nenaštartuje win10
nenaštartuje win10
Zdravím,
mám problem zapnúť notebook značky HP s grafikou a procesorom AMD. Včera mi vyskočila nejaká vecička od AMD a dal som to aktualizovať potom sa počitač reštartoval a ani nevypol iba sa krútilo koliečko tak som ho vypol tlačítkom a odvtedy keď zapnem pc tak sa objaví znak HP a dole sa krúti koliesko potom zmizne znak HP a už sa len krúti koliesko a nič ráno som čakal pol hodiny možno aj viac a nič sa nedialo len sa to koliečko krútilo.
ďakujem za rady
mám problem zapnúť notebook značky HP s grafikou a procesorom AMD. Včera mi vyskočila nejaká vecička od AMD a dal som to aktualizovať potom sa počitač reštartoval a ani nevypol iba sa krútilo koliečko tak som ho vypol tlačítkom a odvtedy keď zapnem pc tak sa objaví znak HP a dole sa krúti koliesko potom zmizne znak HP a už sa len krúti koliesko a nič ráno som čakal pol hodiny možno aj viac a nič sa nedialo len sa to koliečko krútilo.
ďakujem za rady
Re: nenaštartuje win10
Nieco, cosi, daco - na zaklade toho sa tazko urcuje o co ide. Ale da sa predpokladat, ze islo o aktualizaciou ovladacov, zrejme od grafiky. Ta neprebehla uplne a bude zrejme poskodeny Win v suvislosti s tymi ovladacmi. Takze mozno nudzovy rezim, odinstalovat ich a potom nainstalovat nove.
a ako sa dostanem na win 10 do nudzového režimu? keď nevidím nič lebo ono naslepo som skúsil dať zo srandy heslo a prihlásilo ma lebo keď som tam strčil a vybral USB tak počítač vydal zvuk len obraz nevidím okrem kurzora myšky čiže niečo bude po grafickej stránke a chcel by som vrátiť späť
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Bod 3 a 4, ale predpokladam, ze tam budes mat UEFI bios a tak bod 4 zrejme nepojde: http://www.digitalcitizen.life/4-ways-b ... windows-10
Prikazovy riadok v recovery mode a prikaz sfc /scannow
bod 4 nefunguje a na bod 3 nemám to USB vytvorené
Predinstalovany notebook bude mat urcite vytvorenu recovery particiu a myslim si, ze aj recovery DVD bolo v krabici.
Je predinštalovany a ma aj vytvorenu recovery sekciu ale neviem ako to spustit
DVD dnu nebolo to si pamätám kupoval som ho koncom septembra ale skočím s ním nakoniec asi do servisu v pondelok či by to nerozbehali narýchlo.
Najlepšie je zrušiť komplet disk , rozdeliť podľa seba a spraviť čistú inštaláciu Win a sám si spraviť zálohu.Stále to bude lepšie , ako s nejakým bordelom od výrobcu , čo ani nepotrebuješ.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
4040: Bordel od vyrobcu aboslutne neriesi jeho problem a evidetne bola chyba niekde pri instalacii ovladacov AMD. Navyse nevidim dovod na rusenie disku ci co to pises (zrejme myslis particie na disku).
To viem.Ak teraz chce mať funkčný Win , tak recovery alebo čistá inštalácia.Ja by som si zvolil čistú inštaláciu a vlastnú zálohu a nespoliehal sa na recovery, ktorá zbytočne zaberá miesto na disku a veľakrát ani nefunguje.Samozrejme myslel som vytvorenie partícií na disku nanovo ,podľa seba.