Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa awtt »

Kotleba je tak akurat zmena k totalnej totalite. (nehovoriac otom ze su ekonomicky anafalbeti)
Su tam ine strany ktore ma ovela vacsi vyznam volit.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

-AA- napísal:Má ísť o verejnú akciu, takže na detektíva sa hrať nemusíš.
Asi nemalo ist o taku verejnu akciu, ak ju na svoje meno vybavoval niekto iny, ako besedu so spisovatelom.
-AA- napísal:Právnym dôvodom to ale môže byť až po samotnom skutku, nie pred ním. Neviem či ti neušiel tento menší detail.
Vo vseobecnosti plati, ze staci planovanie zavazneho trestneho cinu. Co v praxi znamena, ze nie kazdy trestny cin vyzaduje jeho dokonanie.
-AA- napísal:Určite by si rád v záujme demokracie a tolerancie odnímal slobodu ľudom - za ich názory - tak by si mal vítať, že Magát sa ide (podľa vašej interpretácie) - opäť "inkriminovať" svojimi vyhláseniami.
Za nazory? Magat a jemu podpbny sa dlhodobo pohybuju na "hrane" zakona. Z mojho pohladu su uz davno za. Ty sa spolu s nimi mozes tesit, ze prislusne organy su nechopne nieco spravi.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

AllGoneDead napísal:Asi nemalo ist o taku verejnu akciu, ak ju na svoje meno vybavoval niekto iny, ako besedu so spisovatelom.
O takú verejnú akciu, na ktorú môžeš prísť.
AllGoneDead napísal:Vo vseobecnosti plati, ze staci planovanie zavazneho trestneho cinu. Co v praxi znamena, ze nie kazdy trestny cin vyzaduje jeho dokonanie.
Verbálny prejav je "závažný trestný čin". :lol: Z teba musia mať "liberálne elity" radosť.
AllGoneDead napísal:Za nazory? Magat a jemu podpbny sa dlhodobo pohybuju na "hrane" zakona. Z mojho pohladu su uz davno za. Ty sa spolu s nimi mozes tesit, ze prislusne organy su nechopne nieco spravi.
Tvoj pohľad a realita sú dve veľmi rozdielne veci. Prečo by práve tvoj názor, na to čo je "za hranou", mal byť ten akceptovaný a správny?

https://www.aktuality.sk/clanok/396494/lipsic-rozputal-diskusiu-netrestajme-idiotov-ktori-popieraju-holokaust/

Čo keď práve ty porušuješ §421 a § 424 Trestného zákona - podporou "smerov", ktoré násilím (uväznenie) chcú potláčať a obmedzovať základné práva a slobody (sloboda prejavu) .. a mal by si sa tešiť, "že príslušné orgány sú neschopné niečo spraviť". Tiež názor. :roll:
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

-AA- napísal:O takú verejnú akciu, na ktorú môžeš prísť.
Ved ano, prist tam mozes, len nebyt jej zrusenia tak o nej nikto nevie, nakolko je rozvrhovane nieco uplne ine.
Ako vidim, tak tvoje prispevky su zalozene na dohadoch toho, co si myslis, ze som chcel povedat.
-AA- napísal:Verbálny prejav je "závažný trestný čin". :lol: Z teba musia mať "liberálne elity" radosť.
Nie ja som si len dovolil oponoval tvojmu tvrdeniu, ze trestno-pravnu zodpovednost mozno vyvodzovat az po uskutocneni trestneho cinu.
Napisal som: "staci planovanie zavazneho trestneho cinu". Nikde som nepisal, ze to je tento pripad, nakolko pre §421-425 je najvyssia hranica 8 rokov. :smt006
-AA- napísal:Tvoj pohľad a realita sú dve veľmi rozdielne veci. Prečo by práve tvoj názor, na to čo je "za hranou", mal byť ten akceptovaný a správny?
Neocakavam, ze prave moj nazom musi byt spravny. Ale ocakavam, ze podany podnet bude riadne presetreny a nie hodeny do kosa. Vid kotleba sice volajuci pozdrav "Na plaz" ale kedze pritom nehailoval, takze sa vlastne nic nestalo. Pripadne novy objav mazurek, ktory bezprostredne za "6 milonov" nepouzil slovo zidov....
-AA- napísal:Čo keď práve ty porušuješ §421 a § 424 Trestného zákona - podporou "smerov", ktoré násilím (uväznenie) chcú potláčať a obmedzovať základné práva a slobody (sloboda prejavu)
1. Precitaj si cele znenie, nie len nadpis.
2. K 421 mi uved konkretny priklad skupiny ktoru podporujem ci propagujem. Tiez mi mozes dat vediet akym sposobom :wink: Inak, pokial si dobre pamatam, tak som sa vyjadroval len k skupine ktoru nepodporujem.
O 424 nema zmysel sa bavit, nakolko je viac nez zjanve, ze si si ani nepozrel akych skupin sa to tyka.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

AllGoneDead napísal:Ved ano, prist tam mozes, len nebyt jej zrusenia tak o nej nikto nevie, nakolko je rozvrhovane nieco uplne ine.
awtt o nej vedel, dokonca aj o skutočnej téme .. možno skrytý sympatizant, spolu s ostatnými "rušiteľmi", robiacimi stretnutiu reklamu :o
AllGoneDead napísal:Ako vidim, tak tvoje prispevky su zalozene na dohadoch toho, co si myslis, ze som chcel povedat.
Už som ti niekde myslím písal, že sa máš naučiť vyjadrovať zrozumiteľne. Reagujem na to čo píšeš, nie na to, čo si myslíš že píšeš.
AllGoneDead napísal:Nie ja som si len dovolil oponoval tvojmu tvrdeniu, ze trestno-pravnu zodpovednost mozno vyvodzovat az po uskutocneni trestneho cinu.
Napisal som: "staci planovanie zavazneho trestneho cinu". Nikde som nepisal, ze to je tento pripad, nakolko pre §421-425 je najvyssia hranica 8 rokov
Moje tvrdenie sa týkalo názorov - čiže slobody myslenia a prejavu. Takže si nereagoval na mňa, ale na svoj vlastný výmysel.
AllGoneDead napísal:Ale ocakavam, ze podany podnet bude riadne presetreny a nie hodeny do kosa.
Podnet bol prešetrený a potom hodený do koša.
AllGoneDead napísal:Vid kotleba sice volajuci pozdrav "Na plaz" ale kedze pritom nehailoval, takze sa vlastne nic nestalo. Pripadne novy objav mazurek, ktory bezprostredne za "6 milonov" nepouzil slovo zidov....
S tými hranicami toho čo je ešte sloboda prejavu sú len zbytočné komplikácie, že.. Novelou "extrémistického zákona" schválená možná prezumpcia viny to možno vyrieši k tvojej spokojnosti.
AllGoneDead napísal:K 421 mi uved konkretny priklad skupiny ktoru podporujem ci propagujem.
OK, túto kriminálnu skupinu tvoríš ty a tebe podobní v tejto téme. Niekoľko sa vás tu našlo, netreba menovať. Oficiálny názov tohto zločineckého zoskupenia mi nie je známy, potencionálne to môže byť "Ľudia Proti Rasizmu" alebo "Liberálni demokrati", na tom teraz nezáleží .. pracovne ju môžeme nazvať "Červení Khméri", aby nedošlo k zámene so skutočnými liberálmi a ľudmi zaoberajúcimi sa rasami..
AllGoneDead napísal:Tiez mi mozes dat vediet akym sposobom
Propagáciou a podporou násilného zbavenia slobody (uväznením) za vyjadrené názory, ktoré sú v rozpore s tým, čo vaša extrémistická skupina považuje za akceptovateľné a prípustné.
AllGoneDead napísal:Inak, pokial si dobre pamatam, tak som sa vyjadroval len k skupine ktoru nepodporujem.
K skupine, ktorej slobodu chceš potláčať.
AllGoneDead napísal:O 424 nema zmysel sa bavit, nakolko je viac nez zjanve, ze si si ani nepozrel akych skupin sa to tyka.
Nie som si teraz celkom istý paragrafom, ale po novele by sa ťa mali týkať, keďže sa do zoznamu pridáva podnecovanie k násiliu alebo nenávisti voči skupine osôb alebo jednotlivcovi pre ich skutočné alebo domnelé politické presvedčenie.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Na uvod by bolo asi dobre spomenut, ze bez pochopenia ci akceptacie odbornych terminov si pravedepodobne znovu zle interpretujes niektore moje tvrdenia.
-AA- napísal:awtt o nej vedel, dokonca aj o skutočnej téme .. možno skrytý sympatizant, spolu s ostatnými "rušiteľmi", robiacimi stretnutiu reklamu :o
Ano uznavam, je par ludi, ktori o tom vedeli aj bez toho, aby boli sympatizanti magata a spol. Ale na fakte, ze akcia bolo ohlasena zavadzajucim sposobom to nic nezmeni.
-AA- napísal:Už som ti niekde myslím písal, že sa máš naučiť vyjadrovať zrozumiteľne. Reagujem na to čo píšeš, nie na to, čo si myslíš že píšeš.
Skor ty reagujes na to, co si myslis, ze som napisal, alebo na to co si myslis, ze som myslel tym co som napisal.
-AA- napísal:Moje tvrdenie sa týkalo názorov - čiže slobody myslenia a prejavu. Takže si nereagoval na mňa, ale na svoj vlastný výmysel.
AryanAngel: "Právnym dôvodom to ale môže byť až po samotnom skutku, nie pred ním." Len som ti pripomenul, ze nie je potrebna skutok vykonat. Doknca som sa naposledy este aj pomylil, kedze som myslel ze sa to vztahuje len na obzvlast zavazne zlociny, pricom staci aby slo o zlocin.
-AA- napísal:Podnet bol prešetrený a potom hodený do koša.
Z fleku to bolo hodene do kosa, k ziadnemu presetreniu nedoslo.
-AA- napísal:S tými hranicami toho čo je ešte sloboda prejavu sú len zbytočné komplikácie, že.. Novelou "extrémistického zákona" schválená možná prezumpcia viny to možno vyrieši k tvojej spokojnosti.
Asi ta prekvapim, ale ja si myslim, ze extremistov mozno stihat aj pomocou zakonov, ktore uz mame. Problem vidim vo vymozitelnosti prava, pretoze uroven na korej sa nachadaza dnes je velmi nizka.
-AA- napísal:OK, túto kriminálnu skupinu tvoríš ty a tebe podobní v tejto téme. Niekoľko sa vás tu našlo, netreba menovať. Oficiálny názov tohto zločineckého zoskupenia mi nie je známy, potencionálne to môže byť "Ľudia Proti Rasizmu" alebo "Liberálni demokrati", na tom teraz nezáleží .. pracovne ju môžeme nazvať "Červení Khméri", aby nedošlo k zámene so skutočnými liberálmi a ľudmi zaoberajúcimi sa rasami..
Zisti si ako je definovana skupina, a co vsetko musi skupina splnat. Pretoze v tomto pripade by slo pri velkej davke dobrej viery o ohovaranie(maximalne).
-AA- napísal:Propagáciou a podporou násilného zbavenia slobody (uväznením) za vyjadrené názory, ktoré sú v rozpore s tým, čo vaša extrémistická skupina považuje za akceptovateľné a prípustné.
Uvaznenie je v sulade so zakonom, a teda to sa vylucuje s nasilnym zbavenim slobody, tak fakt neviem o com rozpravas.
-AA- napísal:Nie som si teraz celkom istý paragrafom, ale po novele by sa ťa mali týkať, keďže sa do zoznamu pridáva podnecovanie k násiliu alebo nenávisti voči skupine osôb alebo jednotlivcovi pre ich skutočné alebo domnelé politické presvedčenie.
Novela platnost nenadobudla a taktiez nedochadza k ziadnemu nasilnemu podnecovaniu. Podla tvojej logiky, by totiz obcan spachal trestny cin nahlasenim domneleho trestneho cinu, o ktorom by bolo rozhodnute, ze sa o trestny cin nejedna :lol:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

AllGoneDead napísal:Na uvod by bolo asi dobre spomenut, ze bez pochopenia ci akceptacie odbornych terminov si pravedepodobne znovu zle interpretujes niektore moje tvrdenia.
Žiadny odborný termín tam nie je.
AllGoneDead napísal:Ano uznavam, je par ludi, ktori o tom vedeli aj bez toho, aby boli sympatizanti magata a spol. Ale na fakte, ze akcia bolo ohlasena zavadzajucim sposobom to nic nezmeni.
Vo vzťahu k verejnosti nehrá ohlásenie žiadnu rolu a nebolo ani predmetom zrušenia povolenia - tou bola téma. Čiže bezvýznamná formalita a s ničím zásadným nesúvisiaci "fakt".
AllGoneDead napísal:Skor ty reagujes na to, co si myslis, ze som napisal, alebo na to co si myslis, ze som myslel tym co som napisal.
Alebo ty si myslíš, že reagujem na to čo si myslím, že si napísal, alebo čo si myslel tým čo si napísal. Pritom odpovedám na to čo si napísal a to čo si myslíš neviem. :lol:
AllGoneDead napísal:"Právnym dôvodom to ale môže byť až po samotnom skutku, nie pred ním." Len som ti pripomenul, ze nie je potrebna skutok vykonat. Doknca som sa naposledy este aj pomylil, kedze som myslel ze sa to vztahuje len na obzvlast zavazne zlociny, pricom staci aby slo o zlocin.
To je pekné, ale na tento prípad, ktorý sa týka slobody prejavu - sa to nevzťahuje. Ako sa hovorí, je zaručená sloboda prejavu, ale nie sloboda po prejave. Takže ako obvykle, znovu nezmyselné odbočenie od podstaty.
AllGoneDead napísal:Z fleku to bolo hodene do kosa, k ziadnemu presetreniu nedoslo.
Alebo nedošlo k prešetreniu, s ktorého výsledkami by si bol spokojný, napríklad často citované odôvodnenie vyšetrovateľa v prípade Mazureka.
AllGoneDead napísal:Asi ta prekvapim, ale ja si myslim, ze extremistov mozno stihat aj pomocou zakonov, ktore uz mame. Problem vidim vo vymozitelnosti prava, pretoze uroven na korej sa nachadaza dnes je velmi nizka.
Áno, ich vymožiteľnosť sa zráža s právom na slobodu prejavu. Výklad týchto "flexibilných" paragrafov sa môže samozrejme meniť a niekto ako ty, kto by obviňoval a stíhal ľudí rad radom, sa môže za iných podmienok, ocitnúť na druhej "strane barikády".
AllGoneDead napísal:Zisti si ako je definovana skupina, a co vsetko musi skupina splnat.
Kľudne môžeš napísať.
AllGoneDead napísal:Pretoze v tomto pripade by slo pri velkej davke dobrej viery o ohovaranie(maximalne).
Ohováranie je šírenie nepravdivých informácií. Ty chceš väzniť.
AllGoneDead napísal:Uvaznenie je v sulade so zakonom, a teda to sa vylucuje s nasilnym zbavenim slobody, tak fakt neviem o com rozpravas.
V súlade s vašim výkladom niekoľkých paragrafov trestného zákona, na základe ktorých chcete zbavovať ľudí slobody - nie v súlade s ústavným právom na slobodu prejavu.
AllGoneDead napísal:Novela platnost nenadobudla a taktiez nedochadza k ziadnemu nasilnemu podnecovaniu.
Žiadne "násilné podnecovanie" ani neexistuje.
AllGoneDead napísal:Podla tvojej logiky, by totiz obcan spachal trestny cin nahlasenim domneleho trestneho cinu, o ktorom by bolo rozhodnute, ze sa o trestny cin nejedna
Nikde som nepísal o "hlásení", ale propagácii a podpore perzekúcie ľudí na základe ich nevyhovujúceho názoru, alebo presvedčenia - teda nie "nahlasovanie", ale odsúdenie - bez ohľadu na to ako je rozhodnuté.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

-AA- napísal:Žiadny odborný termín tam nie je.
Napriklad skupina je odborny termin, ktory sam pouzivas, pricom zjavne nevies aky je jeho vyznam. Ale vzhladom nato ako tu pises o zakonoch tak by pre teba nemal byt ziaden problem si ho zistit.
-AA- napísal:Vo vzťahu k verejnosti nehrá ohlásenie žiadnu rolu a nebolo ani predmetom zrušenia povolenia - tou bola téma. Čiže bezvýznamná formalita a s ničím zásadným nesúvisiaci "fakt".
Nie len tema, ale aj sposob rezervacie a nesuhlas obcanov s ucinkujucim. Taktiez existuju urady, ktore zverejnuju akcie ktore sa konaju. Ale to podla teba nezohrava ziadnu ulohu vzhladom k verejnosti.
-AA- napísal:Alebo ty si myslíš, že reagujem na to čo si myslím, že si napísal, alebo čo si myslel tým čo si napísal. Pritom odpovedám na to čo si napísal a to čo si myslíš neviem. :lol:
Myslim presne to co som napisal, s prihladnutim na vyznam slova v danom kontexte. Ty si to potom zjavne vylozis po svojom, pretoze ta "gumene zakony" zjavne vobec nezujimaju. Az do chvile, pokial sa nechces ohanat nejakym predpisom, ktoreho znenie si rychlo vygooglis :aasmile29:
-AA- napísal:To je pekné, ale na tento prípad, ktorý sa týka slobody prejavu - sa to nevzťahuje. Ako sa hovorí, je zaručená sloboda prejavu, ale nie sloboda po prejave. Takže ako obvykle, znovu nezmyselné odbočenie od podstaty.
Ano, ano. Uplne dole najdes par magatovych perliciek zo socialnych sieti: https://dennikn.sk/blog/zavreli-papagaja-co-gazdom/
Vzhladom na jeho vyjadrenia(nie len tie zo screenov), by prokurator kludne mohol zacat trestne stihanie aj vzhladom k teme o ktorej sa bavime. Fakt vsak je, ze umysel sa preukazuje dost tazko, co je aj dovodom, preco su taketo pripady odbavene velmi rychlo, bez toho aby boli riadne vysetrene.
-AA- napísal:Alebo nedošlo k prešetreniu, s ktorého výsledkami by si bol spokojný, napríklad často citované odôvodnenie vyšetrovateľa v prípade Mazureka.
Nemozem povedat, ze by som bol spokojny s vysledkom, ale tvrdit, ze sa to riadne vysetrilo je podla mna silna kava.
-AA- napísal:Áno, ich vymožiteľnosť sa zráža s právom na slobodu prejavu. Výklad týchto "flexibilných" paragrafov sa môže samozrejme meniť a niekto ako ty, kto by obviňoval a stíhal ľudí rad radom, sa môže za iných podmienok, ocitnúť na druhej "strane barikády".
Ak na to bude realny dovod tak prosim. Dovtedy len dalej snivaj o tom ako budes ludom ako som ja z rozbehu nakopavat rit.
-AA- napísal:Ohováranie je šírenie nepravdivých informácií. Ty chceš väzniť.
Ja chcem aby boli poriadne prestrene ich vyjadrenia, ktore uz su na hrane slobody prejavu a sklzavaju k potlacaniu prav. Co samozrejme znamena, ze v pripade, ak im bude trestny cin preukazany, tak ich caka vazenie.
Ohovaranie: §373. Ale samozrejme aj tu je potrebne dokazat umysel.
-AA- napísal:V súlade s vašim výkladom niekoľkých paragrafov trestného zákona, na základe ktorých chcete zbavovať ľudí slobody - nie v súlade s ústavným právom na slobodu prejavu.
S nasim vykladom? Opytaj sa kohokolvek s pravnickym vzdelanim, alebo pracovnika nejakeho kompetentneho oragnu cisto na nazor, ci sa v pripade tvojich hrdinov moze jednat o trestny cin.
A co za drist je, ze nie v sulade s ustavnym zakonom? Ako sa hovori, mas pravo konat vsetko co nie je zakazane. Na vykonavanie toho, co zakazane je uz pravo nemas.
-AA- napísal:Nikde som nepísal o "hlásení", ale propagácii a podpore perzekúcie ľudí na základe ich nevyhovujúceho názoru, alebo presvedčenia - teda nie "nahlasovanie", ale odsúdenie - bez ohľadu na to ako je rozhodnuté.
Je uplne jedno ci je nazor vyhovujuci alebo nie, ak jeho prejavom pachas trestnu cinnost. Odsudit ta moze iba sud, nie ja. Ja mozem akurat prejavit nespokojnost ci nesuhlas s rozhodnutim sudu(priapdene ineho organu, ktory ani nezacne vysetrovanie).
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Už je to stále o tom istom. Dá sa to zhrnúť, že ty a tebe podobní by ste radi posunuli (obmedzili) hranice toho čo je ešte chránené základnou slobodou prejavu.

Fakt radšej odporúčam odkaz na diskusiu (videozáznam) z predošlej strany, kde je témou aj presne tento problém.

Späť k ĽSNS,
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

-AA- napísal:Už je to stále o tom istom. Dá sa to zhrnúť, že ty a tebe podobní by ste radi posunuli (obmedzili) hranice toho čo je ešte chránené základnou slobodou prejavu.
Nebudem hovorit za ostatnych, ale ako som uz povedal ziadne hranice posuvat nechcem. To len ty si a tebe podobny ste si tieto hranice uz davno posunuli v mysli. Staci si trcohu kriticky precitat ci vypocut ich vyjadrenia a prispevky a porovnat to s paragrafmi v trestnom zakone :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ultrapravica nema buducnost, je to davno mrtva vetva na politickom strome. Spolocnost prirodzene svojim vyvinom smeruje pomaly stale viacej dolava /to pisem ako stupenec liberalnej pravice/.
Zmenit, docasne, by to mohlo iba nieco necakane a s velkym dosahom na civilizaciu, napr celosvetova,kataklizmaticka prirodna katastrofa a pod. Dnes aj obycajny bezdomovec sa ma podstatne lepsie ako sa mala stredna trieda v stredoveku, spolocnost dava svojim clenom stale viacej slobody,socialnych vymozenosti a sposobov najroznejsieho vyzitia. Krajna pravica je naopak zalozena na autoritarskom vedeni politiky na kazdej urovni/komunál,parlament/, s tendenciou k obmedzovaniu slobod jednotlivcov.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

A to máš z akej učebnice?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

S čím máš problém na tom príspevku?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

AllGoneDead napísal:Nebudem hovorit za ostatnych, ale ako som uz povedal ziadne hranice posuvat nechcem. To len ty si a tebe podobny ste si tieto hranice uz davno posunuli v mysli. Staci si trcohu kriticky precitat ci vypocut ich vyjadrenia a prispevky a porovnat to s paragrafmi v trestnom zakone :wink:
Chceš aby bolo stíhaných a odsúdených ľudí za názory a myšlienky viac ako je tomu dnes. To či si to subjektívne odôvodňuješ "kritickým čítaním" a "porovnávaním paragrafov" alebo akokoľvek, je druhoradé.

...

http://aktualne.atlas.sk/slovensko/spolocnost/myslienky-kotlebovcov-su-medzi-mladymi-popularne-ich-podpora-moze-rast.html
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Posledny nech zhasne
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

To je bezny sociol. jav ze urcita cast mladej populacie sa priklana k extremnym politickym riseniam. Prikladat tomu vacsiu vahu ako je nutne nema zmysel. Be calm.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

problem v jednom obrazku
Prílohy
nalepky.png
rebuss
Star
Star