Ako sa zbavit mravcov v byte ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kutya
Medium Star
Medium Star

Ako sa zbavit mravcov v byte ?

Príspevok od používateľa kutya »

Mam taky problem, ze sa mi objavili v byte mravce, oranzove. Neviem ale najst ziadne miesto, odkial by chodili. Byvam na 6. poschodi.

Nemate nejaky tip ako sa ich zbavit ? Rozmyslal som, ze kupil taku lepkavu pasku, na ktoru sa prilepia a dal by som do jej stredu neico sladke. No neviem ci takto neprilakam este viac mravcov.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako sa zbavit mravcov v byte ?

Príspevok od používateľa brm »

V paneláku nie je ľahké sa zbaviť mravcov. Ty spravíš niečo proti nim, ty sa ich zbavíš, ale oni sa v skutočnosti len presťahujú o poschodie vyššie/nižšie. Susedov tiež začnú štvať, tiež niečo urobia a mravce sa zase presunú naspäť k tebe. Najlepšie je nejaké celoplošné riešenie vo všetkých bytoch vystriekať proti mravcom. Skús sa opýtať susedov, či nemajú problém, resp. sa spoj s domovníkom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kupit Biolit na mravce a striekat. Skusit hladat odkial by mohli chodit, vacsinou je to v okolii wc. Ak nepomoze, tak zavolat odbornu sluzbu na likvidaciu.
kutya
Medium Star
Medium Star

No rozmyslal som, ze by mohli ist zo stupaciek, lenze otvor do stuapciek mam v kupelni a tam mravce nemam. Potom som si myslel, ci nejdu z balkona, ale nenasiel som nic, co by tomu nasvedcovalo.

No ked som si nechal raz jednu cokoladu (uz zacatu ale nie vybratu z obalu) na kuchynskej linke, tak rano ked som ju chcel odlozit, tak som nasiel pod nou kopu mravcov. Tych som pozabijal, a odvtedy ich vidim sem tam liezt niekde. Niekedy sem tam jedneho, dvoch, troch, ale nie nejake velke mnozstvo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nemoze byt z kuchyne, niekde od linky, pod linkou alebo so spajze???
kutya
Medium Star
Medium Star

Spajzu mam na chodbe mimo bytu. Pod kuchynskou linkou (ked som dal prec sokle) ich niekolko liezlo, ale ziadne vacsie mnozstvo alebo nejake "hniezdo".

//autoeditácia príspevku (28 Nov 2016, 12:08)
ten biolit nevyprcha rychlo ? Ze keby som nastriekal take miesta ako stupacky, pod kuchynskou linkou, a neviem vlastne ani kde idne .. tak by to posobilo tam nejak dlhsie ? Alebo to je len na nastriekanie na mravce, ktore najdem, aby ich to zabilo ? Ci posobi to aj preventivne, ze ich to bude odpudzovat ?
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

Mravce sme mali aj mi, raz sme sa ich zbavili, potom o pol roka zase a teraz uz dlho nic, uz ti nepoviem ci nieco na to je ale, pouzivali sme obycajnu kriedu, urobis kruh alebo to je jedno aky geometricky utvar :) na miesta kde chodia a prestanu, fakt to pomaha taky,, ludovy''recept
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ked som bol v podnajme na neprerobenom byte, tak tam boli mravce a zdrziavali sa v jadre bytu (umakartove steny okolo wc/kupelne). mozno je aj toto tvoja situacia?
odtial prechadzali velmi lahko do kuchyne, kedze linka bola navrtana priamo na umakart, lozili cez diery. a vzdy som cih nasiel rano na cokolvek aspon trochu sladkom.
zbavil som sa ich pomerne lahko, pouzil som ten taky plechovy domcek raid, kt. predavaju v dm za par eur. odkryjes diery a v strede je nejaka sracka, ktora sa na nich lepi, ked domcekom prechadzaju, potom roznesu do hniezda. treba ho umiestnit na miesto kde je najvacsi pohyb mravcov, posobi tri mesiace.

pouzival som aj ten taky prasok, kt. sa nasype na mieste pohybu mravcov, ten maju potom rozniest do hniezda a ma ich to zabit. u mna to nejako nemalo efekt.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

s tymto sme mali dlhodoby problem. v priebehu roka nam niekolkokrat prisli odbornici vystriekat byt a odvtedy je pokoj
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

kutya: Biolit striekas na zive mravce. Ale je mozne, ze su aj pripravky, ktory ich nakazia, nieco ako lep na mysi, jed na potkany atd... Skus sa opytat v drogerii, pripadne pozri nejake Obi a pod.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

brm napísal:V paneláku nie je ľahké sa zbaviť mravcov. Ty spravíš niečo proti nim, ty sa ich zbavíš, ale oni sa v skutočnosti len presťahujú o poschodie vyššie/nižšie. Susedov tiež začnú štvať, tiež niečo urobia a mravce sa zase presunú naspäť k tebe. Najlepšie je nejaké celoplošné riešenie vo všetkých bytoch vystriekať proti mravcom. Skús sa opýtať susedov, či nemajú problém, resp. sa spoj s domovníkom.
Toto je jedine a spravne riesenie.

Ale problem vznika dakde inde.
Tiez sme mali mravce v byte. Ked som sa pytal ludi z vchodu tak nik zahadne problem s mravcami nemal, ako keby to bol mor.
Ludia sa tomu asi brania z toho dovodu,ze by na nich dakto najskor prstom ukazoval.
Viac som sa nepytal a ako domovy dovernik som sa dohodol so spravcom na dezinsekcii.
Spravili to celoplosne s tym,ze ludi dopredu vyzvali aby spristupnili byty.

A viete co bolo potom vsetkom najviac zaujimave?
Zrazu si aj ti najvacsi zapieraci akoby zazrakom zacali spominat na to ,ze najskor aj oni mali s mravcami problem.

Ak sa dobre pamatam tak po dezinsekcii bol urcite na dlhu dobu klud.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. u rodičov sme s mravcami stále mali problémy.. ale niekedy začiatkom 90tych rokov sa spravil komplet výstrek v celom paneláku a odvtedy je kľud..
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Old Dirty Bastard napísal:ked som bol v podnajme na neprerobenom byte, tak tam boli mravce a zdrziavali sa v jadre bytu (umakartove steny okolo wc/kupelne). mozno je aj toto tvoja situacia?
odtial prechadzali velmi lahko do kuchyne, kedze linka bola navrtana priamo na umakart, lozili cez diery. a vzdy som cih nasiel rano na cokolvek aspon trochu sladkom.
zbavil som sa ich pomerne lahko, pouzil som ten taky plechovy domcek raid, kt. predavaju v dm za par eur. odkryjes diery a v strede je nejaka sracka, ktora sa na nich lepi, ked domcekom prechadzaju, potom roznesu do hniezda. treba ho umiestnit na miesto kde je najvacsi pohyb mravcov, posobi tri mesiace..
mal som presne ten isty problem a riesil som tak isto a tiez to pomohlo
tibkor
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tibkor »

posledne som na toto cital nieco o tom, ze pomaha napr. kava - posypat kavu tam kde chodia, aby tam nechodili.. ciastocne pomahalo, ale uplne ich to samozrejme neodradilo :)
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Tiez sme mali problem s mravcami. Najucinnejsie bolo ked sme pouzili tzv. domceky pre mravce:
http://www.bate.sk/index.php?option=com ... ory_id=114
Napísať odpoveď