Nastavenia monitora/gafiky /// VYRIEŠENÉ

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Zamknuté
ja_som
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nastavenia monitora/gafiky /// VYRIEŠENÉ

Príspevok od používateľa ja_som »

Vysriešil som to novým monitorom, už je obraz lepší ;)
Spoiler
Ahojte, mám problém nastaviť monitor 21.5" ASUS VP228TE. Mám pocit, že je tam vysoká hodnota pre gama. Nejak sa mi to čo vidím nepáči...
Napr. pôvodné pozadie vo Windows, toto https://i2.wp.com/hipertextual.com/file ... =610%2C381
V spodnej časti, kde je tá tmavá zem, vidím šedivé štvorčeky... Skúšal som upravovať jas aj kontrast, ale bez zlepšenia...

Ale:
monitor samotný nemá možnosť nastavenia gamy, len jas a kontrast

systém, Windows 10 Home x64 v nastaveniach kalibrácie, nech nastavím čokoľvek pre gamu stále to vyzerá rovnako

nastavenie grafickej karty, Asus (Nvidia) GTX1070, cez panel Nvidia je na tom rovnako ako systémové nastavenie, či gamu dám mínus alebo vypečiem naplno, tak to vyzerá stále rovnako

Pripojený je cez DVI kábel, HDMI pripojenie monitor nemá. Nemám možnosť vyskúšať pripojiť iný monitor cez DVI, momentálne nie som doma, ale ešte vyskúšam pripojiť TV cez HDMI ako na tom bude, napíšem ako to dopadlo, či to nie je grafikou a či sa menia nastavenia gamy...

Pridám potom aj foto, ako to vyzerá celé, ale ak by niekoho medzičasom ešte napadlo, ktorý program by mohol ešte riadiť toto nastavenie, alebo čo s tým je, budem vďačný za radu...
Inak, v PC toho veľa nemám, teda nič, čo si myslím, že by to mohlo byť, PC mám len týždeň...

Monitor, stále môžem vrátiť, len nechcem tam vizerať ako úplné pako, ak nevyskúšam všetko, čo sa dá :)

Ď.

EDIT, pridávam foto a video...
Skúšal som aj preinštalovanie ovládačov pre grafiku, nepomohlo...
Na TV (cez HDMI) je obraz pekný, tmavý, nie je taký krute svetlý...
Foto: nie je nič moc teda, ale v tej tmavej časti vidno tie spomínané šedé štvorčeky a kopa zrna v pravo hore na foto...
Vide: nikdy predtým som sa takto s tým nezabával, ale predpokladám, že ak nastavím vysokú hodnotu pre gamu, tak by tak mala aj ostať, teda niečo ju zase upraví...
Zamknuté