Partners group - sporenie penazi
Re: Partners group - sporenie penazi
v lete v unicredit urcite nebol rovnaky urok, prave tam som bol pozerat kedze tam mam bezny ucet.
Však to je dosť možné, že na SK pobočke nemali rovnaké podmienky ako v CZ, ale ja mám úrok 1,29% na 10 rokov fix. Chceš kópiu zmluvy ako dôkaz alebo čo? 
ja ti samozrejme verim, mna ale ako obcana slovenskej republiky zijuceho na slovensku, kupujuceho nehnutelnost na slovensku a diskutujucom na slovenskom fore zaujima urokova sadzba v slovenskych bankach, nie zahranicnych.
OK, no ja som sem pôvodne písal skúsenosť s finančákom z Partners a až potom sa to zvrtlo do trochu OT debaty o detailných podmienkach jednotlivých bánk, ktoré už so samotnými Partners nemajú príliš spoločné...
mna len zaujimala ako dolezity je aktualny urok, ked vzdy je tam nejaka fixacia. (unicredit sk ma 1.19% na 5 rokov fix a 1.49% na 10 rokov fix)
neriesme tvoj pripad ked mas rovnaky urok pri 10 rocnej fixacii a chces mat hypoteku splatenu do tych 10 rokov.
standartne clovek si berie hypoteku na 30 rokov, tak pravdepodobne ju tych 30 rokov aj splacat bude.
otazka znie co sa oplati viac, radsej tych 1.19% s tym ze mozno o 5 rokov bude situacia velmi podobna aktualnej a uroky s budu drzat na rovnakej urovni, alebo radsej na tych 10 rokov s 1.49% s tym ze za prve je sanca ze celych tych 10 rokov budu ponukat hypoteku s 1.19% a ty budes platit 1.49% a za druhe aj tak po tych 10 rokoch ti naplacaju rovnaky urok ako tomu co si zobral fixaciu len na 5 rokov.
lebo tych 5 rokov je 1/6 z celej hypoteky, tak ma zaujima ako velmi je to ozaj dolezite za pozerat na ten "uvodny" urok.
neriesme tvoj pripad ked mas rovnaky urok pri 10 rocnej fixacii a chces mat hypoteku splatenu do tych 10 rokov.
standartne clovek si berie hypoteku na 30 rokov, tak pravdepodobne ju tych 30 rokov aj splacat bude.
otazka znie co sa oplati viac, radsej tych 1.19% s tym ze mozno o 5 rokov bude situacia velmi podobna aktualnej a uroky s budu drzat na rovnakej urovni, alebo radsej na tych 10 rokov s 1.49% s tym ze za prve je sanca ze celych tych 10 rokov budu ponukat hypoteku s 1.19% a ty budes platit 1.49% a za druhe aj tak po tych 10 rokoch ti naplacaju rovnaky urok ako tomu co si zobral fixaciu len na 5 rokov.
lebo tych 5 rokov je 1/6 z celej hypoteky, tak ma zaujima ako velmi je to ozaj dolezite za pozerat na ten "uvodny" urok.
V tom prípade by som išiel skôr do 10-ročného fixu s tým vyšším úrokom 1,49%, pretože je veľmi pravdepodobné, že úrokové sadzby v nasledujúcich rokoch výraznejšie porastú. Teraz sú už na historickom minime a ten pracovník v UniCredite, ktorý mi vybavoval hypotéku, mi spomínal, že mi odporúča podpísať hypotéku do konca novembra, pretože sadzby budú od decembra mierne rásť.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
pokial ale bude brat hypo so statnym prispevkom tak dlhsi ako 5 rocny fix je nezmysel
A to uz preco? Pri nom je skor povinnost minimalna fixacia 5r
SPM je poskytovaný na max 5 rokov. Výhoda fixu 5 je rovnaká výška splátky za celé toto obdobie. V prípade iných fixácii dôjde neskôr k úprave splátky.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
nie je povinnost. ja som mal na 2 roky urok 0,15% a teraz po uplynuti tejto doby mam na zvysne 3 roky fix 0,05%.
nie som si uplne na 100% isty ale zda sa mi, ze ked som chcel teraz fix na dlhsie obdobie tak by mi ho dali len bez SPM cize by som mal fix na 3,05% a nie az po uplynuti 3 rokov.
nie som si uplne na 100% isty ale zda sa mi, ze ked som chcel teraz fix na dlhsie obdobie tak by mi ho dali len bez SPM cize by som mal fix na 3,05% a nie az po uplynuti 3 rokov.