit.
-
RATZINGER666
Darca
kamarat, nevies citat? on nema motor s vvti, tie sa montovali az neskor...
T22 by mala mat podla toho co som zistil 1.6 vvti a vyrabali sa od 2000-2003 motor 3ZZ-FE
A tu som cital toto
A tu som cital toto
Tak hadam vie co ma doma a tvoj prispevok som akosi prehliadol hlavne teda ten spomenuty rok.marcel33 napísal:Jasne, sorry
Hej, presne 3ZZ-FE motor je aj v technicaku napisany
auto inak jazdi uplne super, len neviem ci sa mi chce do neho investovat vacsie peniaze, preto skupost na peniaze u neho.
Len som chcel vediet ci to nemoze byt iba daka malickost.
auto inak jazdi uplne super, len neviem ci sa mi chce do neho investovat vacsie peniaze, preto skupost na peniaze u neho.
Len som chcel vediet ci to nemoze byt iba daka malickost.
Veď môže, ale bez diagnostiky to asi ťažko zistíš