U nás v obci začalo byť trendom stavať na záhradách a tak sa otvárajú ulice aj tam kde predtým neboli. Miestna infraštruktúra s pozemkom na verejné komunikácie v tomto(v mojom) prípade by mohla počítať, nakoľko aj v katastrálnej mape sú uz zadefinované prístupové cesty. No bohužiaľ sa tým nik nezaoberá. Navyse časť pozemkov je cirkevnych. Obec má iné priority ako riešiť infraštruktúru tam kde je to mimo ich plány. A hlavne tam kde to nič nehodí.test napísal:jimmy_xp - 300m2 je cca 17x18 metrov. Ak je uzemny plan s tym, ze trebars zastavana plocha moze byt max 50 percent, tak to mas maximalne 150 metrov zastavanej plochy. Ak je vedla ina vystavba a su tam obytne izby, tak musis ist 3 metre od hranice pozemku. Pri rozmere 17x18 metrov by to znamenalo, ze musis upustit 3 metre z tych stran, cize max. sirka by bola 17-6=11 metrov, ale musis dodrzat 150 metrov zastavanej plochy, cize 13,6 metra. Cize podla toho dom o rozmere max. 13,6x11 metrov. Z tohto pohladu je to nepredajne. Tu je este otazka susedov, ako su na tom siete, vecne bremena a ine. Pretoze ak ti pojde cez pozemok vysokotlakove potrubie, tak tam nepostavis absolutne nic a to z dovodu ochranneho a bezp. pasma.
A pozemok by som tak možno vedel využiť iba ak ja na stavbu domu pre deti alebo pre seba.
Bohužiaľ takto je ten pozemok ľadom.
Navyše ten môj príspevok s predajom nebol myslený až tak vážne. Ak by som to myslel vážne tak využijem inzertný priestor.
Stačí si tam všimnúť toho smajla...
Ja pokiaľ dačo myslím vážne tak tento druh piktogramu nevyužívam. Takže asi toľko....
A ešte dodám,ze pozemok má rozmery 10x30 m. Takže bungalov by tam mohol stať iba za predpokladu,ze by boli na predaj aj okolité pozemky a jeden 2x tak veľký ako ten môj je hneď vedľa.
Ale to už robím reklamu aj susedovi.
A vecné bremeno... Iba moja banka. A v tomto ja rozhodne problém nevidím.
A iné veci ako plynovod, kanalizácia či iné rúry pripadne elektrické vedenie sú na kilometre ďaleko. Pozemok je na vyvysenej platforme oproti môjmu obyvanemu pozemku. A vzhľadom k povahe terénu tu podzemné či iné siete teda nehrozia.
Ale toto všetko su iba úvahy, takže sa bavíme iba hypoteticky. Netušil som,ze by sa toho dakto chytil.