Váš názor na CZ/SK dabing

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Aký je podľa vás CZ/SK dabing??

Dobrý, sledujem filmy a seriáli s dabingom.
10
10%
Zlý, uprednostňujem originál znenie s/bez tituliek.
51
49%
Ako kedy... občas dobrý, občas zlý.
44
42%

Celkom hlasov: 105

tyler91
King
King

Re: Váš názor na CZ/SK dabing

Príspevok od používateľa tyler91 »

Trochu obnovim temu,neviete preco väcsina filmov ma cz stopu v Dolby Digital s mensim Bitrate-om ?
Original (zväčša anglická) stopa,je v drvivej väčšine prípadov v kvalitnejšom zvukovom formate DTS s bitrate-om aj 1509kbps,pričom DD ma max bitrate 640kbps.
Yogi120
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Záleží o čom sa bavíme ako nosiči daného filmu.. Čo pozerám, tak na väčšine Blu ray diskoch je aj Cz zvuk v DTS, prípadne dts hd master ....Alebo som mal len ja šťastie na take?
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Aj na Blu-ray diskoch je CZ stopa vacsinou len DD 384/448/640 kbps. Ceske DTS 1509 kbps (alebo DTS HD MA) ma dost malo filmov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Jednoducho lebo je to lacnejsie nez sa hrat s kvalitnou DTS stopou. Ked som ale davnejsie riesil dabing tak v komunite sa naslo vela ludi ktory prerabali DD dabing na DTS. Kedze hlas je len v jednej stope samostatne tak sa to povacsine da. Samozrejme ze to bola neskutocna piplacka napasovat to.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

wladas..môžeš prezradiť aká komunita to prerábala a akým spôsobom sa to dá robiť? prípadné, kde ..aj to mi môžeš vysvetliť, čo s tým má to, že hlas ide z jednej stopy a ktorej konkrétne?... ..možno to skúsim aj ja ..:-)

Human....minule som si pozeral BD disky v nayku a skoro kazdy mal cz v hd master...dokonca som si aj kúpil staré klasiky (dvojitý zásah a kickboxer) čo sú ozaj už pekné starinky a cz hd master..... kvalita toho hd master zvuku je zas iná téma...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

hdclub.sk a netusim akym sposobom
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

DTS HD moc neriesim,kedze nemam na to dekoder....vlastnim teda repro Logitech z906 a troska maju problemy pri dekodovani DD,pri niektorych filmoch je pocut praskanie v repro,neni to prijemne,tak preto vyhladam filmy s DTS s ktorym nemaju ziaden problem dekodovat...Ale ako vravim,original stopy uz takmer vsetky maju DTS
Napísať odpoveď