Kvalitné autoservisy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Kvalitné autoservisy

Príspevok od používateľa brm »

pinco.. môže byť, detailnejšie som ju neštudoval, len som ju zbadal z biku, pár krát tam aj na nej boli. Ale asi máš pravdu, bude uzamknutá, pretože sa mi zdala byť v strašne dobrom stave, akoby ju len nedávno spravili. Ale ak majitelia garáží majú kľúče, snáď by nemal byť problém sa s nimi dojednať, furt sa tam niekde niekto motá.

:)
NastyFloater
Novice
Novice

Príspevok od používateľa NastyFloater »

BV Cars Trnavska cesta 102 Bratislava

chalan ma oje*** o 600 € pri vymene EGR. Zistil som to nahodou, ked mi kamarat povedal, ze cez autokelly by to objednal do 100 € a za pracu by si vypytal max 50. V BV cars som platil 700! Za vymenu rozvodov 900!

Octavia 2011/1.6tdi/dsg
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

si ty normalny?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To je tvoja hlupost :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Zaujímal by ma názor na nasledovný prípad.

Dával som svoje auto do servisu, na ktorý som na českom BMW fóre našiel len dobré referencie. Dohodli sme sa na výmene istých dielov a súčasťou bola aj diagnostika, ktorá mala pomôcť odstrániť problém s "Check engine" kontrolkou, ktorá mi na palubáku vyskočila. Servis prebehol v poriadku, kladne hodnotím prístup majiteľa, ktorý mi dával pravidelné updaty ohľadom stavu a vždy požadoval moje schválenie predtým, ako vymenil nejaký diel.

Avšak po prejdení asi 50 km mi tá kontrolka "Check engine" vyskočila znovu. Zdanlivo nespôsobuje žiadne problémy, ale samozrejme by som ten problém raz a navždy rád odstránil (tú kontrolku si cez diagnostiku viem vymazať aj sám, ale čo z toho, keď sa o pár km objaví zase). Myslíte si, že mám právo na reklamáciu? Faktúra za servis bola celkovo vo výške 1400€, takže by som bol nerád, ak by som sa dostal do situácie, že by mi tam vymenili celý motor a ja som to všetko zacvakal, pričom problém sa dal vyriešiť vymenením jednej súčiastky, ak by vedeli prísť na to, čím je tá chyba spôsobená...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ktore diely boli menene? ake chyby hadze diag?
heker
Redeemer
Redeemer

Myslim, ze by bolo vhodne sa vratit do servisu, dat im to tam opat s tym, ze to stalo 1400 eur, vymenili ti aj to co nemuseli a stale problem.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Menených bolo viacero spotrebných vecí, nielen časti v motore.

Ak by som to zosumarizoval, tak išlo o nasledovné položky:
motorový olej + filter, palivový filter, vzduchový filter, brzdová kvapalina, žhaviče + riadiaca jednotka žhavenia, predná hardy spojka, drážkový remeň na klimatizáciu, tesnenia turba, intercooleru, EGR, ramienko na stierač a najväčšia položka bola výmena výfukových zvodov, na ktorých už boli 2 mierne praskliny + tesnenia k nim.

Chyba, ktorú vypisuje na palubáku, je "Check engine - Increased emmissions".
heker
Redeemer
Redeemer

Z toho co si vypisal, tak hadam len EGR ma co to s emisiami. Skor si myslim, ze to bude mat suvis s DPF, ak ho tam mas. Je mozne, ze DPF je zanesene a preto ti hadze chybu emisii.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

aj si googlil, co ta chyba presne znamena? nemoze to ist okrem uvedeneho este napr. z katov? mas zadne lambdy alebo len predne?

ono sa toto stava celkom casto, ked nie je urcena presna suciastka a chybu moze sposobovat viac veci, ze sa to proste netrafi... preto sa zacina tesneniami a podobne, proste najlacnejsimi suciastkami, ci to nesposobuju tie, pripadne nejakou vacsou suciastkou, o ktorej sa vie, ze tuto chybu sposobuje casto... ak mas starsie auto, tych suciastok je uz opotrebovanych viac, preto sa to neda presne povedat, ked sa na to aj mechanik pozrie... ber to tak, ze casom by si tie uz teraz vymenene menil tiez... ja by som to teda neriesil a pokracoval v hladani chyby, mozno Ti spustia aspon naklady na pracu... hoci si clovek povie, ze proste mu spravili nieco, co nechcel, ale nie je to az taka exaktna veda a nie je to niekedy jednoduche urcit... urci sa iba okruh a potom sa uz musi len hladat... cim novsie a zlozitejsie auto, tym je to horsie...

teraz samozrejme nehovorim o pripade, kedy sa vymeni velmi draha suciatka, ktora ma s danou chybou velmi malo spolocneho, to sa potom riesi reklamaciami...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Nejaky dobry autoservis v Ba? popr. v okoli? potrebujem vymenit len termostat :|
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

to ti bez problemov spravi ktorykolvek servis alebo aj zrucnejsi sused
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Zle som formuloval prispevok... Momentalne potrebujem vymenit len ten termostat, ale hladam nejaky kde by som potom mohol chodit aj na vymenu oleja/dosticiek/filtrov/tyciek atd. A samozrejme aby mali dobre ceny za ND :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Kamarat mi odporucil servis klimy cez zlavudna v DDAUTO (v podunajskych). Maju aj servis, daval som tam uz opravovat a servisovat viacrevo veci a zatial som bol spokojny. Predavaju aj diely takze ich maju velmi rychlo a za celkom ok ceny. Praca bola za 24eur/hod, ak si dobre spominam. Cislo priamo do servisu: 0917 700 999
heker
Redeemer
Redeemer

24 eur/hod je uz dost vysoka cena, pre poistovne sa uctuje 25 eur/hod, dokonca aj autorizaky maju pri niektorych modeloch aut takuto cenu, ak sa nebavime o premiovkach. Do 20 eur/hod je primerana cena. Ale pokial sa bavime o robote na hodinu, tak je to jedno, ine by bolo dat tam menit nieco co bude trvat 20 hodin.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

alebo potom maxim servis
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

pridavam :plus: k maximu
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

sundevil napísal:Kamarat mi odporucil servis klimy cez zlavudna v DDAUTO (v podunajskych). Maju aj servis, daval som tam uz opravovat a servisovat viacrevo veci a zatial som bol spokojny. Predavaju aj diely takze ich maju velmi rychlo a za celkom ok ceny. Praca bola za 24eur/hod, ak si dobre spominam. Cislo priamo do servisu: 0917 700 999
V DDcku som bol 2 roky dozadu, uctovali si na mojom aute vymenu filtra napr. ktory som si u nich iba kupil v ramci opravy inych veci (s tym, ze si ho neskor sam iba prehodim) a podobne chutovky. Plus pristup absolutne o nicom. Za mna nie. Kusok odtial mas dalsi dobry servis (ak tak SS, aby som nerobil reklamu).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Prečo sa tu cenzuruje akákoľvek dobrá referencia? Alebo prečo sa užívatelia boja verejne odporučiť nejaký servis? Myslím si, že je rovnako dôležité písať o kvalitných firmách a produktoch tak ako je dôležité písať o tých nekvalitných.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

sundevil napísal:Kamarat mi odporucil servis klimy cez zlavudna v DDAUTO (v podunajskych). Maju aj servis, daval som tam uz opravovat a servisovat viacrevo veci a zatial som bol spokojny. Predavaju aj diely takze ich maju velmi rychlo a za celkom ok ceny. Praca bola za 24eur/hod, ak si dobre spominam. Cislo priamo do servisu: 0917 700 999
Aj ja som bol, využil som aj akciu na kúpu pelového filtra + výmena v cene. Cena filtra bola +- taká ako na internete, tak som do toho šiel.

BTW rozptyl cien v servise som videl od 25 po 35€/hod...
Napísať odpoveď