Firemný večierok - vstupné
Firemný večierok - vstupné
Situácia - firemný vianočný/koncoročný večierok organizovaný firmou.
Muži platia 10€ za vstup, ženy zdarma.
Je štandard podľa vás platiť za koncoročný večierok organizovaný firmou (ocením aj skúsenosti zo zahraničia) ?
Ženy vstup zadarmo - nie je to sexistické? Jednak diskriminačné voči mužom a jednak ponižujúce voči ženám?
Názory?
Muži platia 10€ za vstup, ženy zdarma.
Je štandard podľa vás platiť za koncoročný večierok organizovaný firmou (ocením aj skúsenosti zo zahraničia) ?
Ženy vstup zadarmo - nie je to sexistické? Jednak diskriminačné voči mužom a jednak ponižujúce voči ženám?
Názory?
Re: Firemný večierok - vstupné
Nikdy som za firemny vecierok neplatil. A ano, zvyhodnenie zien je v tomto pripade diskriminacia. Ale ako by ti nejedna feministka povedala, je to "bonus pre zeny, pretoze maju nizsie platy pri rovnakych schopnostiach a zaroven su neustale diskriminovane na ukor zo strany majoritnej skupiny muzov".
(a podobne p*coviny)
Nase firemne vecierky funguju tak, ze je vopred stanoveny nejaky budget, z toho sa zaplatia priestory, jedlo, pitie, whatever. Vzdy to pekne vyslo, ze sa kazdy najedol a dal k tomu par piv (absinenti nealko drinky). Ked budget dosiel, kazdy si uz platil sam za seba, pripadne isiel domov.
Nase firemne vecierky funguju tak, ze je vopred stanoveny nejaky budget, z toho sa zaplatia priestory, jedlo, pitie, whatever. Vzdy to pekne vyslo, ze sa kazdy najedol a dal k tomu par piv (absinenti nealko drinky). Ked budget dosiel, kazdy si uz platil sam za seba, pripadne isiel domov.
Platiť za firemný večierok? To je naozaj na smiech. By som sa im na to z vysoka vysr....
Ale u nás sú zase firemné vianočné akcie povinné. Ak nechceš prísť, musíš si vziať dovolenku.
Ale u nás sú zase firemné vianočné akcie povinné. Ak nechceš prísť, musíš si vziať dovolenku.
U nás je to vec dohody a tá je bez rozdielu rovnaká pre obe pohlavia.
Vstupné 15 €. Nie každá "firma" má na to vytvorený fond, hlavne ak ide o rozpočtovú organizáciu.
Vstupné 15 €. Nie každá "firma" má na to vytvorený fond, hlavne ak ide o rozpočtovú organizáciu.
Pokiaľ je vianočný večierok mimo pracovného času povinný, mal by byť platený.brm napísal:Platiť za firemný večierok? To je naozaj na smiech. By som sa im na to z vysoka vysr....
Poznám aj také firmy, kde keď odchádzaš pred 24.00 musíš prísť na druhý deň do roboty, keď po 24.00 máš voľno ako benefit.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Toto je niečo, čo som ochotný akceptovať. Na druhej strane "ženy zdarma" je potom maximálne diskriminačné.farnell napísal:U nás je to vec dohody a tá je bez rozdielu rovnaká pre obe pohlavia.
Na to je zo zakona socialny fond, ten je az 1 percent z hrubych miezd vo firme - http://accace.sk/newsroom/aktualne-novi ... news-flash To vie spravit slusnu sumu. To co sa tu popisuje je veru diskriminacne, ale asi to chcu riesit ako na niektorych diskotekach - zeny zadarmo a ked su tam zeny, tak pride vela muzov.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Jedine riesenie. Neist tam a nepodporovat taketo zderstvo. Skusenost v zahranici. Vianocny "vecierok". Ziadne vstupne pre teba + jednu osobu, ktoru si privedies. Predjedlo, hlavne jedlo, dezert a chlast zdarma az do skoreho rana zabava. Na slovensku viem, ze boli firemne vecierky, kde bol vstup zdarma, ale chlast si si platil napr sam. Ale osobne som tam nikdy nesiel, kedze na svk sa takych veci vyhybam.
-
yoggy
My sme mali "vecierok" minuly tyzden, neplatil som nic, maximalne za taxik
Ale bola to skor ako vecera + pitie, kedze sme dosta maly team, do 10 ludi 
-
p4ra
Redeemer
Priznavam sa, ze uz som zazil niekolko firemnych vecierkov, ale nikdy som za ziadny neplatil.
U nás sa za firemné večierky nikdy neplatilo žiadne vstupné.
Predpokladám totiž, že ak by to bolo spoplatnené, prišlo by tam 5 ľudí. Ja by som sa na takú akciu vykašľal tiež.
Takže áno, príde mi to čudné pýtať za firemnú akciu vstupné. Príde mi to už skoro ako úžasné OVB víkendy v Tatrách za stovku...
Predpokladám totiž, že ak by to bolo spoplatnené, prišlo by tam 5 ľudí. Ja by som sa na takú akciu vykašľal tiež.
Takže áno, príde mi to čudné pýtať za firemnú akciu vstupné. Príde mi to už skoro ako úžasné OVB víkendy v Tatrách za stovku...
no vyzera to tak ze sefovia by idealne chceli akciu kde su len zenske a oni 
my budeme mat party o dva dni, tak ako po minule roky ziadne vstupne samozrejme nie je, akurat pokial si chces priviest +1 tak za neho zaplatis 30 eur. pride mi to ale celkom logicke, pretoze nas je viac nez 200, keby si kazdy priniesol partnera, tak je to 200 ludi naviac, to uz je slusna palka pokial su tam svedske stoly a open bar.
my budeme mat party o dva dni, tak ako po minule roky ziadne vstupne samozrejme nie je, akurat pokial si chces priviest +1 tak za neho zaplatis 30 eur. pride mi to ale celkom logicke, pretoze nas je viac nez 200, keby si kazdy priniesol partnera, tak je to 200 ludi naviac, to uz je slusna palka pokial su tam svedske stoly a open bar.
No u nás iná možnosť nie je ako si to iba zaplatiť.
A to ako som už spomenul, bez rozdielu.
A súhlasím, prečo by si to nemal ak už tak zaplatiť každý rovnakým dielo
A ,že daktora menej znesie? Jej problém....
A to ako som už spomenul, bez rozdielu.
A súhlasím, prečo by si to nemal ak už tak zaplatiť každý rovnakým dielo
A ,že daktora menej znesie? Jej problém....
My sme mali fajnovy firemny vecierok v tatrach, welness, pobyt, hojne jedla a vcelku smaky ziadne stoly plne chlebickov, chlast vsetko hradene, ucast dobrovolne/povinna (ak si si nasiel dobru vyhovorku bol si v suchu) doprava tiez zabezpecena firemnymi autami. Samozrejme free. co som zazil par firemnych vecierkov, nikdy nikoho nenapadlo pytat cent...
Firemný večierok platí firma.
Ak máš platiť nejaké vstupné, tak to nie je firemný večierok, ale vaša súkromná akcia.
a v tom prípade by som tam žiadneho šéfa nechcel. 
Ak máš platiť nejaké vstupné, tak to nie je firemný večierok, ale vaša súkromná akcia.
-
guess.whoo
Redeemer
my sme doplacali po 5€ na osobu na vecierok bez rozdielu pohlavia a toto co pises begbeee je maximalne diskriminacne a sexisticke
Rad by som to ujasnil, netýka sa to konkrétne mojej firmy, ale v okolí. Ale hneď som upozornil externých kolegov, že je to sexistické (kvôli tym ženam) a neetické (kvoli poplatku). Hodne neštandardné podľa mňa, chcel som len názor, či v tom nie som úplne sám
Ale áno, minimálne v jednej firme na SK sa toto momentálne deje 
Áno do určitej miery to zvádza k nedobrovolnej "prostitúcii". Je tu priestor na to povedať daktorej z tych žien "otrc pi.u veď si tu i tak zadarmo"
Priatelka pracovala pre statnu firmu a tam vianocny vecierok mali ako oddelenie, jedlo zdarma, ale vsetko ostatne si platili sami. Lebo statna firma na to nemala peniaze. Cize realne to bolo skor take posedenie s ludmi z prace, kde benefit bolo jedlo a skorsi odchod z prace
Samozrejme nepovinne.
Ja som mal minuly tyzden a bolo zdarma vsetko (len tvrde obmedzene - 3 tvrde drinky zadarmo) a dokonca aj taxik domov platila firma. Ale to je velka sukromna firma s mega ziskami.
Ak by som mal platit 15 eur...urcite by som tam nesiel.
Ja som mal minuly tyzden a bolo zdarma vsetko (len tvrde obmedzene - 3 tvrde drinky zadarmo) a dokonca aj taxik domov platila firma. Ale to je velka sukromna firma s mega ziskami.
Ak by som mal platit 15 eur...urcite by som tam nesiel.
farnell: to je trochu prehnane, skor je to o tom ze asi mala firma nema budget na firemnu akciu, tak sa rozhodli ze budu vyberat vstupne, je dost mozne ze maju vo firme vela muzov, malo zien a aby aj z tych malo zien si polovica nepovedala ze seriem na to byt v spolocnosti samych slintajucich kolegov a este za to platit, tak sa rozhodli ze zeny platit nebudu.
mozno sa uplne mylim, ale takto mi to pride celkom logicke, rovnaky princip funguje vo vacsine diskotek, zeny pojdu skorej tam kde sa neplati a muzi skorej zaplatia tam kde budu zeny.
mozno sa uplne mylim, ale takto mi to pride celkom logicke, rovnaky princip funguje vo vacsine diskotek, zeny pojdu skorej tam kde sa neplati a muzi skorej zaplatia tam kde budu zeny.
No a u nás sa radi isli naje.at aj napriek tým 15€
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2016, 17:02)
A ludia su rôzni.
Moja zena na taketo akcie radsej ani nechodi.
Pretoze tam chodia hovada a nie ludia.
Bud tam daky ozralý ch.j tancuje po stole pretoze jeho ocinko cosi znamena a on si to moze dovolit.
Pripadne si dakto dovoli zobrat to co zostalo(kapustnicu ci ine produkty) domov, miesto toho aby sa to dakym spôsobom spravodlivo rozdelilo.
A to su ludia co zarabaju niekolko 1000 eur mesacne. Cize vylozene "chudaci".
jednoducho moc ma pre dakoho svoje caro.
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2016, 17:02)
Mozno ano a mozno nie, len som napisal ako by to mohlo byt. Stat sa to nemusi, no ak ano tak urcite by mal dotycny problem.aacid napísal:farnell: to je trochu prehnane.
A ludia su rôzni.
Moja zena na taketo akcie radsej ani nechodi.
Pretoze tam chodia hovada a nie ludia.
Bud tam daky ozralý ch.j tancuje po stole pretoze jeho ocinko cosi znamena a on si to moze dovolit.
Pripadne si dakto dovoli zobrat to co zostalo(kapustnicu ci ine produkty) domov, miesto toho aby sa to dakym spôsobom spravodlivo rozdelilo.
A to su ludia co zarabaju niekolko 1000 eur mesacne. Cize vylozene "chudaci".
jednoducho moc ma pre dakoho svoje caro.