a hlavne mam rad ked clovek ktory vobec ale vobec nerozumie tomu ako veci funguju (klient) je ten najmudrejsi- to ma fascinuje najviac
Partners group - sporenie penazi
Re: Partners group - sporenie penazi
Mna len zaujima jak je mozne ze napr. elektrikari sa takto nevadia o tom kto je lepsi a ze pre koho robi. zaujimave ze to len v tomto obore su vsetci mudri .. cim to asi bude ... nechapem ..
a hlavne mam rad ked clovek ktory vobec ale vobec nerozumie tomu ako veci funguju (klient) je ten najmudrejsi- to ma fascinuje najviac
)
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mňa zasa fascinuje, keď ma ide o financiách poučovať nejaký absolvent politológie, psychológie, Trenčianskej univerzity, strednej školy, elektrikár, alebo iný "finančný magnát" (rozumej, bez adekvátneho ekonomického alebo finančného vzdelania, prípadne adekvátnej praxe), ktorý má za sebou zopár hodín brainwashingu na "mítingu", kde nejaký "kvázimanažér" vysvetľuje na powerpointových "koláčikoch" všetky tie taľafatky, pričom si v duchu mädlí ruky, že koľko bude mať pod sebou v pyramíde nových ovečiek. Takže každého niečo fascinuje...
-
javatar
Hardcore addict
mosaicx - myslim ze som to dostatocne ozrejmil v mojom poste
na SVK sa do toho pre vidinu velkych penazi proste nalialo plno ludi a urobili vela zloby... podla mna je to praca ako kazda ina a bezny clovek do nej jednoducho nevidi... a do toku penazi a ekonomickych systemov zase nevidia ludia po par skoleniach - ale je napriek tomu sa tvaria ako ekonomovia s 30 rocnou praxou a robia tomuto sektoru len zle meno...
dobrym financnym poradcom sa clovek nestane zo dna na den - vsetky tieto spolocnosti sa ale snazia urobit ich zo dna na den, tam vidim fail
inak vidim tuto profesiu ako prinosnu pre spolocnost...
na SVK sa do toho pre vidinu velkych penazi proste nalialo plno ludi a urobili vela zloby... podla mna je to praca ako kazda ina a bezny clovek do nej jednoducho nevidi... a do toku penazi a ekonomickych systemov zase nevidia ludia po par skoleniach - ale je napriek tomu sa tvaria ako ekonomovia s 30 rocnou praxou a robia tomuto sektoru len zle meno...
dobrym financnym poradcom sa clovek nestane zo dna na den - vsetky tieto spolocnosti sa ale snazia urobit ich zo dna na den, tam vidim fail
inak vidim tuto profesiu ako prinosnu pre spolocnost...
-
seth82
Darca
Pre všetkých, ktorí tu donekonečna obhajujú ZFP, OVB, Partners group, All4business a podobných "finančných poradcov", tu je pekný článoček o morálke a neoblbovaní http://ondrejmasiar.blog.sme.sk/c/34781 ... grafy.html a odporúčam aj diskusiu.
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2014, 7:29)
hahahahaha, odporúčam...
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2014, 7:29)
hahahahaha, odporúčam...
-
vladenko007
VIP
To znamená že keď som videl iba čiernu mačku tak iná teda neexistuje.
Dobre mu nakladajú. Tak som sa dnes pobavil.
Dobre mu nakladajú. Tak som sa dnes pobavil.
chalanko sa sice snazil, velmi mu to samozrejme neslo, ved ma za sebou garanta a manazerov...
ale potencialni zakaznici mali tiez hlupe otazky a hlavne sa spravali ako burani, kedze ho nenechali dopovedat jednu suvislu vetu, i ked skusal nieco vypotit...
u mna remiza 0:0, kedze ani jedna strana nic nepredviedla
ale potencialni zakaznici mali tiez hlupe otazky a hlavne sa spravali ako burani, kedze ho nenechali dopovedat jednu suvislu vetu, i ked skusal nieco vypotit...
Suhlas. Potencialni zakaznici v presile traja na jedneho a od diskusie to malo daleko. Banda sedlakov co si myslela, ze ziedla mudrost sveta a dokazovali si to agresivnym prejavom.beardie napísal:chalanko sa sice snazil, velmi mu to samozrejme neslo, ved ma za sebou garanta a manazerov...
-
javatar
Hardcore addict
asi tak - ocakaval som, ze ho nachytaju na hruskach (a aj to zacalo dobre ked sa ho pytali na prednosti partners group) ale zvrhlo sa to akurat na sileny vysmech...
Kamarat riesi hypoteku. Dnes vravel, ze dostal kontakt na niekoho z PG a ze mu na zaklade jeho podmienok (vyska hypoteky, kupna cena bytu, doba splacania, jeho plat) vypocitala a ukazala hypoteky.
Pri jeho plate okolo 700 az 800 eur a sume 48 000 za byt mu vraj vyslo najlepsie VUB, ze dostane 100 percent z ceny bytu, ma tam najlepsi urok a tak dalej. Od druheho, ktory je zamestnancom NBS a dal mu na neho kontakt nas spolocny znamy, tak dostal info, ze v jeho pripade mu to najlepsie vychadza v CSOB.
Ja PG neverim a vidim v tom zadrhel. Mam pred ocami, ze najskor spravi zivotnu poistku na seba, na dieta, na zenu, potom spravi cestovne poistenoa, urazove a zrazu sa dozvie, ze ponuka VUB uz neplati a skutocny urok bude o 2 percenta vyssi alebo co.
Ako mu to vysvetlit, ze riesit hypoteku cez PG alebo OVB je hlupost?
Pri jeho plate okolo 700 az 800 eur a sume 48 000 za byt mu vraj vyslo najlepsie VUB, ze dostane 100 percent z ceny bytu, ma tam najlepsi urok a tak dalej. Od druheho, ktory je zamestnancom NBS a dal mu na neho kontakt nas spolocny znamy, tak dostal info, ze v jeho pripade mu to najlepsie vychadza v CSOB.
Ja PG neverim a vidim v tom zadrhel. Mam pred ocami, ze najskor spravi zivotnu poistku na seba, na dieta, na zenu, potom spravi cestovne poistenoa, urazove a zrazu sa dozvie, ze ponuka VUB uz neplati a skutocny urok bude o 2 percenta vyssi alebo co.
Ako mu to vysvetlit, ze riesit hypoteku cez PG alebo OVB je hlupost?
-
audiotrack
VIP
ved nech si obe ponuky pozre a prerata sam. Ale ako argument mu mozes spomenut, ze logicky je vyhodnejsie brat hypo priamo ako sprostredkovane cez tretiu osobu ktora istotne nezije zo slnecnej energie ale si bere proviziu za sprostredkovanie
pravdupovediac nechapem preco vlastne financni poradcovia existuju a ak mam byt uprimny ani prilis neverim ze realne aj nejaki funguju
Naozaj za nimi ludia chodia? A preco? chapem ze v minulosti ked neboli vsetky informacie na webe tak to malo svoje opodstatnenie ale v dnesnej dobe je to uz prezitok. Dnes nie je problem si zistit sam cokolvek od najvyhodnejsie hypoteky az po najvyssie urocenie na sporiacich produktoch,ci typ poistenia. Ahá,tak teraz mi doslo,ze to ma cele iba psychologicke pozadie, ze to proste cloveku ktory vyhlada poradcu robi dobre za sa niekto onho zaujima,ze mu vytvara iluziu ze nejaky velky odbornik mu vybera produkt na mieru, je to iba take mastenie brucha..
-
vladenko007
VIP
A keď ti napríklad príde väčšie množstvo peňazí, tak zrazu zistíš že máš aj svojho finančného poradcu v svojej banke. Lebo bežný človek je im ukradnutý.
Kamarát predával byt a kupoval dom. Prišli mu na účet peniaze za byt cca 90 000€. Mal ich tam mal nejakú dobu, lebo dom ešte nemal vybraný. Z banky mu začali volať ľudia ktorí sa predstavili akože sú jeho finančný poradcovia a poradia mu investovať. V celku ho to dosť otravovalo a po treťom telefonáte im na rovinu povedal, že žiadného poradcu nechce. Že ak ho budú naďalej otravovať že vyberie peniaze a vloží do inej banky. Tak prestali.
Kamarát predával byt a kupoval dom. Prišli mu na účet peniaze za byt cca 90 000€. Mal ich tam mal nejakú dobu, lebo dom ešte nemal vybraný. Z banky mu začali volať ľudia ktorí sa predstavili akože sú jeho finančný poradcovia a poradia mu investovať. V celku ho to dosť otravovalo a po treťom telefonáte im na rovinu povedal, že žiadného poradcu nechce. Že ak ho budú naďalej otravovať že vyberie peniaze a vloží do inej banky. Tak prestali.
Síce je to už trochu staršia téma, ale prispejem so svojou skúsenosťou.
Pred pár týždňami som riešil hypotéku a kolega mi dal kontakt na týpka z Partners, ktorý mu pomáhal vybaviť hypotéku. Ja som mu najskôr nechcel dávať súhlas k tomu, aby mu dával moje číslo, ale nakoniec ma presvedčil slovami, že to bude len úplne nezáväzné stretko.
Na stretku vyzeral byť ten týpek celkom zbehlý, podával mi kopu informácií a ponúkal rôzne typy sporenia, ale ja som mal samozrejme záujem len o hypotéku. Povedal mi, že by mi vedel vybaviť úrok 1,69% v Komerčnej banke a dal mi k tomu podklady. Ja som potom už sám na vlastnú päsť pobehal Hypotečnú banku a UniCredit, v ktorej som si nakoniec vybavil úrok 1,29% s rovnakou splatnosťou hypotéky s tým, že mesačná splátka bude asi o 15% alebo až 20% nižšia ako tá, ktorú mi ponúkal týpek z Partners.
Záver je teda ten, že absolútne nechápem, prečo by človek chcel vybavovať hocičo cez sprostredkovateľa, ak teda nie je brutálne zaneprázdnený. Tí žijú z provízie, ktorú v konečnom prípade zaplatí ich klient a ak to nebudete vybavovať cez prostredníka, tak túto províziu viete ušetriť. V prípade hypotéky však podľa mňa stojí za to obetovať pár hodín vybavovačkám.
Pred pár týždňami som riešil hypotéku a kolega mi dal kontakt na týpka z Partners, ktorý mu pomáhal vybaviť hypotéku. Ja som mu najskôr nechcel dávať súhlas k tomu, aby mu dával moje číslo, ale nakoniec ma presvedčil slovami, že to bude len úplne nezáväzné stretko.
Na stretku vyzeral byť ten týpek celkom zbehlý, podával mi kopu informácií a ponúkal rôzne typy sporenia, ale ja som mal samozrejme záujem len o hypotéku. Povedal mi, že by mi vedel vybaviť úrok 1,69% v Komerčnej banke a dal mi k tomu podklady. Ja som potom už sám na vlastnú päsť pobehal Hypotečnú banku a UniCredit, v ktorej som si nakoniec vybavil úrok 1,29% s rovnakou splatnosťou hypotéky s tým, že mesačná splátka bude asi o 15% alebo až 20% nižšia ako tá, ktorú mi ponúkal týpek z Partners.
Záver je teda ten, že absolútne nechápem, prečo by človek chcel vybavovať hocičo cez sprostredkovateľa, ak teda nie je brutálne zaneprázdnený. Tí žijú z provízie, ktorú v konečnom prípade zaplatí ich klient a ak to nebudete vybavovať cez prostredníka, tak túto províziu viete ušetriť. V prípade hypotéky však podľa mňa stojí za to obetovať pár hodín vybavovačkám.
Nie vzdy dostanes lepsi urok ked ides osobne do banky. Uz som si to viac krat vyskusal, ci uz pri novej hypo alebo pri refinancovani. Pokial ta ide financak obabrat tak dostanes horsi urok, to je jasne. Analogicky dostanes IZP pri dotaze o hociakom poisteni. Teda ten najhorsi produkt, z ktoreho ma najvacsiu proviziu. Ale ked je to seriozny clovek tak naozaj dostanes lepsi urok a tiez dobry servis. Kedze hypo nie je len par podpisov a koniec. Plus, a toto ludia casto nevedia, mas pravo sa spytat aku proviziu dostane financak z jednotlivych produktov co ti ponuka.
btw, urok nie je vsetko, dolezita je hodnota rpmn. Unicedit ma taku ponuku (vzdy maju najlepsi urok na trhu), avsak treba pouzivat kreditku, dat si ich poistku.
btw, urok nie je vsetko, dolezita je hodnota rpmn. Unicedit ma taku ponuku (vzdy maju najlepsi urok na trhu), avsak treba pouzivat kreditku, dat si ich poistku.
Áno, RPMN je určite lepší ukazovateľ ako len samotný úrok, ale v splátke už mám zahrnuté aj poistenie a stále je nižšia o tých spomínaných 15%, ktoré mi ponúkal finančák a to ešte podotýkam bez poistenia úveru. Ja mám teda skúsenosť takú, že ten finančák mi nevedel vybaviť lepšie podmienky ako mi dali aj osobne v tých bankách, kde som bol, takže som nevidel dôvod riešiť hypotéku cez neho...
ja uz fin poradcov ignorujem istu dobu som bol u jedneho prave v partners group, ten potom odisiel a pridelili mi dalsieho tak sa to opakovalo este asi 3x... kazdy sa chcel so mnou stretnut, podpisat zmluvu a potom som ich uz netankoval. akurat ten prvy ma donutil si vytvorit nejake axa konto, kde si budem odkladat peniaze aby som si vytvoril rezervu v pripade niecoho necakaneho. akurat teraz po nejakych 7 rokoch som to konto rusil, boli to akoze nejake akcie za tych 7 rokov som tam mal vynos neuveritelnych 0.02%... nastastie som tam nikdy nemal nejak extra vela penazi.
inak ako je to s tou hypotekou, ja som sa v lete o to trochu zaujimal a nejak som prisiel na to ze riesit kto mi da najnizsi urok je uplne jedno, ved vsetko je to s fixovanim na 3 roky, takze potom si tam mozu nabalit urok aky chcu, nie?
kolko teda usetrim ked teoreticky jeden mi 1.3%, druhy 1.7% a o 3 roky to obaja zvysia na 4%??
inak ako je to s tou hypotekou, ja som sa v lete o to trochu zaujimal a nejak som prisiel na to ze riesit kto mi da najnizsi urok je uplne jedno, ved vsetko je to s fixovanim na 3 roky, takze potom si tam mozu nabalit urok aky chcu, nie?
kolko teda usetrim ked teoreticky jeden mi 1.3%, druhy 1.7% a o 3 roky to obaja zvysia na 4%??
No ja som si vybavil fixáciu na 10 rokov a dovtedy plánujem hypotéku aj splatiť v rámci každoročných mimoriadnych splátok (aj keď splatnosť hypotéky mám až na 30 rokov), takže rozdiel v desatinách percent mi za ten čas spraví celkom slušnú úsporu.
to hej, ked som pozeral, tak vyssia fixacia ale riadne navysila aj urok.
tam potom nastava otazka ci radsej nizky urok s kratkou fixaciou a verit tomu ze aj o 3-10 rokov sa budu hypoteky drzat nizko, alebo dlhu fixaciu s tym ze budes platit viac tak ci tak. (aj ked predpokladam ze pokial by o par rokov klesly urok este viac, tak sa da refinancovat.
aky urok si dostal pri 10 rocnej fixacii?
tam potom nastava otazka ci radsej nizky urok s kratkou fixaciou a verit tomu ze aj o 3-10 rokov sa budu hypoteky drzat nizko, alebo dlhu fixaciu s tym ze budes platit viac tak ci tak. (aj ked predpokladam ze pokial by o par rokov klesly urok este viac, tak sa da refinancovat.
aky urok si dostal pri 10 rocnej fixacii?
UNI CZ dava rovnaky urok na 3, 5, 7 a 10 rokov, ak splnis zakladne podmienky, sam o nej uvazujem v najblizsich mesiacoch a ich kreditku uz pouzivam dlhsiu dobu
na ceskom trhu je to top
na ceskom trhu je to top
jj, ako píše beardie, nie som si istý, aké podmienky má UniCredit SK, ale v CZ pobočke mi ponúkali rovnaký úrok pri 3 - 10-ročnom fixe...