Divne zvuky podobajuce sa padajucim kamienkom

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Resistant
Amateur
Amateur

Divne zvuky podobajuce sa padajucim kamienkom

Príspevok od používateľa Resistant »

Nazdar chalani potreboval by som poradiť , pri jazde autom teraz v zime alebo aj vo veľkých horúčavách počujem čudné zvuky od karosérie zo strany spolujazdca ten zvuk je podobný tomu ako keby vám po streche padali drobné kamienky alebo piesok ,uz dlhšie sa to snažím vyriesit nevie niekto co by to mohlo byť? A keď som v lete v 40stupňoch zapol klímu tak som myslel že mi tatrovka na auto sype štrk.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Divne zvuky podobajuce sa padajucim kamienkom

Príspevok od používateľa hojko »

Co tak napisat o ake auto ide, ci si to mame domysliet??? Bol si s tym v servise, pozreli ti lozisko???
Resistant
Amateur
Amateur

Je to honda civic r.v 2008, ložisko ? Keď to počujem uz od strechy asi to ložisko nebude
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

akékoľvek praskanie alebo pukanie po väščinou robia ložiská a hlavne v zime, preto hojko spomenul ložisko.

Podľa popisu čo si dal že ti zo spolujazdcovej strany niečo praská tak si asi nevycuciame z prsta, že to ide od strechy...
Takže, skús popísať problém trošku detajlnejšie, kedy to robí, robí to furt aj keď stojíš alebo len keď si v pohybe, ako s tým súvisí tá klíma v lete ? skúšal si počúvať ako spolujazdec odkiaľ to ide ? robí to v zákrutách ? nebolo auto prevrátené na strechu a opravené 10 CM vrstvou tmelu ? Sťahovaný tapacír a nesprávne upevnený ?
Resistant
Amateur
Amateur

Možno som sa zle vyjadril ten zvuk počuť od celej pravej karosérie pri spolujazdcovi, na pravej strane strechy a aj dverí , proste zvuk ako keby je v dverách za listami pár kamienkov ktoré sa presypaju, ale robi to len občas nie stale takže je vylucene žeby tam boli kamienky alebo tam mozno majitel predo mnou schoval diamanty ? :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pri zvukoch od strechy to vie to robit siber, roletka, nosic, clony, plasty, stresna lampa, volna kabelaz, uchytenie calunenia, vyskove nastavenie pasov... proste cokolvek... skus postupne vsetko pocas jazdy pochytat, popritlacat na roznych miestach...

// tak ide to od strechy alebo od dveri?? si to uz rozmysli, nech tu zbytocne nepiseme...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nemoze to byt akasi vibracia od poskodeneho disku kolesa?
Resistant
Amateur
Amateur

Veľmi ťažko sa popisuje kedy to robi lebo to robi len občas a zakaždým pri iných okolnostiach , ale v lete to robilo často hlavne pri tom ako som sadol do auta ,naštartoval zapol klímu a nadalej stál na mieste vždy to po chvíli robiť prestane , vzákrutách to nerobí ,ani keď idem autom 4 hodiny v kuse , ale pri rovinke co je pri dome som to pocul 3 krat za sebou od toho istého okamihu takže veľmi zaujimave.Auto prevratene nebolo kupoval som ho takmer ako nove.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nemoze to ist od klimy a kurenie, daky vetrak v palubovke alebo mozno aj remenica?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

meni sa to, ked klimu vypinas a zapinas?
Resistant
Amateur
Amateur

RATZINGER666 napísal:vie to robit siber, roletka, nosic, clony, plasty, stresna lampa, volna kabelaz, uchytenie calunenia, vyskove nastavenie pasov... proste cokolvek... skus postupne vsetko pocas jazdy pochytat, popritlacat na roznych miestach...

// tak ide to od strechy alebo od dveri?? si to uz rozmysli, nech tu zbytocne nepiseme...
Keby si pozorne čítal tak od strechy a od celej pravej karosérie zo strany spolujazdca , a pochybujem ze to bude niečo z toho co si opísal, tie zvuky proste nejdú z interieru auta , predstav si ze ti splechnem na okno hrsť piesku a ten piesok padá po karosérii , ale asi 10krat hlasnejsie
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nebolo náhodou menené predné sklo ? takéto veci môže robiť ak je sklo nesprávne nalepené.
ono by bolo možno lepšie keby si v lete miesto zapínania klímy otvoril dokorán okno a počúval odkiaľ ide zvuk keď to hrkoce.
Resistant
Amateur
Amateur

Klima na to nemá vplyv , napadlo ma ze to mohlo byť tým že keď som zapol klimu zacali sa sťahovať plasty lebo bolo veľké teplo ale to by robilo zakazdym .
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Resistant napísal:
Keby si pozorne čítal tak od strechy a od celej pravej karosérie zo strany spolujazdca , a pochybujem ze to bude niečo z toho co si opísal, tie zvuky proste nejdú z interieru auta , predstav si ze ti splechnem na okno hrsť piesku a ten piesok padá po karosérii , ale asi 10krat hlasnejsie
nehnevaj sa na mna, ale z uvodneho prispevku rozumiem to, ze zvuk vychadza zo strechy na spolujazdcovej strane... druhy prispevok som precital az po odoslani...

meni sa frekvencia podla otacok motora alebo rychlosti? alebo ked vypnes a zapnes klimu?
Resistant
Amateur
Amateur

hrban napísal:nebolo náhodou menené predné sklo ? takéto veci môže robiť ak je sklo nesprávne nalepené.
To by mohlo byť jadro veci keďže to robi z tej strany a počuť to aj zo strechy aj dverí .Len nepríde mi ze by to sklo bolo zle nalepene
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Njn, takto to je ale tažko, najlepšie by bolo, keby máš extra osobu na mieste spolujazdca a v momente keď to začne hrkotať bude pritláčať plasty, sklo, slnečnú clonu, tapacírung aby sa zistilo odkiaľ to ide.
Resistant
Amateur
Amateur

To ci idem 30 alebo 200 tiež na to nemá vplyv, je to veľmi ťažko identifikovatelne ako píšem a sam neviem myslel som že niekto mohol mať podobný problem
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

skúšal si vypnúť kúrenie ? myslím vetrák, možno to ide odtiaľ a prenáša sa to do celej karosérie. Mne tiež píska jeden vetrák keď sa púšťa klíma alebo naopak kúrenie.
Resistant
Amateur
Amateur

Len bohužiaľ sa mi to zo spolujazdcom nestalo ani raz :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ozaj ešte mi napadlo skontrolovať výfuk, katalytátor ak sa vovnútri utrhne tak tiež robí neplechu, neviem kde je umiestnený v civic-u , ale ak je niekde pod spolujazdcom, tak možno to bude robiž on a tá strecha ťa len mätie.
Napísať odpoveď