Zdravim,
mam EliteBook 8440p s Fedorou 25. Zacala sa mi diat taka neprijemna vec. Z nicoho nic mi vsetko crashne.
Vyzera to tak, ze robim nejake nepodstatne veci (napr. facebook) a z nicoho nic mi zcerna obrazovka, procesor vybehne na 200% (tipujem ze sa prepne do biosu) a po 10 sekundach sa cely notebook vypne. Vcera mi to urobil 2krat po sebe v priebehu 40 minut. V pohode som ho zapla a tvaril sa akoby sa nic nestalo.
Ako prvu vec som pozrela do system logu, ale tam som ziaden error nenasla. Bolo tam poslednych zopar veci co som robila a z nicoho nic - Reboot -.
Napadlo ma, ze vzhladom na to ze system tu chybu uz nezachytil by to mohol byt hardverovy problem, ale logy mcelogu su prazdne.
Vedel by niekto poradit v com by mohol byt problem?
Dakujem
Crash systemu
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Crash systemu
ako prvé skontroluj HDD a ram.
-
nika147
Expert
SMART data vravi: Disk is OK, 1 attribute - Airflow Temperature - failed in past. Ziadne errory v logu nema. Moze to byt sposobene tym?
Memtest necham bezat asi cez noc. Zatial cely den bezi notebook v poriadku.
Memtest necham bezat asi cez noc. Zatial cely den bezi notebook v poriadku.
-
hrban
Addict
sprav mu health scan, ak sa prehreje možno začne robiť blbosti.
-
nika147
Expert
Je to HP, ten je priehriaty vzdy
Aky health scan mas na mysli?
Cez noc som pustila memtest, zbehol 3 krat a nenasiel ziaden problem. Pustila som aj testy v biose, tiez nic nenasli.
Mohol to sposobit aj nedavny update? Na fedoru 25 som updatovala niekedy minuly tyzden.
EDIT: Spravil mi to znova 2-krat. Druhykrat som na nom nejaky cas nic nerobila, tak v logu som koneccne nasla nejake relevantne veci. Konkretne "Reported 6 kernel oopses to Abrt"
Tu je journal-oops dump ak to niekto vie citat
https://www.dropbox.com/s/waqoe8o491h3i ... p.txt?dl=0
Aky health scan mas na mysli?
Cez noc som pustila memtest, zbehol 3 krat a nenasiel ziaden problem. Pustila som aj testy v biose, tiez nic nenasli.
Mohol to sposobit aj nedavny update? Na fedoru 25 som updatovala niekedy minuly tyzden.
EDIT: Spravil mi to znova 2-krat. Druhykrat som na nom nejaky cas nic nerobila, tak v logu som koneccne nasla nejake relevantne veci. Konkretne "Reported 6 kernel oopses to Abrt"
Tu je journal-oops dump ak to niekto vie citat
https://www.dropbox.com/s/waqoe8o491h3i ... p.txt?dl=0